Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram

İstersek Afyon bu fuarların yıldızı olur

Onur Bayram 22 Şubat 2010 Pazartesi 02:00:00
  Türk turizminin kalbinin attığı, bir çok bağlantı ve satışın yapıldığı Emitt 2010 Turizm Fuarı her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da Şubat ayı ortasında içinde gerçekleştirildi. Termal otellerimiz bu fuarda kendi stantlarını kurarak tanıtımlarını yaptı, satış ve bağlantılarını gerçekleştirdi. Peki bu kadar önemli bir fuarda tanıtım görevini sadece termal otellerin üstlenmesi yeterli miydi?
Akdeniz’de yel-kenli yoğunluğunun en sık yaşandığı küçük bir ilçeyi anlatmak istiyorum. Dalış turizminde hızla yükselen bu küçük ilçe Antalya’nın yıldızı yeni parlayan bölgesi Kaş. Bu küçük ilçede bu yıl muhteşem bir birliktelik sağlanmış. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Kaş Belediye Başkanlığı, TURSAB üyesi seyahat acenteleri, Kaş – Kalkan – Patara Otelciler Derneği, Kaş Sualtı Derneği, Batı Antalya Belediyeler Birliği ve Finike Belediye Başkanlığı temsilcileri bir araya gelerek, insana parmak ısırtan bir stant oluşturmuş. Standı gezen ziyaretçilerin arasından yapılan çekilişle iki talihliye Kaş’ta bir hafta sonu tatil ile ücretsiz dalış eğitimi gibi hediyeler verildi. Türk turizminin en önemli fuarının yıldızı olan bu minik ilçe, fuardan bir de ödülle dönmeyi başardı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın da ziyaret ettiği Kaş tanıtım standına “Bölgesinin havasını en iyi yansıtan stant” ödülü verildi.
Kış turizminde lider olmak isteyen Afyonkarahisar’ımız eğer termal başkent adını yaşatmak ve korumak istiyorsa bu tür fuarlarda kendini göstermeli. Bu açıdan iki yılı aşkın süre önce kurulan Afyonkarahisar Termal Otelciler Derneği elini taşın altına koyarak Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkıda bulunmalı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası gibi kurumların da desteği ile termalin yanı sıra Frig Vadisi, Sultan Divani ve Mevlevi Müzesi gibi kültürel değerler tanıtılmalı.
Emitt 2010 her ne kadar kaçırılmış olsa da tanıtım açısından daha pek çok önemli fırsat bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel sektörle işbirliğiyle bir çok yabancı fuara katılıyor ya da katılımcıları destekliyor. Kaliteli bir stantla oluşturulacak bir temsil ekibi Mart ve Mayıs aylarında turizm açısından çok önemli 3 fuarda eşi bulunmaz bir tanıtım yapabilir. İyi bir planlama, bir kaç animasyon ve ilginç etkinlikle şova dönüşebilecek Afyonkarahisar standı, büyük paralara mal olabilecek bir tanıtım yapabilir.
Termal otellerimizin yabancı sigorta şirketleriyle yaptıkları anlaşmalara rağmen yabancı turist sayısı hala 4 haneli rakamlara ulaşamadı. Biraz birliktelik ve hayal gücüyle Almanya, Hollanda ve Belçikalı turizm acentelerinin Berlin Fuarı’nda Afyonkarahisar’ı tanımasını sağlayabiliriz.
Zafer Havaalanı’nın yapımı bitmeden Afyonkarahisar’a yoğun bir turist göçü beklemek büyük bir hayal. Ama havaalanı yapıldıktan sonra tanıtım yapmaya çalışmaktansa şimdiden insanların aklında bir Afyonkarahisar oluşturmak gerekiyor. Marka şehir olma hedefindeki ilimizin turizm konusunda büyük rakipleri var. Termal turizmde bir dünya markası haline gelmiş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tedavi gördüğü Prag bunlardan biri. Hem yüz yılı devirmiş otelleri hem de tarihi dokusu ve termaliyle Avrupa’nın önemli turizm noktalarından biri olan bu kent yeni bir yapılanma içinde. Afyonkarahisar caz festivalinin de kardeş bir festivalinin yapıldığı bu kültür ve tarih kokan kent özellikle kaplıcalarıyla kısa süre içinde öneli bir atılım sağlama-yacak. Viyana kapılarından dönmüş bir toplumun torunları olarak bu kez kentimizin geleceğini de aynı kapılardan döndürmeyelim. Şimdiden çalışmalara ve bilinirlik yaratmaya başlamalı, hizmet sektöründe yer alacak kaliteli personeli yetiştirmeli.
Berlin fuarının yanı sıra Rus turistler açısından belirleyici olar Moskova Turizm Fuarı da Mart ayı içinde gerçekleşecek. Isparta’ya başlayan Arap uçuşları düşünüldüğünde Mayıs ayındaki Dubai Fuarı da Afyonkarahisar için iyi bir hedef olabilir.
Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası destekli bir Afyonkarahisar standının bu fuarlarda önemli bir tanıtım yapmasını sağlayabilir. Hem turizmcilerimiz hem de ilgilenenler için Berlin Turizm Fuarı 12-16 Mart`ta,
Moskova Turizm Fuarı 24-27 Mart`ta, Dubai turizm fuarı ise 4-7 Mayıs`ta gerçekleşecek.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti