• Haberler
  • Genel
  • İYİ Parti'li kadınlar şiddetle mücadele için broşür dağıttı

İYİ Parti'li kadınlar şiddetle mücadele için broşür dağıttı

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Necla Baykara ve partililer şiddete karşı kadınların bilinçlendirilmesi amacıyla hazırladıkları ilanları pazar yerlerinde ve yoğun caddelerde halka dağıttılar   İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Necla Baykara, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yaptı. 'ŞİDDETE UĞRAYAN YARDIM TALEP ETMELİ' Şiddete uğrayan [&hellip]

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Necla Baykara ve partililer şiddete karşı kadınların bilinçlendirilmesi amacıyla hazırladıkları ilanları pazar yerlerinde ve yoğun caddelerde halka dağıttılar

İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Necla Baykara, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yaptı.
“ŞİDDETE UĞRAYAN YARDIM TALEP ETMELİ”
Şiddete uğrayan kadınların, dünyadaki tüm gelişmelere rağmen, coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik veya öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak çoğaldığını kaydeden Baykara, “Özellikle ülkemizde son yıllarda kadına psikolojik, cinsel, sözel, ekonomik ve sosyal şiddet artarak devam etmektedir. Bu şiddet başkalarından olduğu gibi daha çok en yakın aile bireyleri tarafından da uygulanmaktadır. Şiddet uygulayanlara uzaklaştırma, yakın koruma gibi birçok tedbiri düzenleyen; kadınları maddi olarak güçlendirmekten kimlik değiştirmeye birçok hak tanıyan ve kadın örgütlerinin yıllarca süren mücadelesi sonucu yürürlüğe giren 6284 sayılı kanun etkin uygulandığı takdirde kadınları koruyor. Eğer şiddete uğruyorsanız, tehdit ediliyorsanız veya rahatsız ediliyorsanız 6284 sayılı kanundan faydalanmak için 155 Polis,156 Jandarma veya 183 Aile Bakanlığından yardım talep edebilirsiniz.” dedi.
“BİLİNÇLENDİRME AMAÇLI BROŞÜR DAĞITILDI”
6284 sayılı kanunla ilgili olarak özellikle kadınların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Baykara sözlerine şöyle devam etti:
“Kadınlarımızı bilinçlendirmek için hazırladığımız ilanlarımızı pazar yerlerinde ve yoğun caddelerde halkımıza dağıttık. ‘Kadınlara ancak iyi insanlar güzel davranır’ diyen güzel Peygamberimizin sözlerine uymalıyız. ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’ diyen Mustafa Kemal Atatürk bu konuda son noktayı koymuştur.”

Bakmadan Geçme