İtalyan bilimadamı AKÜ’de seminer verdi

İtalya'nın Pisa Üniversitesi'nde görevli Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mario Giorgi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde seminer verdi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından tarihinde İtalya'nın Pisa Üniversitesi'nde görevli Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mario Giorgi tarafından 'Veteriner Hekimlikte Etiket Dışı İlaç Kullanımı: Güvenilir Bir Uygulama [&hellip]

İtalyan bilimadamı AKÜ'de seminer verdi

İtalya’nın Pisa Üniversitesi’nde görevli Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mario Giorgi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde seminer verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından tarihinde İtalya’nın Pisa Üniversitesi’nde görevli Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mario Giorgi tarafından “Veteriner Hekimlikte Etiket Dışı İlaç Kullanımı: Güvenilir Bir Uygulama Mıdır?” konulu bir seminer verildi. Seminere AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bayram’ın yanısıra Veteriner Fakültesi öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Mehmet Özdemir, seminerde Prof. Dr. Giorgi’nin etiket dışı ilaç kullanımında dünyadaki gelişmeler ile ilgili bilgiler vereceğini belirterek, “Son yıllarda giderek küçülen dünyada insanlar arasındaki iletişim her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla bilgilere ulaşmakta problemler olmamaktadır. Bu nedenle özellikle aynı alanda çalışan bilim adamları açısından bilgi alışverişinde bulunmak ve bilimsel ilerlemeyi sağlamak son derece önemlidir” dedi.
BÜYÜK BİR
FIRSAT
Pisa Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Giorgi’nin alanında başarılı bir akademisyen olduğunu ifade eden Özdemir şöyle konuştu:
“Bu bağlamda ben Pisa Üniversitesi’ne 2 yıl önce yapmış olduğum ziyarette yaklaşık 3 ay süreyle Mario ile beraber çalışma imkânı buldum. Gerçekten konusunda son derece başarılı, 100’e yakın uluslararası çalışması bulunan farmokokinetik alanında uluslararası üne sahip bir arkadaşımız. Ben Mario’nun burada seminer vermesini ve öğrencilerimize ders vermesini büyük bir şans olarak değerlendiriyorum. İki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına iyi bir fırsat yakaladığımızı düşünüyorum. Hem öğrencilerimizin İtalya’daki Pisa Üniversitesi’ne gidip gelmesi hem de meslektaşlarımızın bu konuda kendilerini geliştirmek istediklerinde büyük bir fırsat olacağını düşünüyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme