İstikrar tehlikede – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, ortadoğu coğrafyasında süre gelen son durumu ve IŞİD örgütünün faaliyetlerini değerlendirdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, IŞİD'in Musul'dan sonra kuzeye yönelmesinin, bir yandan da güneye Bağdat'a yürümeye hazırlanmasının yeni gelişmelere gebe olduğunu belirtti.KÜRDİSTAN KURMA FIRSATICHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Kuzey Irak'a yönelik saldırı ihtimalinin, şiddet ve kargaşa [&hellip]

İstikrar tehlikede

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, ortadoğu coğrafyasında süre gelen son durumu ve IŞİD örgütünün faaliyetlerini değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, IŞİD’in Musul’dan sonra kuzeye yönelmesinin, bir yandan da güneye Bağdat’a yürümeye hazırlanmasının yeni gelişmelere gebe olduğunu belirtti.
KÜRDİSTAN KURMA FIRSATI
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Kuzey Irak’a yönelik saldırı ihtimalinin, şiddet ve kargaşa ortamının, Kürtler’in bir anda, tam bağımsızlıklarına kavuşup, Bağımsız Kürdistan devletini kurma fırsatının sunulabileceğine değindi. Görgöz; “Türkmenler’in yoğun olarak yaşadığı Telafer’i ele geçiren IŞİD, yine Türkmenler’in ve Kürtler’in yoğun olarak yaşadığı, Bağdat ile Erbil arasında kavga nedeni olan Kerkük’e yönelince, bölgedeki Dicle Tugayları, Irak ordusuna bağlı birlikler kenti terk etti. Irak ordusunun boşalttığı mevzilere Barzani’ye bağlı Peşmerge birlikleri yerleşti. Şu anda Kerkük Maliki ordusu çekildiği için Barzani’nin, Peşmergelerinin kontrolüne geçmiş durumda.” dedi.
BARZANİ ORDUSUNA GÜVENİYOR
Kürtlerin hızla, zengin petrol yataklarının bulunduğu ve gelecekteki başkentleri olarak gördüğü Kerkük’ün denetimini ele geçirdiklerini belirten Görgöz; “Türkmenler tarafından ‘kabul etmeyiz’ itirazları ile karşılaşsa da mevcut fiili durum bundan başka seçenek bırakmıyor. Türkmenler ve Kürtler, IŞİD kentin kapısında beklerken, birbirleriyle çatışma lüksüne sahip değiller. Barzani, Kürt ordusu Peşmerge’nin, güneye ilerleyen IŞİD örgütünden gelebilecek bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu ilan etti. ” ifadelerini kullandı.
İSTİKRAR TEHLİKEYE DÜŞEBİLİR
“Ne Bağdat ne de IŞİD ve diğer cihatçı gruplar dahil olmak üzere Iraklı Sünniler, Kürtler’in bağımsızlığını kabul etmeye hazır değil.” diyen Görgöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt liderlerin böyle bir adım attıkları takdirde, kaybedebileceği çok şey var. Cihatçılarla savaşmak ve Bağdat’a meydan okumak, bölgenin istikrarını tehlikeye atabilir. İzlenecek olası politika iki tarafın da zayıflaması umuduyla, cihatçılar ve Bağdat’la çatışmaya girmekten kaçınmak olabilir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme