Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İttifak değil; ilçeler kazandı – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 31 Aralık 2015 Perşembe 16:43:16
 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi, yoğun kulislerle birlikte tamamlandı. Kongre’nin özeti bana göre şöyle: Bir tarafta partinin önde gelenleri, eski ve yeni İl Başkanları, milletvekilleri; diğer tarafta 2011’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne resmi olarak katılmış bir kişi ve o kişinin etrafında oluşan ekip.
Tarafları şöyle sınıflandırmak da mümkün: Bir tarafta Umut Oran, Mustafa Balbay, Deniz Baykal, Muharrem İnce’nin fikirleri; diğer tarafta Kemal Kılıçdaroğlu’nun fikirleri. CHP İl Kongresi’nde Kılıçdaroğlu’na destek verecek delege ağır bastı.
CHP İl Kongresi’ni böyle bir ortamda kazanan Kemal Demirkırkan’ı kutlamak gerekiyor. Özellikle Merkez İlçe ve Çay İlçesi’nin açık desteğini alan Demirkırkan, 2011’den 2015’e, 3 yılda “belirleyici” bir ekip oluşturmuş. Ancak şunu da belirtmek isterim ki Demirkırkan için her şey şimdi başlıyor.
Yıl 2015, aylardan Aralık: Kemal Demirkırkan, mahalle maçlarında kendine güvenen delikanlılar gibi “Ben tek, siz hepiniz” diyerek seçime girdi. Karşısında Nevzat Ercan, Ramazan Akgöz, Halil Ünlütepe, Yalçın Görgöz, Mehmet Ecer gibi partinin önde gelenleri vardı. Seçimi, Demirkırkan kazandı.
İşte bu nedenle diyorum ki Demirkırkan için her şey şimdi başlıyor.
Ekip arkadaşlarını iyi seçmiş olmalı. Parti içinde gerçekten barışı sağlamalı.
Demirkırkan, Merkez İlçe Kongresi’nde kendine yöneltilen eleştirilere “İnsanız, hata yapabiliriz.  Hatalarımızdan ders aldık” şeklinde cevap vermiş ve Kongre’deki tansiyonu düşürmüştü. Bu tavrını sürdürürse kazanan hem CHP, hem Demirkırkan olacaktır.
Kongre ile ilgili aktarmam gereken birkaç nokta daha var: Şubat 2015’te seçilen İl Yönetimi’nin Faaliyet Raporu’nun okunması dakikalar sürdü. İki seçimde nasıl çalışıldığının, nelerin iyi, nelerin kötü yapıldığının anlatılması beklenirken, Devrane Park’ta içilen çaydan bile bahsedilmesi, tuhaftı.
Faaliyet Raporu’nda Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün döneminin aklanmadığına ilişkin cümleler ise, bizzat Yalçın Görgöz tarafından yalanlandı. Görgöz, Haluk Koç imzalı belgeyle kendilerine CHP Genel Merkezi tarafından teşekkür edildiğini, paranın iyi yönetildiğini açıkladı.
Salonda Kemal Demirkırkan’ın sahneye çıktığı andan başka coşkulu an yoktu. Oysa meselâ Tuncay Özkan, İl Kongresi’ne davet edilseydi, coşku, eminim artardı.
Paylaşmak istediğim son not ise CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a dair. Köksal, kürsüye çıktıktan sonra beklenmedik bir hareketle Kemal Demirkırkan ve Nevzat Ercan’ı sahneye davet etti. Köksal, “CHP kazansın” diyerek salonda heyecanın bir anda artmasını sağladı. Bu hareket, Köksal’ın hanesine “artı” olarak yazıldı.

 

 

“GÜNDEMİ BİZ BELİRLEMELİYİZ”

 

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ın Kongre’deki konuşmasında şu vurgular dikkatimi çekti:
“İktidarın yerel yönetimlerden geçtiği bilinciyle, yerelde vatandaşımızı ilgilendiren her konuda fikir sahibi olmalı, önerilerde bulunmalıyız. Çay’a yapılan sulama barajı sırasında kesilen 200 bin ağaçtan, Dinar Uluköy’e yapılan Termik santralin bölge halkının sağlığı ve ekonomisi üzerine etkilerine kadar,  Sultandağı’nda kirazın çöpe atılmasından,
Şuhut ve Sandıklı’da patatesin tarlada çürümesine kadar, Başmakçı’daki sinek istilasından,
Çobanlara bağlı Kale köyümüzün elektriksiz kalmasına, yolu, suyu, elektriği olmayan köylerimizin başka birçok sorunlarına da sahip çıkılmasına kadar, belde ve kasabalarımızda yılda bir kez yapılan festivaller dışında sosyal yaşamın geliştirilmesi için katkılar sağlanmasına kadar,Sultandağı’na açılacak olan traktör fabrikasından,
Afyon’a açılması önerilen otomobil fabrikasına kadar,  Ankara İzmir Otobanı’nın Afyonkarahisar’a uğramadan teğet geçmesine, Afyonkarahisar’ın Yolların Kesiştiği Nokta olma durumundan çıkartılmasına kadar görüşlerimizi ifade etmeli, kamuoyuyla paylaşmalı ve gereğinde müdahil olmalıyız.Yıllardan beri ilimizde olanaksızlıklar içerisinde yapılmaya çalışılan Klasik Müzik Festivali, Jazz, Marsiyas, Flamingo ve Yumurta, Kaymak, Halı-Kilim, Katmer festivali gibi festivallere sahip çıkmalı, sosyal yaşama katkı sağlayacak her türlü organizasyonun içinde yer almalı, bunlara yenilerinin eklenmesi için katkı sağlamalıyız. Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda Zafer Haftası’nın önemini değişik etkinlik ve kutlamalarla tüm Türkiye’ye anlatabilmeliyiz. Çözüm önerilerimizle birlikte tartıştırmalı, Afyonkarahisar’ın  gündemini belirlemeliyiz.”

 

 

YURDUNUSEVEN ARADI
CHP İl Başkanlığı’na seçilen Kemal Demirkırkan’ı AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, telefonla aradı. Yurdunuseven’in bu yaklaşımı, siyasi centilmenlik çerçevesinde önemlidir.

 

KİMLER BİLDİ?

 

CHP İl Kongresi’nden önce Kemal Demirkırkan’ın kazanacağını tahmin eden basın mensupları vardı. Bunlardan birincisi, Gazeteniz Kocatepe’nin Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’dı. Aydın, “1999 yılından bu yana gazetecilik yapıyorum. Benim gördüğüm kadarıyla bir partide en önemli organ, Merkez İlçe’dir. Merkez İlçe’yi kazanan büyük ihtimalle İl Başkanlığı’nı da alır” dedi.
Burak Aydın’ın yanı sıra Muzaffer Taşdelen, Atamer Büyükbudak, Dinçay Doğar, İsmail Akar, Hasan Öğünç ve Ömer Mazi de kongre sonucunu öngörenler arasındaydı.

 

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER