• Haberler
  • Genel
  • İşten biz çıkartmadık – Kocatepe Gazetesi

İşten biz çıkartmadık – Kocatepe Gazetesi

Onsekiz yaşındaki şehit çocuğu Sinan Çanta'nın Şuhut Belediyesi'ne bağlı birimlerdeki işinden çıkartılmasıyla ilgili olarak Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt açıklamada bulundu 1993’te Siirt’e bağlı Pervari İğneli Karakolu’nda şehit düşen Jandarma Er Muammer Çanta’nın 18 yaşındaki oğlu Sinan Çanta, 18 Mart Şehitler Günü’nden iki gün önce Şuhut Belediyesi’ne bağlı temizlik işleri birimindeki işinden çıkarılmıştı. Şehit Aileleri [&hellip]

İşten biz çıkartmadık

Onsekiz yaşındaki şehit çocuğu Sinan Çanta’nın Şuhut Belediyesi’ne bağlı birimlerdeki işinden çıkartılmasıyla ilgili olarak Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt açıklamada bulundu

1993’te Siirt’e bağlı Pervari İğneli Karakolu’nda şehit düşen Jandarma Er Muammer Çanta’nın 18 yaşındaki oğlu Sinan Çanta, 18 Mart Şehitler Günü’nden iki gün önce Şuhut Belediyesi’ne bağlı temizlik işleri birimindeki işinden çıkarılmıştı. Şehit Aileleri Derneği’nde açıklamalarda bulunan Çanta, 6 ay önce Şuhut Belediyesi’nde işe alındığını, otobüslerde muavinlik yaptığını kaydede-rek, “Muavinlik yaparken müşterilere sert davrandığımı söyleyip beni konteynırın arkasında çöp toplamakla görevlendirdiler. Ancak orada da işe geç geldiğimi savunup beni işten çıkardıklarını söylediler” demişti.
Şuhut Belediyesi yetkilileri ise Çanta’nın işi aksattığı gerekçesiyle işten çıkarıldığını bildirmişler, bu ifadeleri de gazeteniz Kocatepe’de yayınlanmıştı.
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt olayla ilgili olarak resmi kanallardan bir açıklamada daha bulundu. Bozkurt açıklamasında şunları söyledi:
“Olayı esefle ve üzüntüyle müşahade ettim. Başkanı bulunduğum Şuhut Belediyesine seçildiğim günden itibaren ilçem ve ilçem halkının yanında bulundum ve yanında olmaya da devam etmekteyim. Belediye olarak halkın huzur ve refahını sağlamak, belde halkının sağlıklı bir ortamda yaşaması için büyük gayret sarf edilmektedir. İşçi alımı Belediyemiz bütçesi ve personel norm kadro ile sınırlıdır. Olayın aslı basına yansıdığı gibi değildir.
Zira;
1-Şehit çocuğu Sinan ÇANTA belediyemize şifai olarak müracaat ederek iş istediği, belediyemiz işçi ve memur kadrolarının Norm Kadro çerçevesinde hepsinin dolu olduğu, münhal kadro bulunmadığı, hatta işçi statüsünde işçi fazlalığı bulunduğu, ama kendisine bir iş bulmada yardımcı olunmasını göz ardı edemeyeceğimiz düşüncesi ile araştırmalar sonucu Belediye Başkanlığı olarak İlçemizin çöp temizleme hizmetleri ihale ile verilmiş olan Miroğlu Temizlik Şirketi şirket sahibine ricada bulunarak Temizlik Şirketine bağlı olarak bir iş verilmiştir. Ve Şirket adına 01.03.2011 tarihinden itibaren çalışmaya başlamıştır. 17.03.2011 tarihinde kendi isteği ile işine devam etmemiştir. Şirket görevlisi Süleyman ÇOBAN telefon ederek işe gelmesini, yanındaki iş arkadaşları şoför Osman SEZGİN ve İşçi Mehmet AKYOL bizzat evine kadar giderek işe devam etmesini seni bekliyoruz demelerine rağmen kendisi “ben işe gelmeyeceğim çalışmayacağım” dediği bildirilmiştir. İşçinin tasarruf yetkisi şirkete ait olup, Olay bundan ibarettir.
Şimdi acaba Belediyemiz bir gence araştırmalar sonucu aracı olarak iş bularak işe yerleştirmesini sağlamıştır. Ülkemizde iş yeri olarak yalnız Belediyeler iş veren olarak bakılmamalıdır. Onca dernekler şimdiye kadar bu gencin arkasında niye durmamış ve bir iş vermemişlerdir. Sinan Çanta belediyemiz tarafından işe alınmadığı gibi Belediyemiz tarafından da işten çıkartılmamıştır.”

Bakmadan Geçme