İyi ki yıkıldı – Kocatepe Gazetesi

Yeniden yapılmak üzere müteahhit tarafından yıkılan Sosyal Konutlar binalarının son derece dayanıksız olduğu bildirildi Belediye Başkanı Çoban, Şuhut kavşağında bulunan ve Sosyal Konutlar olarak bilinen binaların yıkılmasının büyük felaketi ortadan kaldırdığını, yıkılan binaların çok zayıf binalar olduğunu söyledi.Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Konya yolu girişinde sağ tarafta kalan sosyal konutların 1970’li yıllarda yapıldığını, bu alanda [&hellip]

İyi ki yıkıldı

Yeniden yapılmak üzere müteahhit tarafından yıkılan Sosyal Konutlar binalarının son derece dayanıksız olduğu bildirildi

Belediye Başkanı Çoban, Şuhut kavşağında bulunan ve Sosyal Konutlar olarak bilinen binaların yıkılmasının büyük felaketi ortadan kaldırdığını, yıkılan binaların çok zayıf binalar olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Konya yolu girişinde sağ tarafta kalan sosyal konutların 1970’li yıllarda yapıldığını, bu alanda toplam 160 dairenin bulunduğunu belirti. Dairelerin 65 metrekare olduğunu kaydeden Çoban, göreve başladıktan hemen sonra bu binalar için tahliye emri gönderdiğini dile getirdi. Bu emri boşa göndermediğini söyleyen Çoban şunları söyledi; “Bayındırlık Müdürlüğü’nden rapor aldım. Burada oturulamaz raporu vardı. Hepsine tebligat gönderdim. Dedim ki burayı boşaltın, boşaltmazsanız biz yıkacağız. Orası bugüne kadar ayakta kaldıysa zeminin sağlamlığından ayakta kaldı. Afyonkarahisar’ın en sağlam zemini DSİ’den sonra ki Şuhut yolu Konya yolu üzerinde ki alanlardır. En kötü yerler özellikle Karaman Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Dervişpaşa, Dumlupınar, Uydukent’in tamamının zemini iyi değil. Uydukent’te ki avantajımız çok katlı binanın olmamasıdır. Sosyal konutlar olarak adlandırılan binaların tamamı yeniden yapılmak üzere yıkıldı. Yıkım çalışmalarında görüldüki eski binalarda ne demir var, ne de başkaca bir şey kalmamış. O binaların sağlam kalmasının zemin sağlamlığından kaynaklandığı tespiti yapıldı”dedi.

Bakmadan Geçme