Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İyi niyet ve saygı da samimiyet

Burcu Aydın 18 Kasım 2015 Çarşamba 02:00:00
  Sevgi ve tercihte hür saygıda ise mecburuz. Hemen herkes bu hususta mutabık. Öğretmen, doktor, mühendis, siyasetçi lisans mezunu aklını kullanma kabiliyetine sahip olduğu varsayılan insanların tutum ve tavırları toplumun geldiği marazalı nokta açısından hazin örnekler oluşturuyor.
İş icabı her sosyo, ekonomik, kültürel gruptan kişi ile biraraya geliyoruz. Ortak payda insan olmak ve insani değerler. Toplumun refahı, güzel yarınlar uğruna mücadele verdiklerini iddia edenlerin samimi saygı ve iyi niyetli oldukları konusunda güvenilirlikleri her geçen gün azalıyor.
Dünya görüşü, siyasi tercihi her ne olursa olsun bu konuda samimi saygı ve öz iyi niyete rastlamak her geçen gün zorlaşıyor.
Yine iş icabı katıldığım, ama şahsımın dışında başka basın mensubunun olmadığı bir toplantıda eğitim alanında faaliyet gösteren bir beyefendinin mesleklektaşlarına olan hitabını dinlerken kimi zaman ürktüm.
Beyefendi, eğitim iş alanında kazanılan hakların korunup yeni kazanımlar elde etmek üzere mücadele verdiğini iddia eden örgütlerden bir tanesinin genel merkez yöneticilerinden. Beklediğim konuşma bu hakların nasıl korunacağı, kendi saflarındaki üye sayısının nasıl artabileceği üzerine idi. Ama konuşmacı eğitimci aldı sazı eline vay ki dinleyenlerin haline.
Kendisi için gerici, kötü, tu kaka olarak nitelendirdiği kutsalları tahammül edilebilirlik sınırlarını fütursuzca aşarak aşağılayan bu bey, kendi yandaşları içerisinde de bu tür değerleri olan üyelerin varlığından söz etti.
Sözün özü; Haklı ya da haksısız. Ama kimsenin kimseyi ikna etme de, güç elde etme de aşağılamaya, hakaret etmeye hakkı yok. Lütfen iyi niyette ve samimiyetle saygı göstermekte bir an bile tereddüte düşmeyelim. Öfke ve nefretin kurbanı olmayalım.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER