Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

İSTANBUL’UN KURTULUŞU – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 9 Ekim 2010 Cumartesi 03:00:00
  İstanbul’un kurtuluşunun 87. yılı coşkuyla kutlandı.
Tarihimiz başarılarıyla övündüğümüz, yanılgıları ile dövündüğümüz olaylarla doludur. 1.nci Dünya Savaşı sonunda yapılan Sevr Antlaşmasına göre topraklarımız işgal edil-meye başlandı. 1918 yılında Fransız Generali D.Esprey işgal orduları komutanı olarak Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’a beyaz at üzerinde girişine nazire olarak beyaz at üzerinde İstanbul’a girdi. Ermeni, Yahudi, Rum azınlıklar tarafından beyaz atla İstanbul’a giren Francet D.Esprey kral gibi karşılandı. Coşkulu tören yapıldı. İstanbul’un böyle onur kırıcı işgaline başta M.Kemal olmak üzere Türk Milleti şiddetle tepki gösterdi.
Bilindiği üzere yokluk, yoksulluk zirvede olmasına rağmen yedi düvelle savaşıldı. Yurdumuz kurtarıldı. Kurtuluş antlaşmasına göre işgalciler 2 Ekim 1923’te İstanbul’dan ayrıldılar. 6 Ekim 1923’te Türk Orduları İstanbul’a girdi. İşgal orduları komutanı İngiliz Generalin kızı Beti kendilerine tercümanlık yapan Yüzbaşı İzzet’e aşık olmuş onunla evlenmiştir. İzzet’le Beti birlikte babasını güle güle babacığım diye uğurlamışlardır. Babaları da Allahaısmarladık kızım diye İstanbul’dan ayrılmıştır. 29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişi İstanbul’un kurtuluşu olarak teferruatıyla anlatılıyor. İstanbul’un fethi gerçekten sevinilecek övünülecek bir Türk zaferidir. Karadan Haliç’e gemi indirilmesi, barutun topta kullanılması, Ulubatlı Hasan’ın surlar üzerine Türk Bayrağı dikmesi, Fatih Sultan Mehmet’in beyaz bir at üzerinde İstanbul’a girişi bir çağı bitirip yeni bir çağı başlatması tarih kitaplarında yerini almıştır.
Zamanının süper devleti olan Osmanlı Devleti’nin keyfi yönetim, yapılan yanlışlar nedeniyle zayıflaması, topraklarının işgal edilmeye başlanması akla durgunluk veriyor.
Haçlı orduları zihniyetinde hiçbir değişiklik yoktur. Amerika BOP-GOP projeleri gereği yer altı-yer üstü zenginliklerine kavuşmaya Türkiye’yi engel görmektedir. Lozan Antlaşmasını tanımayıp Kemalist sistemi yok etme projesini uygulamaya devam etmektedir.
Başbakanımız da BOP-GOP projesinin eş başkanıyım diye miting alanlarını inletmektedir. Basınımızda İstanbul’un Kurtuluş Savaşı sonrası kurtuluşuna gereği kadar yer verilmiyor. Çocuklarımıza gerçeği öğrenecek şekilde yer verilmesi gerekir. İstanbul’un 87.nci kurtuluş yılı kutlamaları bize bu gerçekleri kavratacağı ümidiyle kutlu olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti