İşte Afyonkarahisar'ın Vergi Rekortmenleri

Afyonkarahisar'ın Vergi Rekortmenleri belli oldu

2023 yılı vergilendirde döneminde Afyonkarahisar'da en çok vergi ödeyen mükellefler belli oldu. Vergi Rekortmenleri sıralamasında önceki yıllarda da rekortmenliği elinde bulunduran isimler yine zirveyi paylaştı.

ZİRVEDE ŞUAYP DEMİREL VAR

İşte Afyonkarahisar'ın Vergi Rekortmenleri

2023 yılı vergilendirme döneminde Gelir Vergisi'nde en çok veri ödeyen isim Şuayp Demirel oldu. Mermercilik faaliyeti ile listenin zirvesinde yer alan Şuayp Demirel'e 45 milyon TL Gelir Vergisi tahakkuk etti.

Gelir Vergisi sıralamasının 2'nci sırasında Veli Çakmak yer alırken 3'üncü sırada ise Feride Kırlıoğlu yer aldı. Gayrimenkul Sermaye İraddı faaliyeti ile veri rekortmenleri sıralamasının 2'nci sırasında yer alan Veli Çakmak'a 37 milyon 537 bin Tl gelir vergisi tahakkuk etti. Gayrimenkul sermaye iradı gaaliyeti ile listenin 3'üncü sırasında yer alan Feride Kırlıoğlu'na ise 17 milyon 574 bin TL gelir vergisi tahakkuk etti.

2023 Gelir Vergisi rekortmenleri listesinin 4'üncü sırasında Mustafa Coşgun, 5'inci sırasında Ahmet Erçin Öztaylan, 6'ncı sırasında Mustafa Çelik, 7'nci sırasında Kenan Şahin, 8'inci sırasında Mehmet Çakmak yer aldılar. Listenin 9'uncu sırasında a bulunan vergi mükellefl isminin açıklanmasını istemedi. 10'uncu sırada ise Hakan Kırlıoğlu yer aldı.

KURUMLAR VERGİSİNDE ZİRVE KIRLIOĞLU'NUN

İşte Afyonkarahisar'ın Vergi Rekortmenleri

Kurumlar Vergisi bakamından 2023 yılının en çok vergi ödeyen şirketlerine bakıldığında listenin zirvesinde Kırlıoğlu Kimya Sanayii A.Ş.'nin yer aldığı görülüyor.Hazır patlayıcı maddeler ve emniyet fitilleri imalatı yapan Kırlıoğlu A.Ş.'ye 2023 yılında 92 milyon 911 bin TL vergi tahakkuk etti.

Kurular Vergisi rekortmenlerinin 2'nci sırasında 48 milyonu aşan vergi tahakkuku ile Çakmaklar Mermer yer alırken 3'üncü sırada ise 38 milyonluk vergi tahakkuku ile HBB Mühendislik ve Alt Yapı Hizmetleri firması yer aldı.

Kurumlar Vergisinin 4'üncü sırasında Şuayp Demirel Madensuyu Sanayii, 5'inci sırasında Sayın Prefabrik, yer aldı. 6'ncı sıradaki vergi mükellefi isminin açıklanmasını istemedi. 7'nci Adaçal A.Ş., 8'inci sırada Demireller Otomototiv, 9'uncu sırada Ayyıldız Mermer ve Maden, 10'uncu sırada ise Özer Konveyör Bant firması yer aldılar.

Afyonkarahisar'da 2023 yılında en fazla gelir vergisi ödeyen firmalar ve tahakkuk eden miktarı gösteren tablo şu şekilde:

İşte Afyonkarahisar'ın Vergi Rekortmenleriİşte Afyonkarahisar'ın Vergi Rekortmenleriİşte Afyonkarahisar'ın Vergi Rekortmenleri

Afyonkarahisar'da 2023 yılında en fazla kurumlar vergisi ödeyen şirketler ile iştigal alanları ve tahakkuk eden vergi miktarını içeren tablo şu şekilde:

İşte Afyonkarahisar'ın Vergi Rekortmenleriİşte Afyonkarahisar'ın Vergi Rekortmenleri

 

 

Bakmadan Geçme