'İttifak olmazsa CHP adayını çıkarır'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Av. Burcu Köksal, siyasi gündemi değerlendirdi.'AKP-MHP İTTİFAKINDA OLUYOR DA DİĞER İTTİFAKLARDA NEDEN OLMASIN?'31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için ittifak görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen CHP Milletvekili Burcu Köksal, geçmişte başka bir partide siyaset yapmasına karşın kişilerin CHP ya da başka bir partide siyaset yapabileceğini [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Av. Burcu Köksal, siyasi gündemi değerlendirdi.
“AKP-MHP İTTİFAKINDA OLUYOR DA DİĞER İTTİFAKLARDA NEDEN OLMASIN?”
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için ittifak görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen CHP Milletvekili Burcu Köksal, geçmişte başka bir partide siyaset yapmasına karşın kişilerin CHP ya da başka bir partide siyaset yapabileceğini belirtti. Köksal, “Takdirini yapacak olan halktır. Şahsi olarak konuşuyorum, ‘Sen geçmişte şurada siyaset yaptın niye CHP’ye geldin, niye üye oldun ya da niye burada siyaset yapıyorsun’ diye kimseyi sorgulamadım. Sonuçta geçmişte AKP’ye oy veren insanlar bugün CHP’ye oy verebiliyorlar. Pişmanız diyebiliyorlar. Toplumun birçok kesimi ile konuşuyorum; 31 Mart yerel seçimlerinde millet ittifakına oy vereceğini söyleyen her kesimden insanımız var. Birçok Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) arkadaşımız 24 Haziran’da AKP ve MHP’ye Cumhur İttifakına oy vermiş olmalarına rağmen 31 Mart seçimlerinde millet ittifakına oy vereceklerini söylüyorlar” dedi.  
“Düne kadar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AKP için ve lideri Recep Tayyip Erdoğan için birçok ağır itham ve eleştirilerde bulunmasına rağmen bugün Cumhur İttifakında yan yana yürüyor.” diyen Köksal, “Siyasette bunu orası için kabul edebiliyorsak Millet İttifakında da bu durum kabul edilir. Geçmişte başka bir siyasi partiyle oradaki yanlışı görüp CHP ya da başka bir muhalif partide siyaset yapan kişiyi burada anlayışla karşılamak gerekir. Sonuçta takdir halkındır. Sonuçta herkes sandığa girer halk en doğru kararı verir. Biz demokrasiden yanayız.” diye konuştu.
“İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR”
“İttifak olmazsa CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı çıkacak mısınız?” sorusunu cevaplandıran Köksal, “İttifak olmazsa elbette CHP bir aday çıkartacak. Genel merkezimizin bilgisi ve talimatı dâhilinde yurt genelinde ittifak görüşmeleri devam ediyor. Belli illerde İYİ Parti aday çıkarmayıp CHP’yi destekleycek, belli illerde de CHP aday çıkarmayarak İYİ Parti’yi destekleyecek. Görüşmeler ilimiz bazında da sürüyor. Önümüzdeki günlerde gerekli açıklamalar il yönetimince yapılacaktır. Olmayacak olursa da elbette CHP olarak kendi adayımızla çıkıp sonuna kadar mücadele edeceğiz. Taban olarak biz bunu bir ‘Cumhuriyet’ mücadelesi olarak görüyoruz. İktidara yüksek oranda oy vermesine rağmen hak ettiğini alamayıp geriye giden ve değişim yaşanması gereken bir Afyonkarahisar var. CHP tarafından yönetilen Aydın, Eskişehir, İzmir Belediyeleri dünyaya örnek Belediyelerdir. Yaşanacak ilk on Belediye CHP’li Belediyelerdir.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme