Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İYİ Parti de merkez ilçe gümbür gümbür geliyor”

İYİ Parti Merkez İlçe

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevine atanan Burhanettin Buğa iddialı bir Merkez İlçe Yönetimi olma gayretinde olduklarını söyledi. Buğa, “Merkez ilçe gümbür gümbür geliyor” dedi

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevine atanan Burhanettin Buğa, Kocatepe Gazetesi muhabirine verdiği röportajda hedeflerini anlattı.
Burcu Aydın: İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevine atandınız. Şahsınız ve partiniz için hayırlı olsun. Bu süreç nasıl gelişti?
Burhanettin Buğa: İYİ Parti Genel Merkezi talimatları doğrultusunda bana İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı görevi tevdi edildi. Herşey nasip, takdiri ilahidir. Süreç bu şekilde gelişti. Biz tabii ki partimizin Afyonkarahisar kurucularından olmamız nedeniyle geçmişte aldığımız siyasi görevlerimiz, tecrübelerimiz, genç yaşımıza rağmen çocukluktan beri aldığımız görevler, koşturmacalarımızı değerlendiren büyüklerimizin böylesi görüşleri oldu. Allah hepsinden bir değil bin kez razı olsun. İnşallah bizde onları mahcup etmeyeceğiz. Böyle bir gelişme süreci vardı.
Burcu Aydın: İYİ Parti için süre gelen kongre süreci hakkında neler söylersiniz?
Burhanettin Buğa: Allah nasip ederse 2020’nin Şubat ayında Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı ve beraberinde belde teşkilatlarımızın kongrelerini gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse biz 2020 yılı Şubat ayında ki seçimle genel kurula hali hazırda ki yönetim kurulumuzla adayız. İşimizin başında partimizle beraber, diğer yöneticilerimizle beraber, koşuşturmaya ve davayı savunmaya devam edeceğiz.
Burcu Aydın: Kongre süreci yeni olmakla birlikte sizinle birlikte hali hazırda kaç aday sözkonusu?
Burhanettin Buğa: Partiler malum olduğu üzere demokratik unsurlardır. Henüz başvuru süreci başlamadı. Başvuru süreci başlayınca niyeti, düşüncesi olan ağabeylerimiz, ablalarımız kararlarını açıklayacaktır. Dolayısıyla henüz bize adaylık yönünde ulaşan net bir şey yoktur. Ama ileri ki süreçlerde olacaktır. Çünkü bizim partimiz İYİ Parti Afyonkarahisar’ın ana muhalefet partisidir. Böyle baktığımızda işin içerisinde yüzde 49 oranda oy almış bir partinin illa ki siyasi taleplileri olacaktır. Bunlar doğaldır her zaman olmasını isteriz. Partimizin kapısı açıktır, saygı duyarız.
Burcu Aydın: Yerel anlamda Afyonkarahisar’ın ana muhalefet partisi olduğunu söylediğiniz İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak yerel politikalara nasıl bakıyorsunuz?
Burhanettin Buğa: Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerimiz var. İttifak kapsamında 11 Belediye Meclis Üyemiz var. Belediye unsurlarına yönelik biz hep beraber kararlar vererek bizim Başkanlığımızda yaptığımız toplantılarda görüşlerimizi fazlasıyla dile getiriyoruz. Mecliste isteklerimiz resmi anlamda dile getiriliyor. İleri ki süreçlerde ben ayrıca basın toplantıları düzenleyerek Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte isteklerimizi Afyonkarahisar için olması gerekenleri, Belediye’nin eksiklerini veya Belediye ile beraber olduğumuz durumları hep birlikte dile getireceğiz. Allah nasip ederse bu şehir için koşturmaya, alın teri akıtmaya devam edeceğiz.
Burcu Aydın: Yeni Merkez İlçe Başkanlığı yöneticisi olarak haftalık basın toplantısı düzenleyerek değerlendirme yapmayı düşünüyor musunuz?
Burhanettin Buğa: Elbette ki partimizin başında İl Başkanımız vardır. Biz Merkez İlçe’nin Başkanıyız. Biz değerli Başkanımız ve bizde toplantılar yapacağız. Ama biz ayrı bir Başkanlığız. Ayrıca toplantılarımız olacak. Belediye Meclis Üyelerimizle de toplantılar yapacağız. Belediye Meclis Üyelerimizin kendilerinin yapacakları toplantılar olacaktır. Merkez İlçe Başkanlığımız sürekli açıktır. Şahsen kendilerinin de ayrıca toplantılar yapmaları taraftarıyım. Onların da alacağı kararlar var. Bizim kapımız herkese açık. Burası hepimizin.
Burcu Aydın: 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde Afyonkarahisar’da oy oranını artıran İYİ Parti’nin şu anki oy oranında ilerleme mi gerileme mi sözkonusudur? Olası bir erken genel seçimde partinizin pozisyonu ne olur?
Burhanettin Buğa: Merkez İlçe Başkanı olmam dolayısıyla üyelik başvuruları elimden geçiyor. Şu anda partimize inanılmaz fazla teveccüh gösteriliyor. Özellikle ülkenin genel konjektürü ile ilgili rahatsızlık aşırı artmış durumdadır. Afyonkarahisar’da yerel seçimlerde aldığımız oy bellidir. Arada ki çok küçük farklarla AK Partinin adayı mevcut Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bu vesile ile kendisine başarılar diliyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek de aynı partilerde olmasak da sevdiğimiz bir büyüğümüz, ağabeyimizdir. Partimize teveccüh bellidir. Şu anda Afyonkarahisar Belediyesi ısınma turları geçiriyor. Afyonkarahisar için geleceğe yönelik projeler bekliyoruz. Seçim öncesi dile getirilenlerin sırayla yerine getirilmesi veya projelerin başlatılması konusunda özellikle önemli ısrarlarımız vardır. Bunları basın toplantılarımızda zaman zaman dile getireceğiz. Derdimiz kırıp dökmeden yapıcı olmaktır. Birlik beraberlik içerisinde Allah napis ederse birlikte yürüyeceğiz. Merkez İlçe Başkanlığı olarak taze bir kanla aktif siyasete gümbür gümbür geliyoruz. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti