• Haberler
  • Genel
  • İthalat çözüm değil, üretici ayakta tutulmalı

İthalat çözüm değil, üretici ayakta tutulmalı

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nı ziyaretinde üreticinin ayakta tutulması gerektiğini söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yılmaz, ATB’nin et ve yumurta konusundaki önderliğini gördüklerini belirtti. Et ithalatının kalıcı çözüm sağlamayacağını kaydeden Yılmaz, 'MHP olarak özellikle et [&hellip]

İthalat çözüm değil, üretici ayakta tutulmalı

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nı ziyaretinde üreticinin ayakta tutulması gerektiğini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yılmaz, ATB’nin et ve yumurta konusundaki önderliğini gördüklerini belirtti. Et ithalatının kalıcı çözüm sağlamayacağını kaydeden Yılmaz, “MHP olarak özellikle et ithalatına çok dikkatli yapılması konusunda uyarılarımızı, ikaz-larımızı yapıyoruz. Hani dökme suyuyla değirmen dönmez. Önemli olan bizim üreticimizin ayakta tutulması, ürterir halde bu işin yapılabilmesini temin etmek lazım. Yoksa ithal etle, ithal canlı hayvanla, ithal buğdayla bu işler yapılmaz. Kaldı ki bizim Ticaret Borsamızın ana olmadan dana yaklaşımını biz destekliyoruz. Olması gereken insanımızın doğduğu topraklarda karnının doymasıdır. Bu toprakları vatan yapan unsur da, üretim faktörüdür. Şayet insanlar doğdukları yerlerde karınları doyura-mazlarsa mutlaka göçe zorlanacaklardır. Gittikleri yerlerde de çok olumlu olmayan, hoş olmayan şartalarda hayatları idame ettirmek zorunda kalacaklardır” dedi.
Yılmaz, “İnsanlarımızı doğdukları yerlerde karınların doyması için de el emeği göz nuru alın terine değer fiyatta satılması gerekir. Bunun içindir ki Ticaret Borsaları çok önemli bir görevi üstlenmiş durumdadır. Özellikle de Afyonkarahisar Ticaret Borsası da yoğunluk olan yumurta sektöründe de et sektöründe de üzerine düşün görevi yapagelmiştir. İnşallah bundan sonrada başarılı çalışmalarının devamının diliyoruz” diye konuştu.
Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ise “Kemalettin Başkanımızla aynı zamanda aynı mahallenin çocuğuyuz biz. Çok sevdiğim ağabe-yimdir. Bizleri onurlandırdığı için kendilerine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımın Tarım Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yaptığı için tarım sektörünü daha iyi bildinden bu da bizim için bir avantajdır” ifadelerini kullandı.
“Türk Milleti’nin dikkatinden kaçmıyor”
ATB ziyaretinde ülke gündemine ilişkin soruları da yanıtlayan MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Hükümet ile BDP arasında bir görüşme yapılmasının gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine “Bugünlerde hükümet yetkililerinin açıklamalarından anlıyoruz ki, BDP ile AKP yetkilileri görüşecekler. Ne görüşecekler, nelerin görüşüleceğini herkes merak ediyor. Biz de MHP olarak merak ediyoruz. Hani bir hükümet yetkilileri Başbakan, Başbakan yardımcıları veya AKP, MHP, CHP ile de görüşecekler. Bunlar bu kadar dikkat çekmezken sizin de dikkatinizi çekiyor ve soru-yorsunuz, BDP ile ne görüşecek merak edi-yoruz. Ama şunu açık ve net olarak söyleyeyim ki, bu referandum sürecinden önceki süreçte de malesef terör örgütü hükümet tarafından muhatap alınmıştır. Terör örgütü hükümet tarafından muhatap alınmışlığının yanında, terör örgütünün Türkiye’de yapmış olduğu birtakım kurallar, birtakım yaptırımlar, hükümet tarafından hazmede hazmede, hazmettire hazmettire uygulanmaya konulmuştur. Bunların dikkatten kaçırıldığını zannediyorlar ama Türk Milleti’nin dikkatinden kaçmıyor. Kaldı ki biz referandum arifesinde dile getirdik, bu Türkiye’de çok ciddi pazarlıklar yapılabiliyor. Normal gündemin dışında da gizli gündemlerin olduğundan bahsettik, şu bir haftalık süre içersinde de görüldü ki Türkiye’de malesef görülen gündemin dışında farklı gündemler var. kapalı kapılar ardında kayıt dışı siyasetle birilerine verilmiş olan sözler var. Bu verilmiş olan sözlerle ve kayıt dışı gündemle Büyük Ortadoğu Projesi’ne resmen hizmet ediyor. Zaten Sayın Başbakanımız da bunu zaman zaman dile getiriyor. Son zamanlarda AKP’li yetkililer de bunu reddetseler de kayıtlarda vardır, arşivlerde vardır. Sayın Başbakan Amerika kaynaklı BOP’un Eşbaşkanı olduğunu gururla iftarla söyledi. Herkesin kayıtlarında, herkesin arşivlerinde durmaktadır. Bunun gereğini yapmaktadır Sayın Başbakan” dedi.
Yılmaz, referandum sürecinde ortaya atılan “eski ülkücü” tabiri ve bazı MHP’lilerin “evet” oyu verdiğine ilişkin id-diaları da şöyle yorumladı:
“Seçim kazanmak için her yolun mübah olmaması lazım. Gerçekten referandum arifesinde çok çirkin politikaları gördüm. MHP’liler veya ülkücüler hiç bir zaman şu veya bu şekilde eskisiyle yenisi veya farklı şekillerde ayırmak hiç mümkün değil. MHP’de dün neyse bu gün de aynıdır. MHP’li bazı arkadaşlarımız şu veya bu şekilde duygusal veya hissi yaklaşımlarla bu referandumda MHP’nin hayır kampanyasına rağmen evet oyu kullanmışlardır. Ama bunların sayısı çok azdır. Tabii bunlar da bir parti politikasına karşı çıkmaktan öte hissi davranmışlar. Hatta 12 Eylül öncesindeki mağduriyetlerinden kaynaklanmıştır. Oylarını duygusal bir yaklaşımla kullanmışlardır. MHP olarak bizim onları dışlamamız veya onları neden bundan dolayı evet oyu verdiniz diyerek hesap sormamız mümkün değildir. MHP içerisinde böyle bir kırılma ve ayrışma söz konusu değildir. Referandumda evet oyunu veren arkadaşlarımız kesinlikle yapılacak olan seçimde partilerine oy vereceklerdir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme