• Haberler
  • Eğitim
  • İtfaiyeciler bu okulda yetişecek – Kocatepe Gazetesi

İtfaiyeciler bu okulda yetişecek – Kocatepe Gazetesi

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İtfaiye ve Yangın Güvenliği Alanı açıldı. Okul, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilk kez bu alanda öğrenci alarak Türkiye’de itfaiyeci yetiştiren 10 okul arasına girecek. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İvecen, “Okulumuz Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun [&hellip]

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İtfaiye ve Yangın Güvenliği Alanı açıldı. Okul, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilk kez bu alanda öğrenci alarak Türkiye’de itfaiyeci yetiştiren 10 okul arasına girecek. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İvecen, “Okulumuz Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katkıları ile 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde İtfaiye ve Yangın Güvenliği Alanı’na öğrenci alacağız. Bu girişim ve katkılarından dolayı Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Beyefendi’ye sonsuz şükranlarımızı sunarız” dedi.
UYGULAMA VE
STAJ İMKÂNI VAR
Bölüm hakkında bilgi veren İvecen, “Öğrenciler, derslerdeki uygulamaları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Belediye’ye bağlı İtfaiye Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman İşletme Müdürlüğü’nde, personellerin desteği ile yapılacak. Aynı zamanda öğrencilere staj imkanı da sağlanacak. İtfaiye Bölümü olan Türkiye’deki 10 okulda artık biz de varız” ifadelerini kullandı.
RAYLI SİSTEMLER İÇİN BU OKULA
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin meslek liseleri arasında gözde bir okul olduğunu aktaran İvecen, “Okulumuzda Raylı Sistemler Alanı da mevcut. Bu da son dönemde özellikle Hızlı Tren’in ülkemizde kullanılmaya başlamasıyla birlikte rağbet görmeye başladı. Afyonkarahisar’da bu yönüyle tek bölüm. Bilişim Teknolojileri Alanımız, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanımız, Kimya Teknolojisi Alanımız da öğrencilerimiz ve velilerimizin talebi olan alanlarımız” dedi.
MEZUN OL, İŞİN
YÜZDE 90 HAZIR
İvecen, şöyle devam etti:
“Okulumuzda Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanımız da bulunuyor. Bu Alan’ın rağbet görmesinin nedeni, doğalgaz ve AFJET kullanımındaki artış. Buradan mezun olan öğrenci doğalgaz taahhüt firmalarında, yakıcı cihazların servislerinde, fabrikaların kazan dairelerinde, sıhhi tesisat taahhüt firmalarında, ısıtma tesisatı taahhüt firmalarında, yetkili iklimlendirme servislerinde, soğutma servislerinde, soğutma tesisatı taahhüt firmalarında, iklimlendirme firmaları imalathanelerinde, eğitim aldığı dal ile alakalı yerlerde çalışabilirler.”
>> Murat ARISOY’un Özel Haberi

Bakmadan Geçme