• Haberler
  • Siyaset
  • 'İstiklal-istikbal-istikrar için evet' – Kocatepe Gazetesi

'İstiklal-istikbal-istikrar için evet' – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile en önemli şeylerin istiklal-istikbal ve istikrar olduğunu vurguladı.KARMAŞA SÖZ KONUSU DEĞİLAK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, referandumda evet oyu kullanılma nedenini istiklal-istikbal ve istikrar olarak özetledi. Türkiye için en önemli şeyin bunlar olduğunu savunan Özkal 'Muhalefetin iddia ettiği [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile en önemli şeylerin istiklal-istikbal ve istikrar olduğunu vurguladı.
KARMAŞA SÖZ KONUSU DEĞİL
AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, referandumda evet oyu kullanılma nedenini istiklal-istikbal ve istikrar olarak özetledi. Türkiye için en önemli şeyin bunlar olduğunu savunan Özkal; “Muhalefetin iddia ettiği şekilde olumsuz bir durum yok. Yeni açıklanan anket sonuçlarına göre kararsızlar çıkarıldığında bile evet oy oranı şu anda yüzde 55 oranında. Bizler alana inip çalıştığımızda bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyoruz. O yüzden diğerlerinin dediği gibi bir karmaşa sözkonusu değil” dedi.
ERDOĞAN HAYRANLIĞI İLK NEDEN
Daha önceki halk oylamasında halk çoğunluğunun evet oyu tercihi ile Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ön kabulünü yaptığını belirten Özkal; “Ankette neden evet ve neden hayır tercihi kullanıldığı sorulmuş. Evet tercihinde bulunacaklarını belirtenler için R. Tayyip Erdoğan hayranlığı, onunla yola devam etme arzusunun en önde gelen faktör olduğu bildiriliyor. Bir de evetçiler cephesinde istikrar rol oynuyor. Çünkü 7 Haziran Milletvekili Genel Seçim sonucu ile koalisyona gitmenin ne anlama geldiği bir kez daha hatırlandı. Bu anlamda biz Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlatıyoruz” diye konuştu.
SİSTEM
TIKANIKLIĞINI
GİDERMEK İSTİYORUZ
Hayır diyeceklerin Cumhurbaşkanlığı Sisteminin kötü olması nedeniyle bu tercihte bulunmadığını dile getiren Özkal şöyle konuştu: “Hayır diyecekler Cumhurbaşkanlığı Sisteminin kötü olduğu düşüncesinde oldukları için bu tercihte bulunmuyorlar. Bunun bilinmesi önemli. Bu ülkenin geleceği için sistem tıkanıklığını gidermek için çabalıyoruz. Bu durum Türkiye için geçerli değil. Dünya da pekçok ülke de bunu denemiş. Parlamenter sistemde ki sıkıntılardan dolayı yeni bir sistemle bu tıkanıklığın giderilmek istiyoruz. Bunun AK Partisi ve muhalefeti yok. Zaten MHP’nin bu konuda ki kararlı tavrının açıklaması budur. Deniliyor ki, bu ülkenin önünü açmamız lazım. Bu ülkenin geleceği için bu ülkenin önünü açıp daha iyi bir noktaya gitmek için 2023-2071 hedeflerine varmanın yolu Cumhurbaşkanlığı Sisteminden geçiyor.” >>  Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme