İstiklal Marşı mücadele ruhunu yansıtır

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yıldönümünde Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı dün Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonunda sabah gerçekleştirildi. Program Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlendi. MARŞ MİLLİ MÜCADELEYİ ANLATIRSaygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Ömer Yalınkılınç yaptı. Anadolu da açılan Milli [&hellip]

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümünde Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı dün Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonunda sabah gerçekleştirildi. Program Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlendi.
 MARŞ MİLLİ MÜCADELEYİ ANLATIR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Ömer Yalınkılınç yaptı. Anadolu da açılan Milli Mücadele bayrağı altına ilk koşanlardan birinin de şair Mehmet Akif Ersoy olduğunu belirten Yalınkılıç, “İlahi nidasını duyan Akif, Ankara’ya varır varmaz işe vatanın bağımsızlığı için kolları sıvamakla başladı. İlk iş olarak vatanın bağımsızlığı adına halkı cihada, milli mücadele sancağı altında birleşmeye çağırdı. Bu uğurda Anadolu’yu adım adım dolaşan şair gittiği her vatan bucağında, ‘Bu vatan da kaybedilirse gidilecek yer kalmaz’ diyerek halka milli mücadeleyi anlatarak yüreklere iman ve umut aşılamaktaydı. İşte tamda o günlerde Mehmetçiği şevke getirip coşturacak bir milli marş ihtiyacı ortaya çıkar. Maarif Vekâletince bunun için bir yarışma tertip edilir. Tek şart yazılacak marşın milli mücadele ruhunu ifade edebilecek güçte olmasıdır” dedi.
ŞİİR İSTİKLALİN TA KENDİSİDİR
Sonuçta milletinin ızdırabını derinden hisseden Mehmet Akif’in, Milli Mücadelenin ruhuna tercüman olan büyük, eşsiz şiirini gece gündüz gözünü kırpmadan kaleme aldığını vurgulayan Yalınkılıç şöyle konuştu: “Büyük Türk Milletinin tarihinin yıkılmayan mücadele ruhunu yansıtmaktadır. O marş öyle bir şiirdir ki, şairi bile ölüm döşeğinden ‘Bu İstiklal Marşını kimse yazamaz, ben dahi yazamam. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diye haykırmıştır. Bu şiir İstiklalin ta kendisidir. ‘Hakkıdır Hakka tapan milletimindir İstiklal’ Ruhun şad, mekânın cennet olsun Akif”
ZENGİN İÇERİKLİ PROGRAM BEĞENİLDİ
“15 Temmuz’dan Afrin’e” isimli slayt gösterimi ile devam eden törende okul öğrencilerinden Ebrar Eleren tarafından ‘Ordunun Duası’ adlı şiir okundu.  Milli Şair Mehmet Akif’in hayatını anlatan video gösteriminden sonra Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ve ‘Bir Milletin Ruhu İstiklal Marşı’ adlı piyes sahnelendi.  İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü töreninde Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Korosu tarafından seslendirilen “Bu Vatan Batmayacaktır” ve “Çanakkale Şehitlerine” şiirlerinin müzikle beğenildi.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle ilk, orta ve liseli öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı’nı ezbere okuma, resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giden öğrencilere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ve programa katılan protokol üyeleri tarafından verildi. Anma programına; Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutan Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İdare Mahkeme Başkanı Osman Akcan, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Vali Yardımcıları Dr. Âdem Uslu ile Erhan Günay, daire müdürleri, okul müdürleri, askeri ve mülki erkanla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
>>  Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme