İsrailliler Afyon'dan Arsa Satın Aldı Mı?

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Filistin'de uyguladığı soykırım Türkiye'de haklı bir tepkiyle karşılanırken Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu'nun WhatsApp grubunda sarsıcı iddialar paylaşıldı

İsrail, yıllardır Filistin’de yaptığı katliamı 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren sistemli bir soykırıma dönüştürdü. İsrail’in yaptığı zulüm, Türkiye başta olmak üzere dünyanın her yerinde tepkiyle karşılanırken İsrail’e destek veren firmalar da boykot listelerine alındı.

Haber
EVLİYALAR ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR
İsrail’in Filistin’deki soykırımı devam ederken evliyalar şehri Afyonkarahisar ile ilgili şoke edici iddialar ortaya atıldı. Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu’nun WhatsApp grubunda Afyonkarahisar’daki arsaların Yahudiler tarafından satın alındığı iddia edildi.

Haber
İDDİADA İLÇE VE KÖY BELİRTİLDİ
Grubun bir üyesi sosyal medyada hazırlandığı belli olan “Sandıklı’ya bağlı Baştepe Köyü ve civar köylerdeki tarlaların İsrailliler tarafından yüksek fiyatla alındığı” paylaşımını gruba attı.
Grubun bazı üyeleri ise “Ata toprağı yabancılara satılmakla kalmıyor, teşvik ediliyor” cümleleriyle bir haber paylaştı.

Haber
“KÖYLÜLER AYAKTA” MESAJI
Bazı üyeler ise Sandıklı’nın yanı sıra Sultandağı ve Emirdağ’da da benzer satışların olduğunu öne sürerek “Köylüler ayakta” mesajını paylaştı. Grubun üyeleri bu mesaja ve diğer mesajları takip etti; ancak iddialar bir sonuca varmadı.

NEDEN PAYLAŞILDI, GERÇEKLİĞİ VAR MI?
81 ilden üyelerin bulunduğu ve Afyonkarahisar’ın daha iyi tanıtılmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine yönelik kurulan Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu’nun WhatsApp grubunda neden böyle paylaşım yapıldığı; paylaşımların gerçekliğinin araştırılıp araştırılmadığı ise merak ediliyor.

Bakmadan Geçme