• Haberler
  • Spor
  • İsteyince oluyor, ama dikkat – Kocatepe Gazetesi

İsteyince oluyor, ama dikkat – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor 15. hafta müsabakalarında kendi evinde Best Balıkesir Basket’i konuk etti. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun çıkaran Afyon Belediyespor üçüncü çeyrekte 16 farka ulaştı. Son çeyrekte 12 farktan oyunu çevirmeye çalışan Best Balıkesir oyundaki etkisini artırdı ve farkı 1 sayıya kadar indirdi. İzleyenler 'maç gitti' derken Sezgin [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor 15. hafta müsabakalarında kendi evinde Best Balıkesir Basket’i konuk etti. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun çıkaran Afyon Belediyespor üçüncü çeyrekte 16 farka ulaştı. Son çeyrekte 12 farktan oyunu çevirmeye çalışan Best Balıkesir oyundaki etkisini artırdı ve farkı 1 sayıya kadar indirdi. İzleyenler “maç gitti” derken Sezgin ve Marcus kazanılan serbest atışları sayıya çevirdi ve maçı kurtardı.
Maça iki ekipte hızlı başlarken daha az hata yapan Afyon Belediyespor oldu. İlk çeyrekte oynadığı oyunla göz dolduran Afyon Belediye bir hafta boyunca çok çalıştığını gösterdi. İlk çeyreğin sonunda 20-16’lık skorla üstünlüğü elinde tutan takım Afyon Belediyespor oldu.
İkinci çeyreğe hızlı başlayan Afyon Belediyespor farkı artırmak için elinden geleni yaptı. İlk çeyreğin sonunda oluşan 4 sayılık fark ikinci çeyreğin sonunda da değişmedi. 43-39’luk skorla üstünlüğü elinde bulunduran Afyon Belediyespor soyunma odasına önde girdi.
Üçüncü çeyrekte farka giden Afyon Belediyespor David ve Eren Ocaktürk’le farkı yakaladı. Bu çeyrekte Afyon Belediye 16 sayıya kadar farkı çıkarmayı başardı. Balıkesirli oyuncular yaptıkları ataklarla farkı 11 çekti ve üçüncü çeyrek 64-53’lük skorla tamamlandı.
Son çeyrekte üstünlüğü elinde bulunduran Afyon Belediyespor farkı yine 15 sayıya kadar çıkardı. Fakat son 3 dakikada 12 sayı geriden gelen Best Balıkesir farkı kapatmayı başardı. Bir buçuk dakikada iki ekipte oyundaki hızını artırmaya çalıştı fakat Afyon Belediye daha çok hata yaptı. Bu dakikalarda 6 hücumdan boş dönen Afyon Belediye rakibinin farkı kapatmasına engel olamadı. Hücumda başarılı olan Best Balıkesir savunmada da başarılı olunca seyirciler için maçın sonu gelmedi. Afyon Belediyespor savunmada sert olunca verilen faul kararları da sayıya döndü. Geriye düşmeyen Afyon Belediye Sezgin Eriş ve Marcus Hall ile bulduğu serbest atışları sayıya çevirdi. Maçı 78-76’lık skorla kazanan Afyon Belediyespor oldu. (Kcatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme