İYİ Parti Ayazini'de taşınmaz satışına karşı

İGM İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı, Ayazini Köyü'ndeişletmeciye kiralanan taşınmazın satışının doğru olmayacağını belirtti. Yağcı, 'İnşallah komisyonlarda bu konuda duyarlı olurlar. Şayet komisyonlar satışı uygun görürse meclis oylamasında İYİ Parti olarak ret oyu kullanacağız' dedi   Afyonkarahisar merkez İl Genel Meclisi (İGM) İYİ Parti Üyesi Alper Yağcı, meclisin Şubat ayı birinci toplantısında gündemde bulunan [&hellip]

İGM İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı, Ayazini Köyü’ndeişletmeciye kiralanan taşınmazın satışının doğru olmayacağını belirtti. Yağcı, “İnşallah komisyonlarda bu konuda duyarlı olurlar. Şayet komisyonlar satışı uygun görürse meclis oylamasında İYİ Parti olarak ret oyu kullanacağız” dedi

Afyonkarahisar merkez İl Genel Meclisi (İGM) İYİ Parti Üyesi Alper Yağcı, meclisin Şubat ayı birinci toplantısında gündemde bulunan Ayazini köyündeki yatırımcıya kiralanan Özel İdare taşınmazının satış talebini doğru bulmadığını açıkladı.
“KİRA SÖZLEŞMESİNE RAHATLATICI MADDELERE KONULABİLİR”
Konu hakkındaki görüşünü gazeteniz Kocatepe’ye açıklayan Alper Yağcı, Ayazini Köyü’nde Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in çok ciddi turizm çalışmaları yürüttüğünü söyledi. Yapılan düzenlemeler, balon turizmi, arka arkaya yapılan festivallerle Ayazini Köyü’nün bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren Yağcı, “Cazibe merkezi haline gelen Ayazini köyünde tüm çalışmalar toparlandı. Burada yatırım yapan yatırımcılarımız elbette bizler için çok değerlidir. Ellerini taşın altına koyarak oralarda bir takım yatırımlar yaptılar. Biz İl Genel Meclisi olarak uzun süreli bir kiralama ile yatırımcılara bu yerleri tahsis etmiştik. Dolayısıyla gelecekte belki yapılan yatırımların karşılığı alınamadan süresi dolar gibi bir kaygıları varsa bu durumu kira sözleşmesinin içerisine koyabileceğimiz maddelerle onları rahatlatacak hal ve durumları ortaya koyabiliriz. Ama Ayazini köylüsü için bir değer olan o toprakların başka bir yatırımcıya satışının biz İYİ Parti ve şahsım adına uygun olmadığını düşünüyoruz. Olası bir kötü gidişatta veya o bölgelerin Allah korusun olasi bir kaderine terk edilmesi durumunda o yerlerin atıl bir vaziyette değil köylünün kendi yeri olarak istediği zaman istediği şekilde kullanabileceği bir mülkiyet olarak kalmasından yana tavrımız nettir.” dedi.
“TÜYÜ BİTMEDİK
YETİMİN HAKKI VAR SATIŞI DOĞRU OLMAZ”
Alper Yağcı, konuyla ilgili görüşünü İl Genel Meclisi komisyonlarında yer almadıkları için meclisin Şubat ayı toplantısının ilk birleşiminde açıkladığını, ilgili komisyon üyelerinin hassasiyet göstererek konuyu değerlendirmelerini rica ettiğini dile getirdi. Yağcı, “İnşallah komisyonlarda bu konuda duyarlı olurlar. Satış kararı çıkmaması için meclis toplantısında bir ön hazırlık konuşması yapmış oldum. Şayet komisyonlar satışı uygun görürse meclis oylamasında İYİ Parti olarak ret oyu kullanacağız. Böyle bir satışa hiçbir koşulda evet dememiz beklenemez. Kısaca bu topraklarda tüyü bitmedik yetimin hakkı vardır satılması uygun değildir. Satışa yönelik bir karar olursa bu karar İl Genel Meclisi’nden oy birliğiyle geçmez.”diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme