İthal hayvan her yönden yararlı

Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı ibrahim Yörük Türkiye’ye ithal hayvan girişinin hem piyasayı, hem de vatandaşı memnun edeceğini söylüyor Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük ülkeye ithal hayvan girmesini destekleyen açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Yörük hem esnafın hem de vatandaşın menfaatini düşünerek ithal hayvan girişine destek verdiklerini tekrarladı.Türkiye genelinde seçimlerden önce iyiden [&hellip]

İthal hayvan her yönden yararlı

Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı ibrahim Yörük Türkiye’ye ithal hayvan girişinin hem piyasayı, hem de vatandaşı memnun edeceğini söylüyor

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük ülkeye ithal hayvan girmesini destekleyen açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Yörük hem esnafın hem de vatandaşın menfaatini düşünerek ithal hayvan girişine destek verdiklerini tekrarladı.
Türkiye genelinde seçimlerden önce iyiden iyiye gerilen piyasalarda Dana Kesim Karkas kilogram fiyatının 18,5-19 TL’leri görerek, spekülasyonlar sonucu makul olmaktan çıktığn ıbelirten Başkan İyrahim Yörük, “Biz Kasaplar Odası olarak bir meslek odasıyız. Ancak masanın hem kasap esnafından yana olan tarafındayız, hem de Kasapların hitap ettiği halkın tarafındayız. Bulunduğumuz noktada halkın menfaatlerini sonuna kadar korumak zorundayız. Bu yönden et kesim fiyatında oluşan 1-2 TL’lik bu balonun, yetiştiriciden, besiciye, kasaplara ve nihayetinde vatandaşın gıda güvenliğine vurduğu darbenin engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada vatandaşa rağmen politika üretmeyen, Güçlü Türkiye’nin göstergesi hükümetimizin ithal hayvan kararını olumlu buluyoruz” dedi.
İTHAL HAYVAN SORUNU ÇÖZER
İthal hayvan gelişinin Türkiye et kesim Piyasasında oluşan balon fiyatın tüketici ve üretici lehine düşmesini sağlayacağının altını çizen Yörük, “Şimdi ilk etapta piyasalardaki gerginliğin, Hükümetin seçimden daha da güçlü çıkmasıyla azaldığı bir ortamda İthal Hayvan girişi artık kısır döngüye girmekte olan pahalı besi hayvanı sorununu çözeceğini düşünüyoruz” dedi. Ülke insanının daha uygun fiyatla et veeEt ürünlerine ulaşmasının tüm toplumun iyiliğine olacağını hatırlatan Yörük açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İthal Hayvan gelişinin hayvan fiyatlarını dengeye oturtacağı, fırsatçılık yapan bazı odakların oyunlarını bozacağı kesindir. Fiyat istikrarı ve denge açısında şu anda ithal hayvan girişi hayırlı olacaktır. Bazı vatandaşlarımızın ithal konusunda çekinceleri olmakta ancak günümüz Türkiyesi’nde Sağlam İradenin vatandaşın menfaatine aykırı bir şey yapması mümkün değildir. Eski Türkiye’nin “Devlet için Vatandaş” anlayışı tarihin çöplüğünde yerini almıştır. Artık anlayış “Vatandaş için Hizmet” haline gelmiştir. Dolayısıyla bütün oluşabilecek endişeler yersizdir.”
İTHAL HAYVANDA SORUN YOK
“Endişeleri olan vatandaşlarımıza hatırlatmak isteriz ki; İthal edilen Hayvanlar zaten toplum sağlığı gözetilerek çok ciddi ve sert sağlık şartlarına tabii tutularak gelmektedirler. Ayrıca geldikten sonra da karantina ve laboratuvar tetkikleri gibi yollarla tekrar tekrar denetlenmektedirler. Dahası Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinin Hayvan Sağlığı çalışanları İthal Hayvan konusunda bilhassa disiplinli çalışarak oluşabilecek sorunların önüne geçmektedirler. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı daha önceki dönemlerde ortaya koyduğu insanüstü çabayla memleketimize girebilecek hastalık ve problemleri kaynağında yok etmeyi bilmiş olup, bu konuda çalışan arkadaşlarımız içinden çıktıkları topluma olan vefa borçlarını bu çalışmalarıyla ödemişlerdir. Buradan İl ve İlçelerde çalışan Tüm Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyeni arkadaşlarımızı da bu çabalarından ötürü tebrik ediyoruz. İthal hayvanlar konusunda yine aynı çalışma temposunu onlardan toplumumuz adına tekrar beklemekte olduğumuzu da ekliyoruz.”
MEZBAHALARIMIZ AVRUPA İLE YARIŞIYOR
“Afyon ilimiz Mezbahalarda yapılan modernizasyon ve eğitimlerle artık Avrupa’da bulunan kentlerin kesimhaneleriyle yarışır hale gelmiştir. Şu anda mezbahalarımızda takılan kameralarla mezbahalarımızda yapılan tüm işlemler 7 gün 24 saat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce izlenmektedir. Profesyonel kasaplar tarafından yapılan tüm kesimler ise aynı zamanda İl Müdürlüğü görevli ve yetkilendirilmiş Veteriner Hekimlerince takip altındadır. Bütün bunlar sonucu kesilen tüm hayvanların güvenle tüketilebileceğini tekrar ediyoruz. İlimiz İl Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalarla da et sektöründe güvenilir gıda üretimi noktasında diğer illerimize örnek olacaktır ve ilklerle olmaya da devam edecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme