'İstanbul fethi medeniyetleri bir araya getirdi'

İletişim Başkanı Altun, İstanbul fethinin birleştirici bir işlev görerek medeniyetleri ayırmak yerine bir araya getirdğini belirtti. Altun, 'Feth yıldönümüyle, tarihin akışını sonsuza dek değiştiren bir an kutlanmaktadır. Genç ama azimli bir lider, kimsenin başaramadığı bir şeyi başarmak üzere yola çıktı. II. Mehmet’in vizyon ve azmi gelecek nesillere örnek olmuştur   Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, [&hellip]

İletişim Başkanı Altun, İstanbul fethinin birleştirici bir işlev görerek medeniyetleri ayırmak yerine bir araya getirdğini belirtti. Altun, “Feth yıldönümüyle, tarihin akışını sonsuza dek değiştiren bir an kutlanmaktadır. Genç ama azimli bir lider, kimsenin başaramadığı bir şeyi başarmak üzere yola çıktı. II. Mehmet’in vizyon ve azmi gelecek nesillere örnek olmuştur

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümüne ilişkin yaptığı İngilizce paylaşımda “Fatih Sultan Mehmet’in bu büyük şehri İslamiyet’e sunma sözünü yerine getirme vizyonu, diğer kültürleri korumayı, diğerine karşı saygı ve hoşgörü göstermeyi de içeriyordu. Onun örneğini hatırladıkça bugün böyle bir lütfa ne kadar muhtaç olduğumuzu hatırlıyoruz.” dedi.
“İSTANBUL FETHİNİN İNSANLIK
TARİHİNDEKİ ÖNEMİ BÜYÜKTÜR”
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şunları kaydetti: “İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümünde, bu anın insanlık tarihindeki önemini düşünmeliyiz. Bu olay, birleştirici bir işlev görerek medeniyetleri ayırmak yerine bir araya getirmiştir. II. Mehmet, ilhamını Peygamberimizden, bu büyük başarıyı ve bunun İslam için ne anlama geleceğini önceden bildirmesinden almıştır. Aynı zamanda Bizans ve Roma medeniyetlerinin mirasını devralacağının da farkındaydı. Fatih Sultan Mehmet’in bu büyük şehri İslamiyet’e sunma sözünü yerine getirme vizyonu, diğer kültürleri korumayı, diğerine karşı saygı ve hoşgörü göstermeyi de içeriyordu. Onun örneğini hatırladıkça bugün böyle bir lütfa ne kadar muhtaç olduğumuzu hatırlıyoruz.”
“ATALARIMIZ İSTANBUL’UN KÜRESEL
BARIŞ DAVASINI İLERLETMEDEKİ
ÖNEMİNİ ANLAMIŞLARDI”
İstanbul’un altı asırdır, tüm kültürler ve dinler için bir özgürlük, hoşgörü ve barış meşalesi olduğunu belirten Altun sözlerini şöyle sürdürdü: “Atalarımız, bu şehrin küresel barış davasını ilerletmedeki merkezi önemini anlamışlardı. Liderler, öngörüleri, güçleri ve cesaretleriyle tarihi koşullardan ortaya çıkarlar. Tarihimize baktığımızda, bu kadar çok güçlü lider yetiştirdiği için gurur duyuyoruz. Atalarımızın başarılarını anarken, onların mirasını korumak ve küresel barış vizyonunu gerçeğe dönüştürmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde adalet için mücadele ederken tam da bunu başarma çabasındayız. Eski İstanbul havalimanının bulunduğu alana bir millet bahçesi kurma çabamız, bu büyük şehre olan bağlılığımızın en son göstergesidir. Fetih yıldönümünde bu fidanları gelecek nesiller için dikiyoruz. Atalarımızdan bize miras kalanlar kadar hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme