• Haberler
  • Genel
  • İstiklal Tanıtım Merkezi'nin temeli atılacak

İstiklal Tanıtım Merkezi'nin temeli atılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mayıs ayında İstiklal Tanıtım Merkezi'nin temelini atacaklarını söyledi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da İstiklal Tanıtım Merkezi kurulacağını belirtti. Eroğlu, 'Bu yıl Mayıs ayında İstiklal Tanıtım Merkezinin temelini atacağız. Hakikaten bu Çanakkale gibi burada İstiklal Harbi nasıl kazanıldı. Türk tarihini Orta Asya'dan başlayarak sanki bir zaman [&hellip]

İstiklal Tanıtım Merkezi’nin temeli atılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mayıs ayında İstiklal Tanıtım Merkezi’nin temelini atacaklarını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da İstiklal Tanıtım Merkezi kurulacağını belirtti. Eroğlu, “Bu yıl Mayıs ayında İstiklal Tanıtım Merkezinin temelini atacağız. Hakikaten bu Çanakkale gibi burada İstiklal Harbi nasıl kazanıldı. Türk tarihini Orta Asya’dan başlayarak sanki bir zaman tüneli içinde gibi olacak. Bu tanıtım merkezini de gelecek nesillere aktarmak mümkün olacak. Muhteşem bir mimarisi var. İnşallah bu sene temeli atılacak. Gelecek seneye de yetiştirmeyi planlıyoruz. Afyonkarahisar için bizim büyük hedeflerimiz var” dedi.
AFYON İHRACAT ÜSSÜ OLACAK
Afyon’u ihracat merkezi hâline getirmek istediklerine dikkat çeken Eroğlu, “Allah nasip ederse burasını özellikle hem zirai ürünler açısından bir üretim, teknolojik açıdan olsun diğer ürünler açısından, et hayvancılığı açısından bir ihracat merkezi haline getirmek istiyoruz. Zaten termal turizminde Afyonkarahisar yeterli yatırım aldı ve yatırımlar devam ediyor. Bunun dışında üniversitemizle birlikte sağlık turizminde çok önemli adımlar attık. Dünyanın her tarafından bu hizmetlerden faydalanmak isteyen insanlar geliyorlar. Kongre turizmi açısından da Afyonkarahisar’ı merkez yapmak istiyoruz. Tıbbi Aromatik bitkiler açısından üniversitemizle çalışmalarımız var. Afyonkarahisar 4 iklim bölgesinin kesiştiği nokta olduğu için endemik türler, şifalı bitkiler açısından son derece zengin” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK TURİZMİ DE GELİŞİYOR
Sağlık turizmi konusunda da ilerleme kaydedildiğini dile getiren Eroğlu, “Başbakanımızın talimatları ve Rektörümüzün gayreti ile buraya 60 milyon TL’lik bir yatırım yapılıyor. Bu sene onkoloji hastanemizin de temelini atacağız. Özellikle vurgulamak istiyorum. Afyonkarahisar sağlıkta bir merkez olacak” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Vali İrfan Balkanlıoğlu, genel bütçe ile İl Özel İdare bütçesi imkanlarıyla yapılan yatırımlar ile KÖYDES ve BELDES projeleri ile yürütülecek olan hizmetler hakkında bilgilerin yer aldığı kısa bir brifing verdi.

Sulanmadık yer kalmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyareti sırasında kent hakkındaki projelerden bahsetti. Eroğlu, “Sulanmadık yer bırakmayacağız” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyareti sırasında Afyon’un önemli bir üretim merkezi olduğunu söyledi. Eroğlu, “Son 10 yılda Afyonkarahisar’a eski para ile 10 katrilyonluk yatırımlarımız oldu. Bizler yaptığımız çalışmalar ile Afyonkarahisar’da sulanmadık toprak bırakmayacağız. Şu anda Afyonkarahisar’da 80’den fazla baraj, gölet ve sulama inşaatları devam ediyor. Bu senenin sonuna kadar da 51 tanesinin açılışını yapacağız. Geçmişte bir elin parmakları kadar gölet ve baraj yokken bizler kısa zamanda bunu 85’e tamamlayacağız. İşte bu nereden nereye geldiğimizin göstergesidir. Buna neden önem veriyoruz? Su olmadan ürünler üretmek zordur. Afyonkarahisar, sanayinin, ziraatin ve turizmin merkezidir. Önemli bir üretim merkezi olan Afyonkarahisar’da sulamalara çok önem veriyoruz. Bir taraftan barajlar ve göletler devam ederken modern sulama sistemimizi de yapmaya devam ediyoruz. Şu anda 250 dekar alanda çalışmalar tamamlandı, kalan kısmı da en kısa zamanda yapılacaktır. Sonuç olarak Afyonkarahisar’da sulanmadık yer bırakmayacağız” dedi.
AKARÇAY GÜZEL ÖRNEK
Akarçay Projesi’nin örnek ve başarılı bir proje olduğunu belirten Eroğlu, “Baskınları önlemek için 109 tane dereyi ıslah ettik. Buna benzer çalışmalarımız halen artarak devam etmektedir. Özellikle derelerin şehir içlerinden geçerken şehrin adeta gerdanı olması için çalışıyoruz. Biraz önce İscehisar İlçemizde talimat verdik. Burada da çok güzel bir görünümü olan dere yapacağız. Afyonkarahisar’ın kokar çayını, Akarçay haline getirmişsek daha birçok dereyi de bulunduğu yere en güzel şekilde kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
GELİR GETİRİCİ AĞAÇLAR DİKİLECEK
Gelir getirici badem ve ceviz ağaçlarının yaygınlaşması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Eroğlu, “Gelir getirici olan badem ve ceviz ağaçlarının dikilmesi ve bunların desteklenmesi hakkındaki çalışmaları da başlattık. Hakikaten ülkemize çok büyük bir katkısı olacak. Çünkü ülkenin yüzde 60’lık ceviz ihtiyacını ithal olarak karşılıyoruz. Bademde ise bu oran yüzde 40’tır. Bu yüzden hızlı bir seferberlik yapacağız. İçme suyu problemimiz de kalmadı. Belde ve köylerdeki problemlerin büyük bir çoğunluğu da çözüldü. Bu da bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme