İYİ Parti aday listesinden istifa

İYİ Pati’nin Afyonkarahisar 3. sıra Milletvekili adayı Dinar eski Belediye Başkanı Saffet Acar adaylıktan istifa etti. Dinar Belediyesi eski Başkanı ve İYİ Parti’nin kurucularından birisi olan Saffet Acar dün gece İYİ Parti Milletvekili adaylığından istifa etti. Saffet Acar İYİ Parti’nin Afyonkarahisar 3. sıra milletvekili adayı olarak ilan edilmişti. İYİ Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatının aday adayları [&hellip]

Haber

İYİ Pati’nin Afyonkarahisar 3. sıra Milletvekili adayı Dinar eski Belediye Başkanı Saffet Acar adaylıktan istifa etti.

Dinar Belediyesi eski Başkanı ve İYİ Parti’nin kurucularından birisi olan Saffet Acar dün gece İYİ Parti Milletvekili adaylığından istifa etti. Saffet Acar İYİ Parti’nin Afyonkarahisar 3. sıra milletvekili adayı olarak ilan edilmişti.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatının aday adayları arasında gerçekleştirdiği temayül yoklamasının ardından temüyeldeki uygulamalara ve yapılan yanlışlara tepki gösterdiği bilinen Saffet Acar yaşanan sıkıntıları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e iletti. Konuyla ilgili olarak Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirmede bulunan Saffet Acar şunları söyledi:

“Evet aday adaylığından çekildiğim doğrudur. Sayın Genel Başkanımıza giderek adaylıktan affımı istedim. Sayın Genel Başkanımızın uygun görmesi ile adaylıktan çekildim. Partime olan üyeliğim devam etmektedir. Ben İYİ Parti’nin ilk kurucu Belediye Başkanıyım. Partime ve şehrimize olan hizmetlerim devam edecektir. İYİ Parti’nin kurucu birüyesi olarak seçim çalışmalarına da devam edeceğim” dedi.

“Genel Başkan Meral Akşanar istifanızı nası karşıladı?” sorusunu da cevaplandıran Saffet Acar, “Sayın Genel Başkanımız bu talebimi son derece olgunlukla ve saygıyla karşıladı. Seçimlerden sonra konuları daha detaylı ele alabileceğimizi söyledi. Herhangibir olumsuzluk yaşamadık” dedi.

Kendisinin 3. sıra adaylığından çekilmesinin ardından İYİ Parti Milletvekili aday sıralamasının nasıl şekilleneceğininGenel Başkan Meral Akşener’in inisiyatifinde olduğunu belirten Saffet Acar, “Sayın genel Başkanımız alt sıradaki adayımızı da yukarıya çekebilir, liste dışından da bir aday atayabilir. Bu aday 20 aday adayımızdan birisi de olabilir. Buna Sayın Genel Başkanımız karar verecekler” dedi.

Temayül oylamasının ardından oluşan tablo nedeniyle mi bu kararı aldığını sorduğumuz Saffet Acar, “Çok yanlışlar yapıldı. Kamuoyu bunları yakından takip etti. Siz basın mensupları bunlara tanık oldunuz. İlk gün 1’inci sırada idim, aday listesinde 3’üncü olduk. Daha fazla konuşarak partime zarar vermek istemiyorum” dedi.

Bakmadan Geçme