Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

İYİ İNSAN

Genellikle Türklüğümüzle ve Müslüman-lığımızla övünürüz. Göğsümüzü gere gere “Türk’üm ve elhamdülillah Müslümanım” deriz.
Oysa Türk ve Müslüman olmak bizim seçimimiz ve tercihimiz değil. Türk ve Müslüman olan bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldiğimiz için biz de Türk ve Müslüma-nız. İnsan sonradan dinini değiştirebilir ama damarlarındaki kanı değiştiremez. O yüzden aslında din tercih, Türklük yani soy zarurettir. Hem Türk, hem de müslüman olarak yaratıldığımız için ne kadar şükretsek azdır.
Bu görüşe tepki verip karşı duracak pek çok dostumuz olabilir ama bu karşı duruşları gerçeklerin önüne geçemez.
Bizim zaman zaman iyi insan olmakla ilgili verdiğimiz mesajların sebebi de budur.
Kendimizi hangi milletten, hangi din veya mezhepten ve hatta siyasi görüşten kabul edersek edelim öncelikle iyi insan olmak gerekir.
İyi insan, diğer insanların elinden ve dilinden emin olduğu insandır.
İyi insan, diğer insanların “Bu insandan bana zarar gelmez, bu insana güvenebilirim” dediği insandır.
Biz de insanları iyiliğe teşvik etmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hikaye ya da bazılarının ifadesi ile masallar paylaşmaktayız.
Yazdıklarımızla, insanların zihnini uyuşturmayı değil farkındalık yaratmayı ve aile içi ilişkilerle toplumsal ilişkilerin daha iyi olmasını amaçlamaktayız.
İnsan, güvenilmez ve kötü bir insansa kendisini ne olarak tarif ettiğinin ya da hangi kategoriye, hangi gruba, hangi siyasal görüşe dahil olduğunun ne önemi var ki?
Hepimizin bir milliyeti, dini, mezhebi, siyasal görüşü var ama iyi insan olmadıktan sonra bunların hiç de değeri yok.
Biz, her şeye ve herkese rağmen insanlara iyi dilekler sunmak, iyiliğe teşvik etmek ve iyiliğe davet etmek adına mesajlar vermeye ve hikayelerle de bu mesajlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.
Tabii ki bunu yaparken de Türklüğümüzü, Müslümanlığımızı, Milliyetçiliğimizi ve vatan ve millet uğrundaki ülkülerimiz unutmayacağız. Türkçe düşünüp, Türkçe konuşup, İslamca yaşayacağız İnşallah.
Ama önceliğimiz, iyi insan olmak ve iyi insan olma yolunda farkındalık yaratmak.
Vatan dediğimiz bu topraklarda her zaman hainler çıkmış olsa da biz, Türk ve Müslüman olduğumuza şükredip, iyi insan olmaya gayret edeceğiz.
Bütün amacımız bu. Çünkü insan olunmadan hiç bir şey olunmuyor.
Tabidir ki iyi insan olmak her şeyin en önemlisidir.
Allah bizleri iyi olan gönül dostları ile beraber etsin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti