• Haberler
  • Gündem
  • İYİ Partili Hocaoğlu'ndan Başkan Zeybek'e iki özel teşekkür

İYİ Partili Hocaoğlu'ndan Başkan Zeybek'e iki özel teşekkür

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e Milet İttifakının İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu, 5. Uluslararası Gastro Afyon Festivali ve Ulu Cami'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması nedeniyle teşekkür etti. Hocaoğlu, 'Afyon Gastro Festivalinde gözlerimle gördüm. İnşallah bundan sonra daha çok turist çekeceğiz. Ulu Cami'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması çok önemli bir gelişme. Bir vatandaş olarak tüm emek sahiplerine teşekkür ediyorum' dedi

Haber

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı 2 Ekim Pazartesi akşamı Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in idaresinde tamamlandı. Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı Meclis Toplantı Salonu’nda 1 Kasım 2023 Çarşamba akşamı saat 18.00’de başlayacak.
“ULU CAMİ UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE”
Toplantının açış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerleriyle ilgili tanıtım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Zeybek, “Şehrimizin eski yerleşimlerinde ve tarihimize ışık tutan birçok bölgemizde, Yukarı Pazar, Ulu Cami, Akmescit Mahallerimizde Meclis Üyelerimizin de desteğiyle tarihi dokuya uygun olarak alt ve üst yapı çalışmalarımızı yaptık. Böylelikle hem tarihi yapları ön pana çıkması hem de turizme kazandırılması yönünde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gün geçtikçe bu çalışmalarımız bittikçe turizme açtığımız yerlerdeki ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış var. Bunu da gözlemliyoruz. Bu hususta Anadolu Selçukluları tarafından yapılmış tarihi Ulu Camiimizi dünya mirası listesine alınması için 2021 yılında Belediye olarak bir çalışma başlatmıştık. Uzun süren çalışma neticesi en son 10 Eylül 2023 tarihinde Suudi Arabistanın Riyad başkentinde toplayan toprağın UNESCO ülkemizdeki 5 ahşap direkli camiyi UNESCO Dünya mirası listesine aldı. Bunlardan birisi de bizim Afyonkarahisarımızın tarihi Ulu Camimiz’dir. Ulu Caminin tadilat ve tamiratına UNESCO’nun Dünya Mirası Listesine girmesiyle birlikte çok ciddi ödenekler geleceğini ümit ediyorum. Bunun için gayret sarf eden, mesai harcayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“YERLİ YABANCI HERKESTENTEŞEKKÜR ALIYORUZ”
Uzun Çarşıdaki Sokak Cephe Sağlıklaştırma çalışmalarının geceleri tamamlandığını hatırlatan Zeybek, “Uzun Çarşı da ciddi bir tabela ve kabol kirliliği sözkonusuydu. Şehrimiz için nahoş bir görüntüydü. Yol çalışmaları sırasında sıkıntılar çekildi. Serzenişlerde bulunuldu. Ama iş bittikten sonra hem esnafımız hem de halkımız teşekkür etti. Allah’a şükürler olsun Afyon’a yakışır bir tablo ortaya çıktı. Burayı trafiğe tek yön olarak açalım diye düşünmüştük. Ama şu anda Ot Pazarı Cami önündeki çalışmalarımız da devam ediyor. Oraları da tamamlayınca esnafımızla istişare edeceğiz. Esnaflarımız çarşının bu şekilde trafiğe kapalı kalmalarından memnun olduklarını ifade ediyorlar. En küçük bir kasabada bile kapalı cadde olduğu söyleniyor. Bizim neden olunmasın diyorlar. Trafik komisyonumuz bu kararı alacak. Yerli yabancı herkesten teşekkür alıyoruz.” diye konuştu.
“BEDESTEN MEYDANINA YENİ DÜZENLEME DÜŞÜNÜYORUZ”
Bedesten Meydanı’nda yapılan çalışmaları anlatan Zeybek, “Ambaryolu’nda Kadınanalar havuzu var. Onu oradan kaldırmak durumundayız. Kadınanalar’ın yatırı Mevlevi Cami üzerinde. Kadınanalar Havuzunu Bedesten Çarşısı’na getiriyoruz. Esnafın büyük bir kısmı yenilik yapılmasını istedi. Oraya oturma alanları koyuyoruz. Resim çekilebilecek alanlar oluşturuyoruz. Ambaryolu ve Kadınana Caddesi’nde devam eden çalışmalarımız var. Ambaryolu’nda ve Gazlıgöl Caddesi’ndeki su hatlarını da değiştiriyoruz. Sıkçak patlamalar oluyordu. Bu hafta içinde ikisi de tamamlanacak. Ambaryolu’ndan esnaftan gelen talepler var. Burada da kaldırımları genişletin diyorlar. Esnaflarla tek tek görüşeceğiz. Genişlesin mi genişlemesin mi diye soracağız. Mevcut taşları kullanacağız, yeni taş yok. Aydınlatma direkleri konusunda da bir değişiklik olsun deniliyor. Onu da görüşeceğiz. Bu çalışmaları yaparken bazıları seçim yatırım diyor, öyle bir düşüncemiz yok, Belediye Meclisi olarak hiçbirimiz gelecek hesabı yapmıyoruz. Bizler hepimiz şehrimizi güzelleştirmenin gayreti içindeyiz.” şeklinde konuştu.
“ŞEHRİN KALBİNDE YENİ BİR ALAN OLUŞTURACAĞIZ”
Garnizon Millet Bahçesi’ndeki çalışmalarını da açıklayan Zeybek, “Cirit Kayalığı Millet Bahçemizin TOKİ tarafından yapımı bitmek üzere. Garnizon Millet Bahçesi için sağ olsun bir önceki Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar Komutanımızdan Garnizonun ana caddeye bakan kısmından 80 bin metrekare arazinin tahsisini almıştık. İhalesini yaptık, çalışmalarımız başladı. Mevcut ağaçları ve yeşil dokuyu bozmayacağız, ancak işe yaramayan ağaçları da ayıklayarak daha uzun süre yaşayacak ağaçlarla değiştireceğiz. 80 bin metrekarenin tamamını henüz almadık, çünkü garnizon komutanlık binası henüz teslim alınmadı. Araya file ve tel örgü çekerek boş kısımdan çalışmaya başladık. İnşallah dönemimiz içerisinde burayı da bitirip Afyon’un merkezi konumunda olan bir yeri içerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları, botanik bahçeleri, spor alanları süs bahçeleri, şehrin kalbinde yeni bir alan oluşturacağız.” ifadelerini kullandı.
KÜTAHYA’DAN GELEN İŞBİRLİĞİ TALEBİ KABUL EDİLDİ
Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Elektronik ortamdan meclis üyelerine gönderilen Belediye Meclisi Eylül ayına ait toplantı tutanak özeti oybirliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonunun Belediye gider bütçesine konulan bazı ödeneklerin yetersiz kalması nedeniyle 163 milyon TL ek ödenek verilmesi yönünde raporu oybirliğiyle kabul edildi. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’ın lezzetleri, bilimsel, sanatsal, kültürel ve tarihi değerlerin yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtımı, eğitim, konferans, seminer, yarışma, işbirliği protokolü yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Zeybek, bu talebin Kütahya Belediyesi’nden geldiğini belirterek, “Kütahya Belediyesi ile Afyonkarahisar Belediyemiz arasında ortak işbirliği protokolü yapacağız.” dedi.
BELEDİYE İHTİSAS OSB’YE ÜYE OLACAK
Afyonkarahisar Tarıma Dayalı Jeotermal Seracılık ve İhtisas OSB’ye üye olunması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Millet İttifakının CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Taşer, Ambaryolu’nda kesilen ağaçların akıbetini sordu. Soruyu cevaplandıran Zeybek, “Onlar Topak Akasya olduğu için alınıp başka bir yere nakledilme şansı yok. Ama ağaç dikme orta refüj çalışmaları çok daha güzel oluyor. Şehir girişlerini çok suyumuz olmadığı için kuru peyzaja dönmeye başladık. Mesele Susuz girişine kadar kuru peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Konya yolunda ve Oruçoğlu bölgesine kadar bu noktada çalışmalarımız oluyor.” diye konuştu.
HOCAOĞLU’NDAN ULU CAMİ VE GASTRO FESTİVALİNE ÖZEL TEŞEKKÜR
Millet İttifakının İYİ Partili Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu, UNESCO Dünya Mirası Listesinin çok büyük bir liste olduğuna dikkat çekti. Hocaoğlu, şöyle konuştu: “Aslında bu listede Afyonkarahisar’dan bir binanın yer alması çok güzel bir şey. Ben emeği geçen kim varsa herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü dünyada seyahat güzergâhını bu listeyi önüne açıp belirleyen pek çok seyyah var. Dünyanın 7 harikasının genişletilmiş günümüze uyarlanmış fazlalaştırılmış hali UNESCO Dünya Mirası Listesidir. Bu nedenle Afyonkarahisar Ulu Caminin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesinde emeğe geçenlere gerçekten teşekkür ediyorum. Afyon Gastro Festivalinde gözlerimle gördüm. İnşallah bundan sonra daha çok turist çekeceğiz. Çok harika bir gelişme. Bunlar çok güzel şeyler. Ben bunu bir vatandaş olarak benim gibi düşünen insanlar adına ifade ediyorum.”
“TURİST ARTTIKÇA TRAFİK SORUNU DAHA DA ARTACAK”
Abdullah Hocaoğlu, şehir içi trafik sorununun her geçen gün kendini daha güçlü şekilde hissettirdiğini söyledi. Hocaoğlu, şunları kaydetti: “Afyon’da turizm gelişiyor. Turist artmaya başladıkça trafik problemini daha çok hissedeceğiz. Otopark bulamama durumunu yaşayacağız. Afyon’a gelen turistler bu aracı nereye koyacağız diyecekler. 5 sene sonra bu keşmekeş devam ederse bazı araçlar şehre girmesin konusun konuşacağız. Ben bu soruna dikkat çekmek istedim.”
“ŞEHRİN AKSI ÇEVRE YOLUNA TAŞINMALI”
Zafer Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz Kasap’da, Afyon’un Çevre Yolu’na doğru genişlemesi gerektiği görüşünü tekar gündeme getirdi. “Afyon çok büyük gelişmeler gösteriyor. Ama burayı ziyaret edecekleri içerisine alamıyor. Afyon’un aksı çevre yoluna doğru taşınmalı. Ama demin gördük ihale edilmesi gereken yerler konut olarak değerlendiriliyor. Çarşı olarak değerlendirme olmuyor. Burada sıkışacağız. Burada bir başlangıç yapmalıyız. Daha fazla insanın Afyon’dan yararlanmasını temin etmeliyiz. Ben bunu hep söylüyorum. Bu konuda ihale edilecek yerler çarşı olarak değerlendirilmesi gerekir. Bana ne derlerse desinler. Beni eleştirirseniz eleştirin ben bunu söylemeye devam edeceğim.”

Haber

Bakmadan Geçme