• Haberler
  • Genel
  • İstanbul Borsası'ndan 'Afyon TAB'a destek sözü

İstanbul Borsası'ndan 'Afyon TAB'a destek sözü

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Röktörü Prof. Dr Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar'da kurulması hedeflenen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (TAB) Borsası hakkında İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. İSTİB yöneticileri Afyonkarahisar TAB Borsası'nın kuruluş aşamasında desteklerini esirgememe sözü verdi   Çevrim içi toplantıya İSTİB Genel Sekreter Yrd. İsmail Şen, İSTİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşir [&hellip]

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Röktörü Prof. Dr Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar’da kurulması hedeflenen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (TAB) Borsası hakkında İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. İSTİB yöneticileri Afyonkarahisar TAB Borsası’nın kuruluş aşamasında desteklerini esirgememe sözü verdi

Çevrim içi toplantıya İSTİB Genel Sekreter Yrd. İsmail Şen, İSTİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşir Kılıç, İSTİB Baharat ve Bal Ticareti Meslek Komitesi Başkan Yrd. Anibal Atilla Rua ve Komite Üyesi Emin Demirci ile AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Amir Soltanbeigi ve Atatürk SHMYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Öğr. Gör. Sedef Özliman katıldı.
Afyonkarahisar’da kurulması hedeflenen TAB Borsası hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Türkiye’de yetişen ve yetişme potansiyeli bulunan baharat bitkileri hakkında yazılması planlanan kapsamlı bir kitap çalışması hakkında da istişare edildi.
Prof. Dr. Okumuş toplantıda, AFSÜ Zafer Sağlık Külliyesinde hazırlanan TAB Araştırma ve Uygulama Sahası, AFSÜ-TAB Ormanı, üniversitemiz tarafından iki kez düzenlenen TAB çalıştayları, son teknoloji cihazlarla donatılacak laboratuvarımız, il çapında düzenlenen TAB Komisyonu toplantıları ve SOGEP projesi ile üniversitemizde kurulacak Mantar Üretim Tesisi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
Kurulum aşamasındaki Afyonkarahisar TAB Borsası ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Okumuş, dijital çağa uyumlu tasarlanan borsanın, akredite laboratuvardan alınan analiz sonuçları dâhil ürünlerin menşei sertifikasını içerecek kapsamlı bir platform olacağını söyledi. Prof. Dr. Okumuş, borsadan elde edilen istatistiki verilerin üreticiyi, akademiyi ayrıca Tarım Bakanlığını yönlendirme konusunda önemli bir işlevi olmasını beklediklerini kaydetti.
Toplantıda çiftçilerin, baharat sektörünün ve tüketicilerin hedef kitle olarak belirlendiği ortak kitap çalışması ile ilgili ayrıntıların konuşulmasından sonra tıbbi ve aromatik bitkilerin ülkemize değer katacak marka değeri yüksek ürünlere dönüşmesi için atılması gereken adımlar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
>> Burak AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme