İstinaf’da Konya yerine Antalya’ya bağlandık

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 20 Temmuz 2016'da faaliyete başlayacağı duyurulan bölge istinaf mahkemelerinin sayısını 15'ten 7'ye indirdi. 3 ay önce istinaf mahkemeleri için merkez olarak Resmi Gazete'de ilan edilen Diyarbakır ve Van'ın yeni kararla bu durumu ortadan kaldırıldı. Adalet Bakanlığı'nın bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesine ilişkin teklifi görüşülerek, bölge adliye [&hellip]

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 20 Temmuz 2016’da faaliyete başlayacağı duyurulan bölge istinaf mahkemelerinin sayısını 15’ten 7’ye indirdi. 3 ay önce istinaf mahkemeleri için merkez olarak Resmi Gazete’de ilan edilen Diyarbakır ve Van’ın yeni kararla bu durumu ortadan kaldırıldı. Adalet Bakanlığı’nın bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesine ilişkin teklifi görüşülerek, bölge adliye mahkemelerinin ilk etapta 7 merkezde faaliyete geçirilmesine karar verildi. Her bir bölge için daire sayısının artırılması suretiyle Yargıtay’daki ihtisaslaşmaya benzer bir şekilde ihtisas daireleri oluşturularak uygulama birliğinin temin edilebileceği ve bu şekilde içtihat farklılıklarının azaltılarak ihtisaslaşmada etkinlik ve verimliliğin sağlanabileceği gerekçesiyle bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesinin uygun olacağına yönelik de karar alındı.
Buna göre önceki taslaklarda Konya, Aksaray ve Karaman ile birlikte Konya bölgesine bağlı olması öngörülen Afyonkarahisar ile yeni yapılanma ile Antalya bölgesine bağlandı. Antalya Bölge İstinaf Mahkemisi’nin görev alanında Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta illeri yer alacak.
Daha önce merkez olarak düşünülen Konya ile de Ankara bölgesine bağlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme