Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

İTHAL ET – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 16 Temmuz 2010 Cuma 03:00:00
  İthal etmediğimiz bir tek büyük baş hayvan kalmıştı. Eh onu da ithal ederek ithal mal portföyümüzü genişletmiş olduk. Birinci partiden sonra hayli yüklü bir ithal partisi daha gelecekmiş.
Şimdi hemen oh ikinci parti ithal et de gelirse et hayli ucuzlar filân diye aklınızdan bile geçirmeyin. Daha önceki parti etler gelince Borsa mensupları çeşnisine bakmak amaçlı yediler. Bu duruma vatandaş çok sevindi. O gün bu gündür vatandaş bekliyor ki şu lezzetine doyum olmayan ithal etlerden ucuz ucuz alıp da biz de yiyelim. Çoluk çocuğumuzun kursağına et girsin diye. İlk partide gelen etlerin kasaplara dağıtıldığı söylendi. Ancak bugüne kadar hiç bir kasabın vitrini ne ithal et geldi, şu paradan satılıyor, diye yazdığını görmedik. Peki gelen ithal etler ne oldu? İşte bu sorunun yanıtı çoktan seçilmeli olabilir. Hiçbir kasap ithal et satıyor diye adının çıkmasını istemediği için müşterilerine yerli et diye ithal eti satmış olabilir.
Bu ithal etin dağıtımı ve satışı yeniden düzenlenmeli diye düşünüyoruz. Et aldığımız kasaba ithal et sorunca hemen yüzünü ekşitiyor. Pek çok kasaba bu ithal eti büyük olasılıkla dükkanına sokmaz. İthal etin satışı belirli yerlere verilerek tanzim satışı şeklinde gerçekleştirilirse hem gerçek fiyat üzerinden satılır, hem de fakir fukaranın kursağına et girmiş olur.
Geçende bir kasapla konuştuğumuzda, Ramazan’da et fiyatları ucuzlamaz mı diye sorduğumuzda, “zor” dedi. İthal etin satışı fiyatı kesinlikle serbest olmamalı. Hangi merci yapacaksa, narh koyarak satışı yapılmalıdır. İkinci gelecek ithal et partisi de aynı ilk dağıtımdaki yöntemle dağıtılırsa, etin ucuzlaması mümkün olmayacaktır.
Sonuçta ithal etle yerli et aynı kasapta, aynı vitrinde satılmamalı. Hele hele fiyatı ucuz tutulduğunda bu daha da güçleşir. Satış, tanzim satış yerlerinde yapılmalıdır.
Fakir fukara gelen şu mübarek günde bari et yesin.
AYIP
CHP Milletvekillerinin İzmir’de kurulacak olan yeni üniversiteye “Zübeyde Hanım” ismi verilmesi için verdikleri önergeye AKP’lilerin oylarıyla reddedilmiş.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, İzmir milletvekili, ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı’nın annesinin adını bir üniversiteye verilmesini çok gören bu zihniyet için ne denilmeli.
Buna siz ister vefasızlık, ister sevgisizlik, isterseniz nefretin dışa vurumu, ne derseniz deyin.
Bunun tek kelimelik izahı var.
AYIP…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti