• Haberler
  • Genel
  • İşte Sandıklı İşte Afyon – Kocatepe Gazetesi

İşte Sandıklı İşte Afyon – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarspor, ne yazık ki bu sezon taraftarlarının desteğini beklediği gibi göremiyor. 3. Lig’deki ilk sezonu olmasına rağmen büyük başarılar elde eden Sandıklı Belediyespor’un ardında ise çok büyük bir taraftar kitlesinin desteği bulunuyor Afyonkarahisarspor ile Sandıklı Belediyespor arasında maddi açıdan büyük farklılıklar var, ancak iki takım arasındaki en büyük farklılıklarından birisi de bu sezon maçlarıdaki taraftar [&hellip]

İşte Sandıklı İşte Afyon

Afyonkarahisarspor, ne yazık ki bu sezon taraftarlarının desteğini beklediği gibi göremiyor. 3. Lig’deki ilk sezonu olmasına rağmen büyük başarılar elde eden Sandıklı Belediyespor’un ardında ise çok büyük bir taraftar kitlesinin desteği bulunuyor

Afyonkarahisarspor ile Sandıklı Belediyespor arasında maddi açıdan büyük farklılıklar var, ancak iki takım arasındaki en büyük farklılıklarından birisi de bu sezon maçlarıdaki taraftar desteği. Afyonkarahisarspor’un maçlarını 300-400 civarı taraftar izlerken, Sandıklı Belediyespor’un ise maçlarını binlerce kişi takip ediyor. En son iki hafta önce Sandıklı’da oynanan İnegölspor müsabakasında taraftarlar, stadı tıklım tıklım doldurmuş ve stad kapasitesinin üzerine çıkılmıştı. İşte bu taraftar desteği Sandıklı Belediyespor’a galibiyeti getiren en önemli etken oldu. Maçtan sonra da İnegölspor teknik direktörü,”Sandıklı Belediyespor bizden üstün bir takım değil. Yalnızca seyirci baskısıyla maçı kazanmayı bildi” diye açıklamada bulunmuştu. Afyonkarahisarspor’un maçlarında ise bırakın stad kapasitesinin üzerine çıkmayı kapalı tribünlerde bile çok büyük boşluklar bulunuyor. Tribünlerdeki görev yapan polisler bile boş tribünlerin güvenliklerini sağlıyorlar.
Ve gelinen nokta
Afyonkarahisarlı sporseverlerin takımlarını neden yalnız bıraktıklarının sorusuna cevap aranmaya kalktığında ise her kafadan farklı sesler yükselebiliyor. Bunda takımın başarısızlığını öne sürenlerde var, yönetimden memnun olmayan kesimler de var. Büyük bir kesim de ‘Ben eskiden her maça giderdim. Bu takımın kaderi böyle. Gitsek ne olacak gitmesek ne olacak’ şeklinde görüş bildiriyor. Ancak şurası kesin ki Afyonkarahisarspor’da onur mücadelesi veren futbolcular taraftarlarından yoksun olarak maçlarına çıkıyor. Ardında taraftarının varlığını hissedemeyen futbolcular da durumu üzüntüyle karşılıyorlar.
Takımın moralini bozuyor
Sandıklı Belediyespor’da ise yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar tamamen başarıya odaklanmış durumda. Tribünlerin tıklım tıklım dolu oluşu ve takımlarını her yerde sırtlayan taraftarlarının varlığı Sandıklı Belediyesporlu futbolculara büyük güç veriyor. Sandıklı Belediyespor, bu taraftar desteğini ardında hissettiği sürece şampiyon olmaması için önünde hiç bir engel yok gibi görünüyor. Ancak Afyonkarahisarspor’da devam eden bu sahipsizlik, takımın da moralini içten içe bozuyor gibi görünüyor. Afyonkarahisarsporlu yönetici-ler de bu nedenle her maç öncesinde taraftarlara çağrıda bulunuyorlar.
Maddiyat
Afyonkarahisarspor ile Sandıklı Belediyespor’un kıyaslanabileceği önemli noktalardan birisi de, Sandıklı gibi bir ilçenin bu birlik ve beraberliği sağlamayı nasıl başardığı ve Afyonkarahisarspor’un da bugünlere nasıl geldiği olabilir. Sandıklı Belediyespor’da yönetim nezdinde bulunan insanların tamamı varlıklı ve takıma maddi anlamda her durumda sahip olabilecek kişiler olması Sandıklı’yı, maddi anlamda Afyonkarahisarspor’un önüne geçiriyor. Afyonkarahisarspor’da ise yönetimde bulunanların takıma kendi ceplerinden verecek olanaklarının olmadığı herkesçe biliniyor. Peki Afyonkarahisarsporlu yönetic-iler para sıkıntısını nasıl çözüyorlar. Malesef yönetimin bu konuda yaptığı tek şey Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Vali İrfan Balkanlıoğlu ile bazı işadamlarının kapısını çalmak oluyor. Sürekli olarak birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini söyleyen ve açıklamalarda bulunan yöneticilerin de, artık balık tutmayı öğretecek insanları araması gerekiyor gibi görünüyor. Taraftarların ise artık en büyük üzüntüsü, takımın her maddi sıkıntıda birilerinin eline bakıyor olması. Bu gibi nedenlerden dolayı da taraftarlar takıma olmasa da kulübe küsmüş oldukları için maçlara gelmek istemiyorlar. Hal böyle olunca da durumdan en çok etkilenen Afyonkarahisarspor’un formasını terletmeye çalışan futbolcular oluyor.
Taraftara büyük iş düşüyor
Afyonkarahisarspor’un zor günlerden geçtiği ise herkesçe biliniyor. Bu zor dönemde takımına yeterince sahip çıkmayan taraftar da kara gün dostu olmaktan uzak gibi görünüyor. Afyonkarahisarspor’un her ne kadar maddi a��ıdan olmasa da sportif açıdan en azından ligde kalabilecek düzeyde başarıya ulaşması için ardına taraftar desteğini alması şart. Artık dolu tribünlere koşmak isteyen futbolcular ise her maçtan sonra boyunları bükük bir şekilde soyunma odasının yolunu tutmak da istemiyorlar. Sandıklı Belediyespor, ilk kez mücadele ettiği 3. Lig’de bu taraftar desteğini sağlamayı başarıyorsa, yılların Afyonkarahisarspor’unun taraftarlarından yoksun olarak sahaya çıkması herkesçe üzüntüyle karşılanıyor.

Bakmadan Geçme