İYİ Partide Neler Oluyor?

Siyaset gündeminde çalkantının bir türlü dinmediği İyi Partide neler oluyor?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ‘Partimize operasyon çekiliyor’ dedi. Kendi haberi olmadan belli ilçelerde adayların belirlendiği, CHP’den girecek-girmeyecek konuşmalarının geçtiğini kaydeden Akşener, “Ben bunlara alışkınım, 1997’de Doğru Yol Partisi’nde de benzer durumlarla karşılaştım, tecrübeliyim” ifadelerini kullandı. Kırgın ve yorgun olduğu gözlerden kaçmayan İyi Parti Genel Başkanı “Bu bir savaş ilanıdır ve kabul ediyorum” diyerek karşı hamle sinyalleri verdi. Peki Siyaset gündeminde çalkantının bir türlü dinmediği İyi Partide neler oluyor?

İYİ PARTİDE NELER OLUYOR?

İyi Parti’de geride kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nden beri istifalar, ihraçlar ve disiplin sevklerinde şaşırtıcı bir artış yaşanıyor. İç çekişmeler ve görüş ayrılıklarına işaret eden açıklamalar, sosyal medya paylaşımları ile gündemin en hareketli konularının baş aktörü de yine İyi Parti. Peki İyi Partide neler oluyor?

Seçim sürecinden yıpranarak çıktığı görüşünün ağırlık kazandığı İyi Partide Toplumsal Politikalar Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi Ece Güner istifa etti. Ahmet Zeki Üçok da Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alındı. Üçok, Hukuk İşlerinden sorumlu isimdi ve görevden alınma gerekçesi CHP ile iş birliği yapılması yönünde görüşleriydi. Art arda gelen istifa ve görevden almalara ek olarak yönetme krizi de su yüzüne çıkıyor. İyi Partide neler oluyor?

İBB İYİ Parti Grup Başkan vekilliğinden Parti yönetiminin talebi üzerine istifa eden İbrahim Özkan’ın belediye meclis üyelerinin oylarıyla yeniden aynı göreve seçilmesi gibi gelişmeler dikkat çekiyor. Gelişme, İyi Parti’deki fikir anlaşmazlıklarına dair önemli göstergeler arasında gösterilirken gelişmelerin ne yönde devam edeceği merakla bekleniyor. İyi Partide neler oluyor, hareketliliğin git gide arttığına şüphe yok. Peki gidişatın arka planında neler var?

İLK KOPUŞ ÜMİT ÖZDAĞ MI?

Uzmanlara göre ilk kopuş Ümit Özdağ’ın ihraç edilmesiyle başladı ve bunu Erdal Sarızeybek’in istifası takip etti. Yavuz Ağıralioğlu’nun istifasını Milletvekilleri Ahat Andican ve Aytun Çıray izledi. Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor ile istifa dalgası sürdü.

Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor istifa etti. İstifaları; Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak’ın ihraçları izledi. Aydın Adnan Sezgin, Durmuş Yılmaz ve Hasan Subaşı ile GİK üyesi Bahadır Erdem de istifa kervanına katılırken Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile Ankara Milletvekili Adnan Beker de partiden ayrıldı.

İhraçlara dair aktörler arasında İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu ve Ümit Dikbayır gibi önemli isimler vardı. En nihayetinde ise İyi Parti’nin geleceğinin ne yönde seyredeceği merakla bekleniyor.

Bakmadan Geçme