• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Parti cephesinden AK Parti cephesine zehir zemberek sözler: Uysal ateş püskürdü!

İYİ Parti cephesinden AK Parti cephesine zehir zemberek sözler: Uysal ateş püskürdü!

İYİ Parti İl Başkanlığı'ndan dün öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında DP Genel Başkanı ve İYİ Parti 1'nci sıra Milletvekili adayı Gültekin Uysal, 2. Sıra Milletvekili adayı Abdülkadir Akcan, İl Başkanı Erdal Gümüş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK parti iktidarını zehir zemberek sözlerle eleştirdi. Toplantıda İYİ Parti'nin tüm milletvekili adayları ve partililer [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanlığı’ndan dün öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında DP Genel Başkanı ve İYİ Parti 1’nci sıra Milletvekili adayı Gültekin Uysal, 2. Sıra Milletvekili adayı Abdülkadir Akcan, İl Başkanı Erdal Gümüş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK parti iktidarını zehir zemberek sözlerle eleştirdi. Toplantıda İYİ Parti’nin tüm milletvekili adayları ve partililer hazır bulundu.
“SAVAŞA DEĞİL SEÇİME GİDİYORUZ”
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş milletvekili adayları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında iktidar cephesinden İYİ Partiye yapılan sert eleştiri ve göndermelere sert bir dille cevap verdi. Toplantı açılışında konuşan Gümüş, “Hasbelkader birilerine itaat ederek hasbelkader bakan olmuş insanlar ‘ip’in ipi Pensilvanya’nın elinde’ gibi hezeyana varan sözler sarf eder duruma gelmiş” dedi. Cevaben partisinin lideri Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in “Hodri meydan” dediğini belirten Gümüş, “Her türlü imkân elinizde, yargı elinizde, Polis kuvvetleri elinizde, eğer bunun belgesi bilgisi elinizde var ise ortaya koyup gereğini yapın, tutuklayın. Yok, elinizde bilgi belge olmadan bir iftira kampanyasına giriştiyseniz, ya iddiasında olanlar bunları ispatlasınlar ya da orta yerde şerefsiz şerefsiz dolaşmasınlar. Bu kadar açık ve net konuşuyorum. Tekrarlıyorum biz savaşa değil seçime gidiyoruz” dedi.
“SAYGI DUYMADIĞIM ADAMA SAYIN DEMEM”
İYİ Parti 2’nci sıra Milletvekili Adayı, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Abdülkadir Akcan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na hitapta, “Üstüne basa basa ‘sayın’ demiyorum. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, akademisyen olarak saygı duymadığım bir adama ‘sayın’ demem” diye konuştu. Akcan sözlerine şöyle devam etti: “Çapsız, kabiliyetsiz, söylediği sözün arkasında duramayan zavallı biri. Diyor ki; ‘İYİ Partiyi kurduran PKK ve ipleri PKK’nın elindi’. Şu elimde gördüğünüz fotoğrafta kimler var. Ortada o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, yanında ‘Tüm Türklerin kanını emeceğim diyen aşağılık. Diğeri de İbrahim Tatlıses. Bu ülke İbrahim Tatlıses’in de Şivan Perver’in de kim olduğu bilir. Onların himayeleriyle destekleriyle akrabalarının bir kısmı AKP’den bir kısmı da HDP’den milletvekili adayı olmuş insanlar. Bunlara destek olan Cumhurbaşkanı ve yıllardır kendisine sadık olduğu için yanında taşıdığı, bir özelliği olmayan Veysel Eroğlu, üç beş gün önce İYİ Parti’yi kuranın PKK olduğunu söyleyecek, dönecek birkaç gün sonra da İYİ Parti’yi Pensilvanya kurdurdu doğrudan oraya bağlı diyecek. Onların bu beyanları üzerine İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, ‘Ya bunu ispatlarsınız ya da şerefsiz şerefsiz dolaşırsınız’ dedi. İşte şerefsiz şerefsiz dolaşıyorlar.”
“FETÖ’YÜ KUCAĞINIZDA BÜYÜTTÜNÜZ”
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ için “Allah’ım ve milletimiz bizi affetsin” dediğini ifade eden Akcan şöyle konuştu: “Amerika’ya bir haftalık ziyarete gittiğinizde Bülent Arınç randevu alarak Pensilvaya’ya gitmedi mi? Kendisine ‘Randevu verilirse siz de gider misiniz?’ diyen gazeteciye yine bu Recep Tayyip Erdoğan ‘Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi?’ diye konuşmadı mı? Pensilvanya ile ilişkisi olan kim? Aslanlar gibi sizsiniz. Kucağınızda büyüttünüz. Türkçe Olimpiyatlarına kimleri çağırdınız? Eyy Veysel Eroğlu, Oruçoğlu Termal tesislerinde FETÖ’cülerin önde gidenleri tarafından verilen iftar yemeğinde bizi değil seni konuşturuyorlardı. O zaman gerile gerile, geyire geyire konuşuyordun. FETÖ’cülerin kucağında caka satarak konuşuyordun. Herkes haddini bilecek. Biz toprakların öz çocuklarıyız. FETÖ’cüsü ve PKK’lısı bizim baş düşmanımızdır. En iyi şekilde mücadele ederiz. Haddinizi bilin.”
“İFTİRAYI NAMUSSUZLAR, SİYASİ FAHİŞELER ATAR”
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve İYİ Parti 1’nci sıra Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, 15 yıllık siyasi hayatında biriyle ilgili ithamda bulanacak, yalan yanlış iftira bu zamana kadar kimsenin ağzından duymadığını kaydetti. “Konuşma özürlü birisine cevap vermeyi ben hiç istemezdim” diyen Uysal şöyle konuştu: “Uysal, basında yer alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun sözleri malumdur. Bakanlık ve milletvekilliği ile trollüğü karıştıran, Bakan olduğunu varsaydığımız insanların sosyal medyada insanları kiraladıkları mantık hesabı insanlar gibi davrandıklarına şahit oluyoruz. Hem şahsıma hem partimize böyle bir üslubu Afyonkarahisar 15 yıldır görmedi. Biz bu üslubu Burhanettin Çoban’dan görmedik, burada memlekette yüz yüze bakıyorsunuz ama Bakanlık ve milletvekilliği ile trollüğü karıştıran, Bakan olduğunu varsaydığımız insanların sosyal medyada insanları kiraladıkları mantık hesabı insanlar gibi davrandıklarına şahit oluyoruz. Siyaset bir kenara, insanın kanına dokunacak bu iftiralara hiçbirimizin sabretmesini kimse beklemesin. Kimsenin eli armut falan toplamıyor. İstedikleri zeminde hangi usulde istiyorlarsa karşılarında duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İftirayı ancak namussuzlar atar, iftirayı ancak alçaklar atar, iftirayı ancak siyasi fahişeler atar.”
“İNSAN ONURU ŞEREFİ İÇİN YAŞAR”
Bugüne kadar kimsenin şahsıyla ilgili bir şey söylediklerini, şahsileştirerek bir kelime konuşmadıklarının altını çizen Uysal şu ifadeleri kullandı: “Madem anladıkları lisan bu, bu haysiyetsiz bu şeref yoksunu, Bakan olmuş milletvekili olmuş fark etmez, insan onuru için şerefi için yaşar. Birileri bunun için yaşamıyor olabilir. Kanıksamış olabilir gözleriyle gördükleriyle, gördüklerini inkâr ediyor olabilir. Dini menfaat, menfaati din yapmış olabilirler. Ancak biz bunları gördüğümüz yerde haykıracağız. Bakan sıfatı taşısın taşımasın hiç fark etmez hak ettikleri muameleyi göreceklerdir. Bu alçaklığın hesabını eninde sonunda vereceklerdir. Tekrar söylüyorum iftira atanlar alçaklardır, tekrar söylüyorum alçaklardır, tekrar söylüyorum alçaklardır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme