• Haberler
  • Genel
  • İstanbul'da Afyon rüzgarı – Kocatepe Gazetesi

İstanbul'da Afyon rüzgarı – Kocatepe Gazetesi

İstanbul Afyonkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (AFSİAD) geleneksel buluşması önceki gün İstanbul Sheraton Oteli'nde gerçekleştirildi. Gecede Afyonkarahisarlı duayen iş adamları Asım Kocabıyık, Orhan Yavuz ve Nijat Bilge'ye Onursal Başkanlık plaketleri verildi. AFSİAD'ın 7. kuruluş yıldönümünün de kutlandığı geceye İstanbul'daki Afyonkarahisarlıların yanı sıra, Kocaeli, Ankara ve Afyonkarahisar'dan da katılımlar olduGecenin açılış konuşmasını yapan İstanbul AFSİAD Başkanı [&hellip]

İstanbul’da Afyon rüzgarı

İstanbul Afyonkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (AFSİAD) geleneksel buluşması önceki gün İstanbul Sheraton Oteli’nde gerçekleştirildi.

Gecede Afyonkarahisarlı duayen iş adamları Asım Kocabıyık, Orhan Yavuz ve Nijat Bilge’ye Onursal Başkanlık plaketleri verildi. AFSİAD’ın 7. kuruluş yıldönümünün de kutlandığı geceye İstanbul’daki Afyonkarahisarlıların yanı sıra, Kocaeli, Ankara ve Afyonkarahisar’dan da katılımlar oldu
Gecenin açılış konuşmasını yapan İstanbul AFSİAD Başkanı Kamil Ay, “İstanbul’da yaşayan Afyonkarahisarlılar olarak, memleketimizin ve hemşehrilerimizin ticari, ekonomik alanda gelişmesine katkı sağlamak, bizlerin bugünlere gelmesine kaynaklık yapan doğduğumuz, büyüdüğümüz topraklara olan vefa borcunu bir nebze de olsa ödeyebilmek heyecanıyla, İstanbul’da yaşayan Afyonkarahisarlı sanayici, işadamı, yönetici ve akademisyenleri bir araya getirerek, ortak amaç doğrultusunda çalışmalar yapmak için Kurucu Başkan sayın Mustafa Mühsürler’in önerisiyle derneğimiz kurulmuştur” dedi. Derneğin Kamil ay, Ahmet ünlü, Mustafa Mühsürler, Musa Bursalı, Seçkin Köse, Ali Ulvi Orhan, Hulusi Gürsoy, Ali Nurdoğan ve Kadir Daylık’tan oluşan yönetimin başarılı çalışmalara imza attığnı belirten Kamil Ay, Borusan Yönetim Kurulu Şeref ve Afyon Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Asım KOCABIYIK ile Ümran Boru Yönetim Kurulu Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı Kurucu Üyesi Orhan YAVUZ’a Onursal Başkanlık, Değerli bilim adamı Onkoloji üzerine başarıdan başarıya ulaşmış, Afyon Eğitim Vakfı Kurucularından Prof. Dr. Nijad BİLGE’ye de Onursal Üyelik plaketleri takdim edileceğini açıkladı.
Kocabıyık; “Afyon’a
daha çok ilgi göstereceğiz”
Plaket töreninde konuşan Asım Kocabıyık, hayatında bu kadar kalabalık hemşeri topluluğuna ilk defa hitap ettiğini belirterek, ortaokulun ara sınıfına kadar Afyonkarahisar’da okuduğunu sonrasında İstanbul’da gittiklerini ve orada İktisat Fakültesi’nden mezun olduğunu anlatı.
Afyonkarahisar’ın halen layık olduğu yere gelemediğini belirten Kocabıyık, “Bugüne kadar Afyonkarahisarımıza yeteri kadar destek gösteremedik. Bundan sonra oğlum Ahmet Kocabıyık, Afyonkarahisar’da çiftlik evini kuracak, Gelen tavsiyeler üzerine örnek mahiyetinde hayvancılık tesisi yapacağız. Bu şekilde Afyonkarahisar’a daha fazla ilgi göstereceğiz. Tazlar köyünde TEMA Vakfı ile de işbirliği yaparak elde edilen başarıyı, civar 5 köyde de aynı şekilde gerçekleştirmeye çalışacağız.
Bu köylerin ceviz, badem kiraz yetiştirmelerine yardımcı olunacak. Afyon Eğitim Vakfı’na oğlum Ahmet Kocabıyık ile birlikte desteklerimiz artarak sürecek” dedi.
Yavuz; “Afyon’u unutamam”
Onursal Başkanlık şilti verilen bir diğer başarılı işadamı Orhan Yavuz ise konuşmasında Afyonkarahisar’da okurken sabahın erken saatlerinde ikramını esirgemeyen esnafı unutamadığını, manda geliri ile çocuklarını okutan ailelerin kendisi üzerinde derin izler bıraktığını anlattı. Yavuz, kendisine örnek lider olarak o zamanki mahalle muhtarlarını seçtiğini, öğrenci iken yaptıkları spor faaliyetlerinde Halkevlerinden önemli destek gördüklerini belirtti.
Bilge; “Afyon’a hizmet gurur”
Afyon Eğitim Vakfının kurulması ile yüzlerce öğrencinin yetişmesine önemli katkılar sağlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını, Afyonkarahisar’a ve Türkiye’ye yıllarca fedakarca hizmet etmenin büyük bir gurur kaynağını olduğunu belirten Prof. Dr. Nijat Bilge ise Afyonkarahisar-lılarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Geceye Geniş katılım
Gecede Kurtuluş Savaşında, Yunan Komutanı Trikopis’i yakalayan Ahmet Çavuş’un oğlu Osman ÜNLÜ ilgi odağı olmuştur. Geceye, Afyonkarahisar Milletvekillerimizden, Halil AYDOĞAN, Halil ÜLÜTEPE’nin yanı sıra, hemşehrimiz İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Sacit YILDIZ, İl Genel Meclisi Başkanı Sallih SEL, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Ali ALTUNTAŞ, eski Afyonkarahisar Milletvekili Metin BALIBEY, ATSO Başkanı Hüsnü SERTESER, Afyon Eğitim Vakfı Başkanı İşadamı ve Sanayici Şükrü KOÇOĞLU, Afyon Eğitim Vakfı Kurucularından İşadamı Ahmet BOZOKLUOĞLU, Türkiye’deki tüm Afyonkarahisarlıları buluşturan emekli albay Ahmet BİLGİNSOY, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet MÜHSÜRLER, Granitaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Suat SARISOY, İşadamı Yılmaz ORUÇ, Vakıflar Bankası eski Genel Müdürlerinden Ahmet KACAR, T.İş Bankası eski üst yöneticilerinden Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyesi Tanbey VEZİROĞLU, Bankalar Yeminli Murakıbı Abdullah ÖZKALDI, Merkez Valisi Osman ACAR, OTİAD Osmanbey Tekstilcileri İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet BAĞIR, İşadamları Özcan HALLAÇ, İbrahim SAYIN, Şahin KAHYA, Sadık TORTOP, Osman CIVA, Bünyamin ŞANLI, Ali HANCIOĞLU, Kadir BAYRAM, İhsan ÇAKSU, Bedirhan TUNCEL, Hüseyin ÇELİK,. Prof.Dr.Ergun GEDİZLİOĞLU, İlimiz Vergi Rekortmeni Süleyman KIRLIOĞLU, Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa YILDIRIM, Mermerciler Derneği Başkanı İbrahim ALİMOĞLU, İşadamı Mehmet Emin ÖZBAYAT, Egeliler Birliği Başkanı Reşit ÖZ, Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet ERDEMLİ, Dinarlılar Dernek Başkanı Avukat Gökhan OTURSUN, Kocaeli Afyonkarahisarlılar Dernek Başkanı Şefik POSTAL-CIOĞLU Şuhut Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet KILIÇASLAN, Tepecik Afyonkarahisarlılar Dernek Başkan Yardımcısı Sedat ÇETİNKAYA, Avukat İbrahim EKER, Sait EDİBALİ de katılanlar arasında yer aldılar.

Bakmadan Geçme