'İvedilikle Gereği Yapılsın'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar'daki bazı sığınmacıların kullanımı için kilise açıldığını belirtti. Mısırlıoğlu, bu duruma tepki gösterdi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, basın toplantısında Afyonkarahisar’ın gündemindeki konulara dikkat çekti. Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar’daki sığınmacıların kullanıma açılan bir kiliseden bahsederek “Suriyeliler başta olmak üzere tüm yabancıların ülkemizin her vilayetinde cirit attığı bir ortamdan geçiyoruz. Şurada, hemen dibimizde, Afyon’da bir kilise açılmış. Duyduk, inanmadık. Baktık ki böyle bir kilise Afyonkarahisar’da açılmış. Burası Afyonkarahisar. Adresi var bende, adresini gizledim. İsteyen basın mensuplarına adresini verebiliriz. Burası kilise olarak kullanılıyor, düşünebiliyor musunuz? Tuzun koktuğu bir noktadayız. Hani çok dindar ve muhafazakar bir iktidar tarafından yöneliyoruz ya; her yabancıyı, Suriyeli de Müslüman kabul ederek onların hepsini din kardeşimiz, Müslüman kardeşimiz olarak algılıyoruz. Bunların çoğuna baktığımız zaman erkeklerinin sünnetsiz olduğunu kadınların da bakımsızlıktan başlarını örttüğünü, dini inançları gereği kapatmadıklarını görebilirsiniz” dedi.

“İVEDİLİKLE GEREĞİ YAPILSIN”

Mısırlıoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu her gördüğünüz yabancıyı din kardeşi olarak algılamaktan vazgeçmemiz lazım. Tabii ki dinlerini vecibelerini yerine getirmek için kendilerine bir ortam ve koşul oluşturmaya çalışmışlar. Bizi ilgilendiren yanı nedir, biliyor musunuz? Burası Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benziyor. Buradan sonrasını iyi düşünmek lazım. Buranın şehitler diyarı Afyonkarahisar olduğunu unutmamak lazım. Burası Anadolu’nun kilidi olan, Zafer’in kazanıldığı, Kurtuluş Savaşı Destanı’nın yazıldığı Afyonkarahisar’dır. Burada hiç kimseye salyangoz sattırmayız. Satmaya kalkanın da tezgahını başına yıkar, onları bu memlekette barındırmayız. Herkes aklını başına devşirsin. Böyle bir izin, müsaade varsa devletin yetkili kurumlarınca araştırılsın. Bunlar yasal mı değil mi bakılsın. İvedilikle gereği yapılsın.”

ORUÇOĞLU YAĞ FABRİKASI KONUSU

Mısırlıoğlu, Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nın Tarım Kredi Kooperatifi tarafından satın alınması hakkında da “Bu fabrikayı alan devletin üç harflisi TKK. Tarım Kredi Kooperatifi. Bundan önce yabancı sermayenin 3 harflilerini biliyorduk, şimdi devletin üç harflisi Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nı satın aldı. Devlet kendi elindeki bu hükümet döneminde özelleştirme adı altında ne var ne yok sattı. Bugün Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla, Afyonkarahisar’ın en büyük sanayi kuruluşlarından birini satın alması, Türkiye’nin nasıl yönetildiğinin göstermektedir.  AKP Milletvekilleri 31 Mart seçimlerini kaybettikten sonra tuhaf tuhaf açıklamalar yapıyor. Sayın Yurdunuseven, bir taraftan bu satışın yararlı olacağını söylüyor, diğer taraftan işsizliğin azaldığını açıklıyor. Sayın Vekil, burada işsizliğin azalmasını nereden tespit ettiyse bize de söylesin. Biz de oraya yönlendirelim insanları. İşsizlik azalmıyor, insanlar piyasada bağ bahçe üzerindeki çalışmalara, tarla üzerindeki çalışmalara yöneldikleri için İŞKUR Müdürlüğü’ne müracaatlar azalmış olabilir” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLER SEVİNDİRİLMELİYDİ

Mısırlıoğlu, Zafer Havalimanı’na ilk 3 ayda yaklaşık 330 bin yolcu garantisi verildiğini ancak yolcu sayısının 6 binlerde kaldığını belirtti. Mısırlıoğlu, garanti ücretli havalimanı ve köprü gibi yapılara para verilmesi yerine emeklilerin maaşının artmasını talep etti. Emeklilerin zor durumda olduğunu kaydeden Mısırlıoğlu, “Devletimiz, emeklilerimizi her hal ve şartta sevindirmeliydi. Hükümetimiz bir adım atarak bunu yapabilirdi. Hükümet yetkililerinin emekliler kadar sevinemedikleri bir bayram olur” dedi.

OLGUN OPERASYON GEÇİRDİ

Mısırlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun’ın da sağlık durumu hakkında bilgi vererek “Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sayın Hakan Şeref Olgun, ses tellerinden operasyon geçirdi. Operasyon başarıyla tamamlanmıştır. 7 günlük ses dinlenmesine tedavi sürecinin devam etmesi ile ilgili aramızda bulunamayacak. Selamları var, herkesin bayramını tebrik ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme