• Haberler
  • Genel
  • İstanbul Üniversitesine 15 Sözleşmeli Personel Alınacak

İstanbul Üniversitesine 15 Sözleşmeli Personel Alınacak

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'ya 15 sözleşmeli bilişim personel alımı yapılacak.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’ya alınacak toplam 15 sözleşmeli bilişim personel başvurusu için son tarih 16 Ekim 2024 olarak ilan edildi.

15 ADET BİLİŞİM PERSONELİ ALINACAK

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada; Üniversitenin Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 6’ıncı maddesine uyarınca "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi işlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli istihdamına ilişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" uyarınca 15 adet sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Üniversite tarafından gerçekleştirilecek yazılı sınav ve sözlü sınava katılacak adayların seçiminde; anılan Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince 2024 KPSS B Grubu P3 puan türündeki puanının yüzde 70’İ ile yabancı dil puanının (YDS) yüzde 30’unun toplamı esas alınarak sıralama yapılacak. Bu sıralamaya göre en yüksek puandan başlanarak alınacak personel sayısının 10 katı aday arasından seçilecek. KPSS puanı olmayan veya belge ibraz edemeyen adayın KPSS puanı 70 sayılacak. Yabancı dil belgesi ibraz etmeyenlerin puanı sıfır olarak hesaplanacak. Sıralamaya göre son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaklar. 

4 YILLIK MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDEN MEZUNİYET ŞARTI VAR

Başvuru şartları içerisinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel koşulları taşıma yer alıyor. Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu'nca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekiyor.

Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olma şartı aranacak. Ancak bu maddede belirtilen yükseköğretim mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı ödenecek pozisyonlar için başvuru yapabilecekler.

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip olma şartı aranıyor. Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemeleri gerekiyor.

YAZILI SINAV 5 KASIM 2024 TARİHİNDE YAPILACAK

Sınav konuları, uzmanlık konularına uygun olarak başvurduğu pozisyonun teknik ve özel şartlarında belirtilen tüm konular ve hususları kapsayacak. Yazılı sınav 5 Kasım 2024 tarihinde saat 10.00 -12.00 saatleri arasında yapılacak. Sözlü sınav tarihi ve yeri ise yazılı sınav tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde www.istanbul.edu.tr internet adresinde ilan edilecek ve başvuru sahiplerine e-posta yolu ile sonuç bildirimi yapılacaktır. Adaylar sınav bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden de görüntüleyebilecektir. Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacak.

Bakmadan Geçme