• Haberler
  • Genel
  • 'İthal ete karşıydılar, Angus ithal eder hale geldik'

'İthal ete karşıydılar, Angus ithal eder hale geldik'

Çorum Eski Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı oldu. Çetin, MHP İl Binası’nda yaptığı açıklamada son 9 yılda Türkiye’nin ekonomik ve sosyal yönden gelişmediğini, geriye doğru gittiğini söyledi Çorum Eski Vali Yardımcısı Sefa Çetin Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı oldu. MHP İl Başkanlığı’nda aday adaylığını açıklamak üzere basın toplantısı [&hellip]

“İthal ete karşıydılar, Angus ithal eder hale geldik”

Çorum Eski Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı oldu. Çetin, MHP İl Binası’nda yaptığı açıklamada son 9 yılda Türkiye’nin ekonomik ve sosyal yönden gelişmediğini, geriye doğru gittiğini söyledi

Çorum Eski Vali Yardımcısı Sefa Çetin Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı oldu. MHP İl Başkanlığı’nda aday adaylığını açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen Sefa Çetin’e bi rçok MHP’linin yanı sıra Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol da destek verdi.
Basın toplantısında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sefa Çetin, “Halkımızın sekiz yıldan fazla bir süredir tek başına iktidar yetkisi verdiği AKP’nin ülkemizi getirdiği nokta birçok bakımdan tam bir yıkımdır. İster sosyal ve ekonomik bakımdan ister iç ve dış güvenlik ve dış ilişkiler açısından kendi ayarındaki ülkelerle karşılaştırıldığında maalesef başarısızlıkla sonuçlanmıştır bu dönem” dedi.
13 milyon yoksul var
Ekonomik verilere bakıldığında ülkenin kötü yönetildiğinin görüldüğünün altını çizen Çetin, “Türkiye’de tarım ve hayvancılık sektörü çöktü. AKP 9 yıl önce et ithalatına karşıydı, bugün Angus ithal eder duruma getirdiler. Finans sektörünün yüzde 40’ı (Borsanın yüzde 70’i) yabancılarda. 2010 yılı cari açığı 80 yıllık Cumhuriyet tarihindeki toplam açıktan daha fazla. Dünyanın 16. ekonomisi olduğumuz söyleniyor Türkiye’nin 1993 yılındaki yeri 15. sıra. Satın alma gücü paritesine göre ise 84. sıradayız.13 milyon yoksul, 6 milyon işsiz var. İşi varmış gibi gözüken milyonlarca aile çocuklarını okutmakta zorluk çekiyor. İşsizlerin ancak yüzde 8’i İşsizlik Sigorta Fonu’ndan yararlanıyor” ifadelerini kullandı.
İntihar olaylarında artış
Ekonomik hâldeki kötü gidişin toplumsal hayatı da olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen Sefa Çetin, “Ülkemizde temel değerlerimiz aşındı. 2002 yılından bugüne boşanma oranları yüzde 24, intihar oranları da yüzde 52 oranında arttı. Geçen yıl boşanan aile sayısı 130 bin. Gasp, hırsızlık, kaçakçılık gibi suçlarda korkunç artışlar oldu. Cinsiyet ayrımcılığı bakımından 130 ülke arasında 109. sıradayız. Kadının işgücüne katılımında dünyada 133 ülke arasında 125’inciyiz.
Politikacılara güvende 90. sıradayız. Hükümet harcamalarında israf açısından 133 ülke arasında 101, kayırmacılıkta 95. sıradayız. Avrupa’da rüşvetin en yaygın olduğu ülke-ler sıralamasında birinci, dünyada ise 6. sıradayız. Türkiye iç güvenlik alanında dünyada 121. sırada” şeklinde konuştu.
Basın özgürlüğünde gerideyiz
Siyasi olarak “ifade özgürlüğünün” üzerinde duran Çetin, hükümetin bu konuda iyi bir sınav vermediğinin altını çizdi. Çetin, “İleri demokrasi ve ifade özgürlüğünü dillerinden düşürmediler ama hep tersini yaptılar. Örneğin, basın özgürlüğü konusunda uluslararası sıralamadaki ye-rimiz Mısır, Tunus, Ürdün, Fas, Suudi Arabistan ve hatta yamyamlar ülkesi olarak bilinen Uganda’dan daha kötü bir yerde: 170 ülke arasında 138. sıradayız” dedi.
Dış politika fotoğrafı flu
Türkiye’nin dış politikada da istenen yerde olmadığını vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:
“AB ile ilişkilerde başarı yok. 2005’den beri 35 Müzakere başlığından hiçbirisi kapatılamadı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin geldiği nokta herkesin malumudur.
Orta Asya Türk Cumhuriyetleriyle ilişkilerde hiçbir ilerleme yok. Ermenistan’la ilişkiler Azerbaycan’ı küstürme pahasına önceleniyor. Ortadoğu ülkeleri ile olan ilişkilerimizde şov yapmaktan öte, reel başarılarımızdan sözetmek mümkün değil. Irak ve Afganistan’da yapılanlara ses çıkaran bir iktidar var mı?”
Birlik-beraberlik zamanı
12 Haziran’daki seçimlerde oy kullanacak vatandaşlara da çağrı yapan Sefa Çetin, “Bu ülkenin değerlerini hiçe sayan, Türklüğe hakareti suç olmaktan çıkaran, okullarda İstiklal Marşımızın ve andımızın söylenmesini tartışma konusu yapan, bütün vatandaşlarımızı borç batağına gömerek susturan bu ülke pazarlamacılarından kurtulmak için elele, gönül gönüle verme zamanıdır. Bu çağrımız her türlü siyasi değerlendirmenin ötesindedir. Özellikle AKP’yi umut zannederek oy vermiş kardeşlerimizin de artık bu derin uykudan uyandıklarını ümit ediyorum. İnanıyorum ki daha önceki seçimlerde başka partilere oy vermiş kardeşlerimiz de en az bizler kadar bu güzel vatanımızı sevmekte ve bugünkü düştüğümüz duruma bizler gibi üzülmektedirler. Bu seçimde lütfen iyi düşünün, geri dönüşü yok. Milletimiz artık yalandan talandan bıkmıştır, halkımız ezilmekten üzülmekten, biz gidersek istikrar gider ha korkusuyla vatandaşımız mecbur edilmekten yorulmuştur. İşte bütün bu sıkıntıları gidermek, milletimize gerçekleri anlatabilmek ve ne Afyonumuzun ne de ülkemizin AKP’ye mecbur olmadığını göstermek amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı oldum” diye konuştu.
Sefa Çetin kimdir?
İlk ve ortaöğrenimini Sandıklı, yüksek öğrenimini de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 1987 yılında tamamladı. 1989’da bir yıl süre ile yabancı dil öğrenmek ve mesleki bilgisini artırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere’ye gönderildi. Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin bir yıl süreli uzmanlık kursundan dört ayda mezun olarak Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı ünvanı aldı.
Yüksek Lisansını 2000 yılında Londra’da Middlesex Üniversitesi’nde Sosyal Politika Anabilim Dalı’nda tamamladı. Hazırladığı “Yerel Kamu Hizmetlerinde En İyi Değer Analizi” adlı tez ile İngiliz Hükümeti’nin 2000 yılında yerel yönetimlerde uygulamaya koyduğu “yerel kamu hizmeti üretim ve sunum biçimi”ni inceledi.
Çukurova Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde Doktora Programını “Kamu Sektöründe Stratejik Yönetim” konulu tezi ile 2007’de bitirdi. Bu arada, hem yurt içinde hem yurt dışında (Avusturya, İspanya, Japonya, İngiltere, Almanya, İsviçre gibi ülkelerde) 30’dan fazla eğitim ve çalışma programlarına katıldı. Zürih Üniversitesi’nde bir ay süreyle “Stratejik Yönetim” konusunda araştırmalar yaptı. Japonya’da “Türkiye’de Afet Yönetimi” konusunda seminer verdi.
Çalışma hayatına 1981 yılında İstanbul’da bir fabrikada Kalite Kontrol Elemanı olarak başladı. Kısa süre sonra buradan ayrılarak İsviçre’ye çalışmak için gitti. Bu ülkede bir yıla yakın süreyle muhtelif işlerde çalıştı.
1988 yılında sınavını birincilikle kazandığı Sayıştay’da Denetçi Yardımcılığı ile tekrar işe başladı. Aynı yıl yapılan Kaymakamlık Sınavını da birincilikle kazanarak 1988’de Afyon Kaymakam Adayı oldu. Sırasıyla, Sincanlı (Afyon), Mut (Mersin), Çal (Denizli), Çandır (Yozgat), Aydınlar (Siirt), Mazıdağı (Mardin), Simav (Kütahya) ve Silifke (Mersin) ilçelerinde Kaymakam, Kütahya, Malatya ve Çorum illerinde Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. Çalıştığı ilçelerde özellikle istihdam yaratıcı projelere ağırlık verdi; onlarca projenin liderliğini ve koordinatörlüğünü yaptı.
1995-1996 yıllarında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak çalıştı. Bu arada, İstanbul merkezli bir finansman şirketinden aldığı iş teklifini değerlendirerek, bu şirkette 1997 yılında Kurucu İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak bir yıla yakın çalıştı.
2000 yılında 3 ay süreyle İngiltere’nin Bedfordshire Kent Yönetimi’nde çalışarak bu ülkedeki mahalli idarelerin çalışmalarını (bizzat katılarak) yakından izleme fırsatı buldu. Bu sürede İngiliz mahalli idarelerinin kurumsal yönetimleri ve yerel meclislerinin politika oluşturma ve uygulama yöntemleri konusunda teorik ve pratik bilgiler edindi.
2006 -2007’de 9 aydan fazla bir süre ile Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak çalışıp bu kuruluşu yeniden yapılandırdı. Böylece mahalli idarelerin doğrudan yönetiminde deneyim kazandı.(Kocatepe)

Bakmadan Geçme