• Haberler
  • Genel
  • İşsizler Derneği 'bacasız fabrika' – Kocatepe Gazetesi

İşsizler Derneği 'bacasız fabrika' – Kocatepe Gazetesi

İşsizler Derneği Afyonkarahisar Şubesi, kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar 2 bin 250 işsizi Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra Rusya ve Orta Asya ülkelerinde de iş sahibi yaptı Afyonkarahisar'da 1 Mayıs 2001 yılında faaliyete geçen İşsizler Derneği, çeşitli kamu kuruluşları ile ortaklaşa bilgisayar, iş makineleri, masörlük ve güvenlik gibi alanlarda kurslar düzenleyerek, sertifikalandırdığı 2 bin 250 [&hellip]

İşsizler Derneği ‘bacasız fabrika’

İşsizler Derneği Afyonkarahisar Şubesi, kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar 2 bin 250 işsizi Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra Rusya ve Orta Asya ülkelerinde de iş sahibi yaptı

Afyonkarahisar’da 1 Mayıs 2001 yılında faaliyete geçen İşsizler Derneği, çeşitli kamu kuruluşları ile ortaklaşa bilgisayar, iş makineleri, masörlük ve güvenlik gibi alanlarda kurslar düzenleyerek, sertifikalandırdığı 2 bin 250 kişiye iş bulmakta aracı oldu. Dernek Şube Başkanı Hasan Kaya, Afyonkarahisar, Ankara ve İstanbul gibi çeşitli illerin yanı sıra Rusya ve Orta Asya ülkelerinde işsizlere iş bulduklarını vurguladı. Faaliyete geçtiklerinde ilk olarak özel güvenlik kursu açtıklarını anlatan Kaya, bu kurstan mezun olan ve sertifikalarını almaya hak kazanan 360 işsizin çeşitli yerlerde güvenlikçi olarak işe başladığını belirtti.
“Tamamı işe yerleşti”
Açtıkları kurslara katılan işsizlerin tamamını işe yerleştirdiklerini ifade eden Kaya, “Dernek yönetimi olarak ayda bir defa işyerlerini ve işadamlarını ziyaret ederek, eleman ihtiyaçlarını araştırıyoruz. İşadamlarından gelen talepler üzerine de 3 kişiyi yönlendiriyoruz. Yönlendirdiğimiz elamanlar hakkında işyerlerine bilgi veriyoruz. İşyeri yöneticileri mülakat yaparak, elemanlardan bir tanesini ya da bir kaçını istihdam ediyor” diye konuştu.
“İşsiz ile işadamı
arasında köprüyüz”
İşadamı ile işsiz arasında bir köprü görevi üstlendiklerini aktaran Kaya, “Biz aracıyız ve bize gelenleri yönlendirerek, iş bulmalarında öncülük ediyoruz.
Ayrıca her yıl kış aylarında düzenli olarak kömür kampanyası düzenliyoruz. Bu yıl 270 aileye kömür dağıtıldı. Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtıyoruz. Ramazan Bayramı’nda ise 512 aileye gıda yardımında bulunduk. İşadamları ve hayırseverler ile iletişime geçip, bu tür yardım kampanyaları düzenliyoruz. Yardımda bulunanlar paketleri ailelere ulaştırıyorlar. İlk kez açtığımız masörlük kursunda ise 50 kişi masör olarak çeşitli otellerde işe başlayacak ” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme