• Haberler
  • Siyaset
  • 'İstiklal Madalyası' Afyon'un hakkı – Kocatepe Gazetesi

'İstiklal Madalyası' Afyon'un hakkı – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın Afyonkarahisar'a İstiklal Madalyası verilmesi için verdiği kanun teklifinin yasalaşması için iki gün süreli düzenlenen imza kampanyası Cumartesi günü Zafer Müzesi önünde başlatıldı.MADALYA MÜCADELESİVERİLECEKMilletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşun simgesi olduğunu vurgulayarak, şehirin İstiklal Madalyasını hak ettiğini, herkesin siyaset üstü mücadele ederek elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için verdiği kanun teklifinin yasalaşması için iki gün süreli düzenlenen imza kampanyası Cumartesi günü Zafer Müzesi önünde başlatıldı.
MADALYA MÜCADELESİ
VERİLECEK
Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşun simgesi olduğunu vurgulayarak, şehirin İstiklal Madalyasını hak ettiğini, herkesin siyaset üstü mücadele ederek elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini kaydetti. Parsak; “İstiklâl Savaşımızın kazanıldığı il olan Afyonkarahisar, I. Dünya Savaşı sonrasında küllerinden yeniden doğan Türk Devleti’nin neredeyse bütün cihana karşı kazandığı zaferin başlangıç noktasıdır. Bu çerçevede Anadolu Türklüğünün varlık yokluk mücadelesinin yaşandığı toprakların, İstiklâl Madalyası gibi büyük bir onur ve övgüden mahrum bırakılması düşünülemez. İstiklâl Savaşı’nın başından sonuna her noktasında büyük kahramanlıklar gösteren Afyonkarahisar, düşmanın bileğinin büküldüğü, Türk’ün gücünün cihana gösterildiği tarihi bir nokta ve ‘Zaferin Başkenti’ olarak İstiklâl Madalyası’nı alması için sonuna mücadele edeceğiz” dedi.
ŞEHİR ZAFERİN MERKEZİ
Afyonkarahisar’ın zaferin merkezi olduğunu ifade eden Parsak sözlerine şöyle devam etti: “Bölgeler arası geçiş güzergâhında bulunması, silâh, erzak ve cephane naklinde son derece önemli bir nokta olan Eskişehir, Kütahya, Uşak demiryollarının merkezinde olması gibi nedenlerle tarihin her döneminde çeşitli savaşlara mekân olan Afyonkarahisar, son olarak ordusu dağıtılmış, silahlarına el konulmuş Türk Devleti’nin yeniden doğduğu yer, ‘Cumhuriyetin kurulduğu topraklar’ olarak tarihteki yerini bir kez daha almıştır. İzmir’den başlayarak Anadolu’nun içlerine doğru uzanmayı planlayan Yunan işgalinin son noktasında bulunan Afyonkarahisar, Milli Mücadele’nin direnç noktasını oluşturmuş, 2 Ağustos 1920 tarihinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkanlığındaki Afyon Kongresi ile Batı Anadolu’daki tüm Müdafaa-i Hukuk, Redd-i İlhak ve Kuva-yı Milliye hareketlerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi denetimi altına alınmasına ev sahipliği yapmıştır”
TEKLİF GÜNDEME ALINMADI
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın merkezi olan Afyon’dan sürekli övgüyle söz ettiğine dikkat çeken Parsak, Afyonkarahisar halkının, kurtuluş mücadelesinde  Atatürk ve millî kuvvetlere maddi ve manevi olarak büyük desteklerde bulunduğuna dikkat çekti. Afyonkarahisar’a İstiklâl Madalyası Verilmesi hakkında kanun teklifini TBMM’ne 15 Nisan 2016 tarihinde sunduğunu belirten Parsak ;”Kanun teklifimiz bugüne kadar ilgili komisyon gündemine dahi alınmamıştır. Kanun Teklifimizin ilgili komisyon gündemine alınarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na getirilip yasalaştırılması, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve birlik ruhunu tüm dünyaya bir kez daha gösterecektir” diye konuştu.
KAMPANYA
DESTEK BEKLİYOR
Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için tüm mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Parsak şunları söyledi: “Kanun teklifimizin ilgili komisyon gündemine alınması ve akabinde yasalaşması için gerekli mücadeleyi bıkmadan ve usanmadan sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Tarihi öneme sahip bu haklı talebimizde ve mücadelemizde siz değerli hemşehrilerimizi de yanımızda görmek mücadelemize güç katacaktır. Bu amaçla, siz değerli hemşehrilerimizi, 11 Haziran 2016 tarihinde saat 14:00’de Zafer Müzesi önünden başlatacağımız imza kampanyamıza katılmaya ve destek vermeye çağırıyorum.”
KAMPANYAYA GENİŞ DESTEK
İmza kampanyası başlangıcına; MHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Karagöz, ADD Başkanı Veli Cengiz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yorulmaz, Emekliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Ege, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilcisi İbrahim Yiyit ve çok sayıda vatandaş katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme