• Haberler
  • Genel
  • 'İttifaklara kapılarımız kapalı, milletimizden destek bekliyoruz'

'İttifaklara kapılarımız kapalı, milletimizden destek bekliyoruz'

Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, parti olarak ittifaklara kapılarının kapalı olduğunu, köklü bir geçmişe sahip Milli Mücadela Hareketi olarak Afyon halkının MP'ye borçlu olduğunu söyledi. Genç, 'Biz diyoruz ki, milletimiz birde Milli Mücadele Hareketi olarak bize destek versin' dedi Millet Partisi (MP) Afyonkarahisar İl Başkanı Selahattin Genç ve beraberinde MP milletvekili adayları Himmet Kasal, [&hellip]

Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, parti olarak ittifaklara kapılarının kapalı olduğunu, köklü bir geçmişe sahip Milli Mücadela Hareketi olarak
Afyon halkının MP’ye borçlu olduğunu söyledi. Genç, “Biz diyoruz ki, milletimiz birde Milli Mücadele Hareketi olarak bize destek versin” dedi

Haber

Millet Partisi (MP) Afyonkarahisar İl Başkanı Selahattin Genç ve beraberinde MP milletvekili adayları; Himmet Kasal, İsmail Gün, Halil Çetinkaya ve Ömer Sarıgül’le birlikte Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret ettiler. MP’nin diğer iki milletvekili adayı Ahmet Edibali ile Sedat Yıldırım’ın seçim propaganda çalışması nedeniyle ziyarette yer alamadıkları öğrenildi.
“BU HAREKET YENİ NESİLLERE AKTARILMALIDIR”
MP İl Başkanı Selahattin Genç, ziyaret sırasında 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sürecini değerlendirdi. Genç, “Millet Partisi siyasi tarih olarak belkide ülkemizin en eski partilerinden birisidir. İktidara gelemedi, ana muhalefet partisi olamadı ama Türkiye için çok güzel projeler oluşturdu. Rahmeli Genel Başkanımız Aykut Edibali gerçekten bir aksiyon adamı idi. Türkiye siyasetinde önde gelen ikinci veya üçüncü sırada olan bir liderdi. Birincisi Allah rahmet eylesin Atatürk’tür. Bu vesile ile Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın hepsine rahmet diliyorum. Bu hareket halen devam ediyor ve devam edecektir. Bu hareket yeni nesillere aktarılması gereken bir aksiyon hareketidir.” ifadelerine yer verdi.
“AFYON İNSANI MİLLET PARTİSİNE ÇOK ŞEY BORÇLU”
Millet Partisi’nin merhum Genel Başkanı Aykut Edibal’nin Türk Milletinin sorunlarının çözümüne yönelik 17 kitabı olduğuna değinen Genç, “Projesi olan partiler lazım. Yoksa dün çıkmış efendime söyleyeyim, sosyal medyadan vatandaşın söylediği konuları slogan yapıp ortaya çıkmış partilere ihtiyaç yok. Bu tanıma uyan parti Millet Partisi’dir. Millet Partisi olarak ilkelerimiz bellidir. Yapmamız gereken 14 Mayıs 2023 tarihindeki seçimde milletimizin 51 yıldır mücadele eden bir partiyi bir sorgulaması lazım. Yani niye? Türkiye’de siyasi parti taraftarlığı futbol takımı tutar gibidir. Oysa sözkonusu partilerin ilkelerinin sorgulanması lazımdır. Bu partilerin genel başkanlarının Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili bir eseri var mı? Bu ülke insanının bunu düşünüp, irdelemesi lazımdır. Yoksa körü körüne bir partinin taraftarı olup karşı tarafı kötülemeye dayalı bir siyasetle bu ülke ilerlemez, bu ülke kurtulmaz. O yüzden ben diyorum ki bu tanımlara uyan parti olarak Millet Partisi desteklenmeli. Hele Afyon insanı, Millet Partisine bu ülke de çok şey borçludur. 1980 yılı öncesinde Türkiye’de terör kaosuyla inlerken Afyon insanı terörden çok az düzeyde etkilenmiş hatta hiç etkilenmemiştir. Bunun nedeni de Millet Partisi’nin mücadele birliğidir. Aykut İlibali’nin kurduğu Gençlik Hareketi’dir.” ifadelerini kullandı.
“MİLLETİMİZ BİRDE BU HAREKETİ DESTEKLEMELİ”
Selahattin Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün çoğu yerde profesör, yönetici olan bu insanları Millet Partisi’nin Gençlik Hareketi yeniden Milli Mücadele Birliği uzak tuttu. Onları teröre kaptırmadık. Ve Afyon’da da bir terör olmadı. Bunun sebebi de bilen bilir. Bilmeyen bilmez. Ama biz biliyoruz ki mücadele edecek. Bu mücadeleyi Millet Bahçesi’nin gençlik hareketi yapacak. Böylece diyoruz ki birde bu Milli Mücadele Hareketine milletimiz destek versin. Kaybedeceği hiçbir şey yok. Millet Partisi ilkeli bir partidir. Şu an Türkiye’nin kaybettiği nokta Türkiye’yi yöneten partinin ilkesiz partiler olmalarıdır.”
“İTTİFAKLARA KAPIMIZ KAPALI ÜÇE BEŞE BAKMIYORUZ”
Millet Partisi olarak ittifaklara kapılarını kapattıklarını dile getiren Genç şöyle konuştu: “Biz Millet Partisi olarak ittifaklara kapımızı kapattık. Çünkü bizi oylamaya kalktılar. Ben aynı zamanda partimizin Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesiyim. Kurulda fikirlerimiz sorulduğunda biz küçük partilerle uğraşmayalım dedim. Bunlar bölüntü partiler. Liderini terk etmiş, partisini terk etmiş kişilerdir. Dün adeta taptığı insanlara, liderlere bugün kötü diyen insanlardır. Bunlarla yola çıkılmaz. Eğer gerek altılı masa, gerekse Cumhur İttifakı üzerinde düşünülebilir olabilir dedik. Şimdi ittifaklarda bütün büyük partilerin bakış açısı üç tane vekil vereyim 81 ilde at gibi koşturayım şeklindedir. Bu olmaz. Millet Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak hem Cumhur İttifakı’na hem Millet İttifakı’na dedik ki bize ne 19 ne 21 tane, bize 20 milletvekili adayı vereceksiniz. Çünkü 19 kişi seçilse bile mecliste konuşma hakkı olmayacak. Biz dedik ki üçe beşe bakmayız. Biz bir siyasi bir kadro hareketiyiz.”

Bakmadan Geçme