'İşsizliğin en büyük nedeni uzmanlaşmamak'

Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret etti. Vali Tutulmaz, Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kurucusu Önder Artuk, Okul Müdürü İbrahim Çakal, Müdür Yardımcısı İshak Atcı, öğretmenler Samet Sönmez, Ayşe Dudu Tırpan, sporda ülkemizi ve Afyonkarahisar'ı temsil eden milli sporcularımız Selahattin Güngel ve Meryem Betül Çavdar ile [&hellip]

Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti. Vali Tutulmaz, Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kurucusu Önder Artuk, Okul Müdürü İbrahim Çakal, Müdür Yardımcısı İshak Atcı, öğretmenler Samet Sönmez, Ayşe Dudu Tırpan, sporda ülkemizi ve Afyonkarahisar’ı temsil eden milli sporcularımız Selahattin Güngel ve Meryem Betül Çavdar ile 12. sınıf öğrencileri Şule Özcan, Ayten Gül Şeker’i makamında kabul etti.
ARA ELEMANLARA
İHTİYACIMIZ VAR
Vali Tutulmaz, ülkemizde ara eleman eksikliğinin olduğunu belirterek, “Ara eleman yetiştiren teknik eğitime ağırlık vermeliyiz. Ülkemizde işsizliğin en büyük sebebi bir alanda uzmanlaşamayan işsizler bulunuyor. Fabrikaya işe girmek isteyen bir kişi her işi yaparım diye işi girmeye çalışıyor. Okullarda mezun olan öğrencilerimiz CNC makinesini iyi kullanabilen ara elemanlara ihtiyacımız var. Bilgisayar ortamında proje üretebilen kişilere ihtiyacımız var. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Aselsan’da en iyi mühen-dislerimiz var, güzel projeler üretiyor, bunlara katkı sağlayan ara elemanlarımız var. Böyle saygın kurumlara Afyonkarahisarlı öğrencilerimizi de göndermeliyiz. Ben böyle okullara çok önem veriyorum. Afyon Organize Sanayisi diğer illere göre de ileri seviyededir.  Türkiye’de sanayi bölgelerinde özel olarak kurulan teknik kolejlerin büyük bir avantajı var. Sanayicimizin ‘ara’ değil, ‘aranan’ nitelikli eleman açığını kapatacağına inanıyorum. Maalesef yıllar önce meslek liseleri çok ihmal edilmişti” dedi.
 “TÜRKİYE’DEKİ
12 OKULDAN BİRİYİZ”
Afyonkarahisar OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Kurucusu Önder Artuk ise Vali Tutulmaz’a kabullerinden dolayı teşekkür ederek, “4 yıllık eğitim boyunca öğrencilerden hiçbir şekilde eğitim ücreti alınmıyoruz. Türk sanayisinin ara eleman ihtiyacına cevap verecek, kendine güvenen, donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kolejimizde 4 dalda eğitim veriyor. 2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde Türkiye genelinde sadece OSB’ler içerisinde bulunan ve yüzde yüz devlet destekli olarak faaliyet gösteren 12 okuldan birisiydi. Geçen yıllarda TEOG’a giren öğrencilerin sınav sonucuna göre 400 veya 450 puan aralığında öğrencileri Teknik Kolej aldık.  Son yıllarda artan özel okullar arasında Teknik Kolejimiz son 2 yılda büyük bir rağbet görmektedir. Öğrencilerimize 2 yabancı dil eğitimini vermekteyiz. Üniversite hayali olan öğrencilerimize sayısal derslerine ağırlıklı bir programla eğitim görmektedir. Ders not ortalaması 70 puanın altında olan öğrencilerimize teknik dersler veriliyor. Kolejimiz bu yıl ilk kez mezun verecek olmasından dolayı hedefimizi yüksek tutuyoruz. Mezun olacak öğrencilerimizin birçoğu özel firmalarda şimdiden iş buldu. İşverenler kolejimize ziyaret ederek ara eleman taleplerinde bulunuyor. Mesela bir jeotermal sera işinde uğraşan bir işadamı mezun olacak olan elektrik elektronik bölümü mezunu olacak olan öğrencilerimizden birkaç tane iş vereceğini dile getirdi” şeklinde konuştu.
VALİ TUTULMAZ,
 KİTAP HEDİYE ETTİ
Konuşmaların ardından okul öğrencileri Vali Tutulmaz’a çiçek takdim ederken, Vali Tutulmaz ise, sportif anlamda ülkemize ve Afyonkarahisar’a uluslararası başarı getiren Meryem Betül Çavdar ve Salahattin Güngel’e başarılarının devamını dileyerek öğrencilere ayrıca kitap hediye etti.

Bakmadan Geçme