“İstikrar sürerse herşey yolunda gider”

Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerdeki istikrarın sürmesi halinde herşeyin yolunda gideceğini açıklayan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, partisinin ülkede oy oranını arttıran tek parti olduğunu belirtti. Zeybek, 2012 yılının iyi geçtiğini 2013 yılınında aynı şekilde iyi geçeceği düşüncesinde olduğunu kaydetti Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, mahalli idareler seçimlerine teşkilatlar [&hellip]

"İstikrar sürerse herşey yolunda gider"

Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerdeki istikrarın sürmesi halinde herşeyin yolunda gideceğini açıklayan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, partisinin ülkede oy oranını arttıran tek parti olduğunu belirtti. Zeybek, 2012 yılının iyi geçtiğini 2013 yılınında aynı şekilde iyi geçeceği düşüncesinde olduğunu kaydetti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, mahalli idareler seçimlerine teşkilatlar olarak bakıldığında kendilerinin bir seçim dönemini kapattıktan hemen sonra bir diğeri için çalıştıklarını kaydetti. Teşkilatlar olarak hiçbir eksikleri olmadığını dile getiren Mehmet Zeybek, 2012 yılı ile ilgili düşüncelerini açıkladı.
TÜRK EKONOMİSİNİN AYAKLARI YERE BASIYOR
Zeybek, 2012 yılı genelinde Türk ekonomisine bakıldığında dünyanın ekonomik krizlerle boğuşmasına karşın ülke ekonomisinde böyle bir sıkıntının yaşanmadığını ifade etti. Türk finans sektöründe banka gelirlerinin büyük şirketlere göre gelirlerin ikiye üçe katlandığını söyleyen İl Başkanı Mehmet Zeybek; “2013 yılında da ekonomistlerden aldığımız intibaa ve yorumlara baktığımızda inşallah ülkemizde bir kriz havası yaşanmaması yönünde. Çünkü Türk ekonomisi gerçekten ayaklarının üzerinde duran bir ekonomi. Biz iktidara geldiğimizde 23,5 milyar dolar olan dış borcu 1,5 milyar dolara kadar düşürdük. 2013 Nisan ayına kadar süresi var. O da süresinde ödenecek” dedi.
İSTİKRAR EKONOMİYİ BÜYÜTÜYOR
Zeybek, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son il başkanları toplantısında hazinede şu anda 120 milyar dolara yakın sıcak para olduğu ve IMF’ye 5 milyar dolarlık borç verildiği bilgisini aktardığını söyledi. İl Başkanı Mehmet Zeybek, 10 yıl gibi kısa bir sürede IMF’ye Türkiye’nin 23,5 milyar dolarlık borcunun ödenip üzerine 5 milyar dolar borç para verildiğine dikkat çekti. Sanayici ve yatırımcılara bakıldığında Türkiye’nin bir cazibe merkezi haline geldiğini görüyoruz. Medyadan öğrendiğimiz haberlere göre Volkswagen yatırımını Türkiye’ye her an kaydırabilir diyor. Bu durum istikrarlı bir hükümetin varlığı ve buna paralel istikrarlı büyüyen bir ekonominin olmasından kaynaklanıyor. Büyük şirketleri cazibe merkezi haline getiriyor” diye konuştu.
OSB’NİN BÜYÜMESİ GEREKİYOR
Afyonkarahisar için geçerli olan teşvik kanunundan yararlanma isteğiyle başvuran yatırımcıların olduğundan söz eden AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek şöyle konuştu: “OSB yeterli gelmiyor. Yeni yasaya göre il genelindeki bütün OSB yapılaşma oranı yüzde 95 seviyesine gelmediği sürece ikinci bir OSB açılmasına izin verilmiyor. Onun için biz acilen arkadaşlarımızla istişare ettik. OSB, ATSO, ATB yönetimleri ile de bu konuyu istişare ettik. Acilen OSB’nin büyümesi gerektiğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla yaptığımız istişare toplantısında kendileri de önceliğin OSB’nin genişlemesinden yana olduğunu söylemişti. Karar almamız halinde hemen onaylayıp göndereceklerini ifade etmişlerdi. Arkadaşlarımızda toplantı yaptılar. Toplantı sonucu Toprak Koruma Kurulu’ndan genişleme ile ilgili kararlar çıktığını öğrendik. Zannederim OSB’den karar alındıktan sonra hemen bakanlık onayı ile yeni alanların istimlak çalışmaları başlayacak. Alt yapı çalışmaları ardından parselizasyon yapılıp OSB yatırımcıların istifadesine sunulacak.”
OY ORANINI YÜKSELTEN TEK PARTİ
Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) aldığı bilgilere göre 2,5-3 milyon metrekarelik bir genişlemenin sözkonusu olduğunu anlatan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, 2012 yılından memnun kalındığını, 2013 yılından da memnun kalınacağını tahminini dile getirdi. Merkezi ve yerel yönetimlerde ekonomik ve siyasi istikrarın sürdüğü sürece herşeyin yolunda gideceğini belirten Zeybek; “Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre partimiz çok şükür iki yerel üç genel seçimde oylarını sürekli arttırarak emin adımlarla ilerliyor. Oy oranını yükselten tek parti olduğu yapılan anket oylamalarında da görülüyor. İnşallah 2013 yılının hem ilimize hem de ülkemize hayırlar getireceğinden eminim” şeklinde konuştu.
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme