• Haberler
  • Genel
  • İthal ette sıkıntı yok – Kocatepe Gazetesi

İthal ette sıkıntı yok – Kocatepe Gazetesi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’a ithalatı gerçekleştirilen karkas kırmızı et ve canlı hayvanlardan analize gönderilen numunelerden 1201 analiz yapıldığını kaydetti. Vali Balkanlıoğlu, gıda güvenliği ve insan sağlığını tehlikeye atabilecek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını belirtti. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bazı yerel gazetelerde ithal etle ilgili olarak kamuoyunu yanıltabilecek bazı haberlerin yapıldığını bildirdi. Vali Balkanlıoğlu, bu nedenle Valilik [&hellip]

İthal ette sıkıntı yok

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’a ithalatı gerçekleştirilen karkas kırmızı et ve canlı hayvanlardan analize gönderilen numunelerden 1201 analiz yapıldığını kaydetti.

Vali Balkanlıoğlu, gıda güvenliği ve insan sağlığını tehlikeye atabilecek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını belirtti.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bazı yerel gazetelerde ithal etle ilgili olarak kamuoyunu yanıltabilecek bazı haberlerin yapıldığını bildirdi. Vali Balkanlıoğlu, bu nedenle Valilik olarak açıklama yapılmasının zorunlu olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu açıklamasında; “2010 yılı içerisinde kırmızı et satış fiyatlarının aşırı yükselmesi nedeniyle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca bir takım tedbirler alınmış, bu tedbirler kapsamında kasaplık ve besilik canlı hayvan ithalatı ile kırmızı et karkas ithalatı işlemleri gerçekleştirilmiştir. İlimizde de alınan bu tedbirler kapsamında 1098 ton karkas kırmızı et, 2 Bin 109 adet kasaplık büyükbaş, 5 Bin 040 adet besilik büyükbaş hayvan ithal edilmiştir. Yine damızlık olarak 251 adet büyükbaş, 154 adet küçükbaş hayvanın ithalatı gerçekleştirilmiştir. İthalatı gerçekleşti-rilen gerek karkas kırmızı et gerekse de canlı hayvanlara ilişkin alınması gereken tüm tedbirler alınmış olup, konu hassasiyetle takip edilmektedir. Bu maksatla ilimize ithalatı gerçekleştirilen karkas kırmızı et ve canlı hayvanlardan bu güne kadar 574 numune alınarak analize gönderilmiş bu numunelerden 1201 analiz yapılmış olup gıda güvenliği ve insan sağlığını tehlikeye atabilecek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır.” dedi.

Bakmadan Geçme