• Haberler
  • Genel
  • İşsizliği engellemek için kırsal kalkınmaya önem verilecek

İşsizliği engellemek için kırsal kalkınmaya önem verilecek

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Akif Özkaldı, şehre paket turizmle daha çok turist çekeceklerini söyledi. Özkaldı, işsizlik için kırsal kalkınmaya önem vereceklerini kaydetti AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Akif Özkaldı, Afyonkarahisar'ın sorunlarına hakim olduğunu anlattı. Milletvekili olması halinde Afyonkarahisar'da yapacağı projelere de değinen Özkaldı, şehre hakim olduğunu anlattı, şehirde dışarıya göç olduğunu söyledi. [&hellip]

İşsizliği engellemek için kırsal kalkınmaya önem verilecek

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Akif Özkaldı, şehre paket turizmle daha çok turist çekeceklerini söyledi. Özkaldı, işsizlik için kırsal kalkınmaya önem vereceklerini kaydetti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Akif Özkaldı, Afyonkarahisar’ın sorunlarına hakim olduğunu anlattı. Milletvekili olması halinde Afyonkarahisar’da yapacağı projelere de değinen Özkaldı, şehre hakim olduğunu anlattı, şehirde dışarıya göç olduğunu söyledi. Özkaldı, “Göçün önlenmesi için projeler geliştirmemiz lazım. Kırsal kalkınmaya önem vermemiz lazım. Yani kırsaldaki dinamikleri harekete geçirmek gerekiyor. Tarım ve hayvancılık bunun en önemli başlıklarından biri. Sulu tarımla birlikte vatandaşlar ürettikleri ürünleri paketleyerek ihracata kadar giden yolda destekleyici adımlar atmalı ve vatandaşlara ürünlerini pazarlaması yönünde yardımcı olmalıyız. Ancak çiftçi bir defa neyi üreteceğini baştan kendisi bilmeli. ‘Ben bu malı ben nereye sevk edeceğim, kimlere satacağım’ sorusuna cevap verebilmeli. Ben bunların kooperatifçilik ile çözüleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar termal kaynaklar bakımından Türkiye’de ikinci sırada bir şehir. Özkaldı bu konuya da değindi. “Bu projelerin dışarıya pazarlanması gerekiyor” diyen Özkaldı, “Paket turizm ile şehre fazla turist çekebiliriz. Sadece termal kaynak yetmez ama diyeceksiniz ki burada jeotermal kaynak var, şurada sağlık turizmi var, şurada tarihi yerler var. İşte o zaman turizm daha verimli hale gelecektir. Örneğin insanları Bolvadin’e götürüp Eber gölünde sala bindirip tur arttırabilirsiniz. Bir haftalık veya beş günlük paketlerle bu iş çok iyi noktalara gelecektir” ifadelerini kullandı.
7 HAZİRAN
SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ
Özkaldı, 2015 seçimlerinin Türkiye açısında çok önemli olduğunu da söyledi. “Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı, ekonomik istikrar da kalkınmayı ve gelişmeyi sağlıyor” diyen Özkaldı, “Siyasi istikrarın olmadığı dönemlerde işsizliğin durumu enflasyonun durumu ortadaydı. Devlet toplamış olduğu vergileri faize veriyordu. Şimdi faiz oranları düştü, yatırıma dönüyor. Yatırıma dönünce işsizlik azalıyor, faiz lobisinin hortumları kesiliyor. İnsanlar iş bulabiliyor ve eğitim fırsatları ortaya çıkıyor. Kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve gençlerimize daha büyük imkanlar ortaya çıkıyor. 2015 seçimleri siyasi istikrarın devamı yönüyle çok önemli. Bilinçli bir halkımız var ve bana göre artık herkes her şeyi çok iyi biliyor. Vatandaşlarımızın aklıselim olacağını ve doğru karar vereceğini düşünüyorum. Bu seçimlerin Afyonkarahisar’a ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde noktaladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme