• Haberler
  • Genel
  • İtfaiye Birimi'ni Belediye kuracak – Kocatepe Gazetesi

İtfaiye Birimi'ni Belediye kuracak – Kocatepe Gazetesi

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB'de İtfaiye Birimi'nin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulacağını söyledi Organize Sanayi Bölgesi'nin 2013 yılı 12'nci Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda 2014 yılı çalışma programı ve tahmini bütçesi oybirliği ile kabul edildi. Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleşen Organize Sanayi Bölgesi 2013 yılı 12'nci Mali Genel Kurulu'na Yönetim Kurulu [&hellip]

İtfaiye Birimi’ni Belediye kuracak

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB’de İtfaiye Birimi’nin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulacağını söyledi

Organize Sanayi Bölgesi’nin 2013 yılı 12’nci Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda 2014 yılı çalışma programı ve tahmini bütçesi oybirliği ile kabul edildi. Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleşen Organize Sanayi Bölgesi 2013 yılı 12’nci Mali Genel Kurulu’na Yönetim Kurulu üyeleri tam kadro katıldı. 2014 yılı çalışma programı ile tahmini bütçenin görüşüldüğü toplantıda üyeler kararları oy birliği ile kabul etti.
BAŞKAN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR
Organize Sanayi Bölgesi’ne itfaiyenin geleceğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, “Organize Sanayi Bölgeleri’nde kanunen itfaiye biriminin oluşturulması gerekmektedir. Geçmiş yıllarda sizde hatırlayacaksınız ki istemediğimiz birkaç yangın olayı meydana gelmişti. Bu konudaki sıkıntımızı sağ olsunlar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın desteğiyle çözmüş durumdayız. Afyonkarahisar Belediyesi, İtfaiye Birimi’ni Organize Sanayi Bölgesi’ne kuracak. Belediye Başkanı’na her konuda vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
TABELA KİRLİLİĞİ ÖNLENECEK
Yeni Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarının başladığını da belirten Yeşilay, “Organize Sanayi Bölgemizin büyümesi de gündemde, bu arada çevre konusundaki çalışmalarımız da devam etmekte. Siz de takdir edersiniz ki bazı alanlarda tabelalar konusunda da görüntü kirliliği yaşanmaktadır. Bu konuyu da aldığımız kararlar neticesinde ortadan kaldıracağız” diye konuştu.
OSB, ATIK SU ARITMA
TESİSİNE BAĞLANACAK
Organize Sanayi Bölgesi’ne atık su bağlantısı yapılacağını söyleyen Yeşilay, şöyle konuştu: “Organize Sanayi Bölgesi’nin en önemli konularından bir tanesi de Atık Su Arıtma Tesisinin inşa edilmesidir. Bu konuda da kanunen bağlayıcı hükümler var. Sağ olsunlar yine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın destekleriyle maddi külfete girmeden bu sıkıntıyı da aşmış durumdayız. Organize Sanayi Bölgesi olarak atık su arıtma tesisine bağlanacağız.”
ÜYELERE UYARI:
AİDATLARINIZI ÖDEYİN
Üye aidatları konusunda yaşanılan sıkıntıları da aşmak zorunda olduklarını belirten Yeşilay, “Yönetim ve personel olarak teker teker arkadaşlarımızı ziyaret ederek aidatların ödenmesi konusunda uyarılarda bulunacağız. Yönetimimizi kanuni açıdan da bağlayan konular var ve bu işin sonunda Ağır Ceza’da yargılanmakta söz konusu. Yani çok ciddi bir konudan bahsediyoruz. Arkadaşlarımızı buradan uyarmak isterim ki 13 bin lirayı, 30 bin lira olarak ödemesinler. Son uyarılarımızı yaptıktan sonra bizler de hukuki süreci başlatacağız. Hiçbir üyemizin şüphesi olmasın ki kimseyi kimsenin sırtında taşıtmam. Bu göreve sizin oylarınız ve teveccühünüzle geldik. Gece gündüz demeden sanayicimiz için çalışıyoruz” diye konuştu.
AĞIR DEĞİL NİTELİKLİ İŞ HEDEFİ
Organize Sanayi Bölgesi’ne Endüstri Meslek Lisesi ve kreş açacaklarını belirten Yeşilay, şöyle devam etti: “Endüstri Meslek Lisesinde eğitim alan çocuklarımızın gelişen sanayi teknolojilerine uygun olarak eğitilmesi konusunda da ilgililerle koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde okulumuzda açılacak bölümleri biz belirleyeceğiz. Memleketimizin çocuklarının ağır değil, daha nitelikli işlerde çalışmasını istiyoruz. Bu biz sanayicilerinde menfaatine olacaktır. İyi ve doğru bölümde eğitim almış personel işlerimizin kalitesini artıracaktır. Organize Sanayi Bölgemiz’de yine eğitim konusunda önemli bir konuyu çözmek üzereyiz. Bayan elemanlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Kreş açma konusunda da karar aldık. Rahmetli Asım Kocabıyık abimizin ismini taşıyacak olan kreşimizi en kısa zamanda yapacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme