'İstihdam, üretim ve kalkınma için çalışıyoruz'

Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, ilçenin geleceği için yürütülen çalışmaları ve hedefleri Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın'a verdiği röportajda anlattı.Burcu Aydın: Afyonkarahisar'ın eski ilçelerinden Sinanpaşa'nın Belediye Başkanı olarak ilçe de daha çok hangi çalışmalara önem veriyorsunuz?Murat Karakoyun: İlçemizde istihdama yönelik çalışmalara önem vererek, Sinanpaşa ilçemizde 2 bin 850 metrekare alana sahip bir tekstil fabrikası inşa [&hellip]

Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, ilçenin geleceği için yürütülen çalışmaları ve hedefleri Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’a verdiği röportajda anlattı.
Burcu Aydın: Afyonkarahisar’ın eski ilçelerinden Sinanpaşa’nın Belediye Başkanı olarak ilçe de daha çok hangi çalışmalara önem veriyorsunuz?
Murat Karakoyun: İlçemizde istihdama yönelik çalışmalara önem vererek, Sinanpaşa ilçemizde 2 bin 850 metrekare alana sahip bir tekstil fabrikası inşa ettik. 400 kişi kapasiteli Avrupa standartları üzerinde bir tekstil fabrikasıydı. Yük asansörlü içerisinde yemekhanesi, ham madde kumaş deposu malzeme girişinden malzeme çıkışına kadar düzenli bir işleyişin olduğu bir fabrika istihdam çalışmasının önemli bir ayağını oluşturdu. Şu anda burada 280 hanım çalışıyor. Hanımlarımızı önemsiyoruz, istihdamı önemsiyoruz. Sinanpaşa ilçemizin göç alan bir ilçe olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
Burcu Aydın: Sinanpaşa’da tekstil fabrikası yapma amacınız neydi?
Murat Karakoyun: İlçemizde tekstil fabrikası yapma amacımız, üretimin önemli olması, ilçemizde istihdamı sağlayarak yaklaşık 400 hanımın asgari ücret artı mesai ile birlikte 2 bin 200 TL ile 2 bin 400 TL civarında maaş alan bayanlarımız var. İlçe de 400 kişi çalıştığında aylık 800 bin TL para girişi olsun. On yılda yaklaşık 80 milyon TL civarında ilçeye para girişiyle beraber ilçenin kalkınmasını ve gelişmesini hedefledik. İstihdam sağlandığında, bir kişi üç kişiye bakar. Çocuğundan yaşlısına, bakkalından kahvecisine kadar herkes bundan faydalanır. Bu nedenle istihdama yönelik bir çalışma ilk etapta gerçekleştirdik.
Burcu Aydın: İstihdam kadar eğitim ve kültüre önem veren yönünüzde dikkat çekiyor. Bu anlamda nelerden söz etmek istersiniz?
Murat Karakoyun: Eğitimle ilgili yüz kişilik pansiyonlu Anadolu Lisemizin inşaatı devam ediyor. Mevlüt Bayrak hocamızın eşi kendisi de öğretmen olan Nazike Bayrak hanımefendinin pansiyon yapımı için arsasını hibe etti. İnşallah Nazike Bayrak Öğrenci Yurdu ismiyle yurt hizmet verecek. Anadolu Lisemiz de tamamlanmak üzere kaba inşaatı bitti. İmam Hatip Orta Okulumuzun ilave katları ile beraber hizmete alındı.
Burcu Aydın: Mahalli İdareler Genel Seçimleri yaklaşıyor. İddiası ve hedefleri olan bir Belediye Başkanı olarak hizmet yarışındaki düşünceleriniz nedir?
Murat Karakoyun: Makam ve mevki bizim için her zaman gelip geçici değerlerdir. Bunun bilincinde kalarak önce Allah rızası sonra millete hizmet yolunda gereken çalışmaları gece gündüz durmadan çalışma düşüncesindeyiz. Makamda sadece oturup koltuk eskiterek değil Ankara da, bakanlıklarda yatırım hizmet ve proje yarışında devam ederek ilçemize yeni yatırım ve sanayi tesisleri kazandırmak niyetindeyiz.
Burcu Aydın: Sanayi tesisleri noktasında öne çıkan nedir?
Murat Karakoyun: Özellikle Afyonkarahisar 2. OSB’nin göreve geldiğimiz andan itibaren 2015’de DSİ onayı v.d onayları alarak OSB’nin eksiklerini giderme yolunda bir çalışma başlattık. Şu anda İstanbul’da tüm OSB Yatırım Kooperatifi ve Toplu İşyeri Kooperatifi, Afyonkarahisar 2. OSB’de bizim OSB gibi 73 adet kuruluş aşamasında olan, kamulaştırma çalışmaları devam eden OSB’ler için çalışma yapıyor. Türkiyemiz genelinde 311 adet OSB var. 108 adedi faaliyettedir. 129’u yüzde 70’lik doluluk oranını sağlamamış vaziyettedir. 74 adedi de bizim Sinanpaşa ilçemiz mücavir alanı içerisinde bulunan Afyonkarahisar 2. OSB gibi kamulaştırma ve planlama aşamasındadır. Bizim Afyonkarahisar 2. OSB’ni faaliyete geçirmede ki amacımız Sinanpaşa ilçemiz 9 belde, 26 köy, yakın iller hatta büyük şehirlerden nitelikli personellerin bu bölge de çalışma yapması, üretmesi çalışması ve ülke ekonomisinin kalkınması hedeflerimiz büyük. Amacımız daima milletimize hizmet. Türkiye genelinde bir istihdam seferberliği başlatıyoruz. İnşallah Türkiye çapında OSB’lerle sanayici ve yatırımcıları bir araya getirmek için bir çalışma başlatt��k. Bu çalışmada ülkemize faydalı olacaktır.
Burcu Aydın: Göç vermek yerine göç almaktan söz ettiniz bu nasıl olacak?
Murat Karakoyun: Biz 2017 yılında ki çaba ve girişmelerimiz sonucu Afyonkarahisar 2. OSB’yi tüm Türkiye de yatırıma alınan on OSB arasına aldırmayı başardık. Hedeflerimiz daima büyük ve hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Kesinlikle bu çerçeve de göç veren değil göç alan herşeyi ile kendi kendisine yetebilen bir ilçe olmak niyetindeyiz. İlçemizin genel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık, nohut, fasulye diğer baklagillerin paketlenmesiyle ilgili bir tesisi inşallah planlıyoruz. Tabii bu dönem belirli çalışmaları yaptık. Tekstil fabrikamızı, Anadolu Lisemizi yaptık. Sağlıkla ilgili olarak 50 yataklı devlet hastanemiz Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu’nun desteğiyle yatırım programına alınarak projeleri hazırlandı. 22 Haziran 2018 tarihinde ihaleye çıktı. İnşallah çalışma başlamak üzere.
Burcu Aydın: Yaklaşan yerel seçimler öncesi düşünceleriniz nedir?
Murat Karakoyun: 2018 yılının Eylül ayındayız. Yerel seçimlere yaklaşık 8 aylık bir süreç var. Bizler seçimler için çalışmıyoruz. Bunu özellikle bir örnekle ifade etmek istiyorum. 07 Haziran 2015 seçimleri öncesi 01 Haziran 2015 tarihinde biz Tekstil Fabrikamızın 685 metrekarelik bodrum temellerini attığımız zaman o dönem ‘Başkan seçim yatırımı yapıyor. Seçime bir hafta var bu şekilde çalışma yapılıyor’ denilmişti. Biz bunun çalışmalarını, projelerini 6 ay öncesinden hazırladık. Devlet adamlarımızla birlikte bu ilçenin istihdamına katkı sunmak üretimin artması ve kalkına için hiçbir kaygı seçimde dahi gözetmeden çalışmaya devam ediyoruz. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme