• Haberler
  • Gündem
  • İsrail'in güvenliği için bölgede kan ve gözyaşı var

İsrail'in güvenliği için bölgede kan ve gözyaşı var

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Bangladeşli Motiur Rahman Nizami için İmaret Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından basın açıklaması yapan Şube Başkanı Muharrem Coşgun, 'Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde “insanlığa karşı suç işlediği” gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onanarak haksız yere idam edilmiştir.Mahkeme tarafından suçlu [&hellip]

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Bangladeşli Motiur Rahman Nizami için İmaret Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından basın açıklaması yapan Şube Başkanı Muharrem Coşgun, “Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde “insanlığa karşı suç işlediği” gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onanarak haksız yere idam edilmiştir.
Mahkeme tarafından suçlu bulunan ve idam cezasına mahkum edilen ilk kişi, Cemaat-i İslami Partisi’nden Abdülkelam Azad, daha sonra partinin Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla cezası infaz edilen ilk Cemaat-i İslami lideri olmuştu. Mahkemenin 90 yıl hapse mahkum ettiği Cemaat-i İslami’nin 92 yaşındaki lideri Gulam Azzam da hapishanede ölmüştü.
Hasina hükümetinin kurduğu mahkeme, parti liderliğini üstlenen Rahman Nizami’yi, sonrasında partinin Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Mir Kasım Ali’yi bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan idam cezasına mahkum etmişti. Ayrıca cezası, Yüksek Mahkeme tarafından onanan partinin Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman, 11 Nisan 2015’te idam edilmişti” dedi.
MÜSLÜMANLARIN GÜÇLÜ OLMASI GEREKİR
Coşgun, açıklamasına şöyle devam etti:
“Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş’te barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır.Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail’in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hakim oldu. Emperyalizm İslam Coğrafyasında postallarıyla cirit atarak Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmaya devam ediyor. Bu oyunların farkında olan Cemaat-i İslami itidalli duruşunu kaybetmemiştir.
İslam Coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkeleri mutlaka bir araya gelmeli ve sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdırlar. Birleşmiş Milletlerin mevcut yapısıyla Müslümanlar lehine olacak  bir karar alamayacağı açıktır. NATO’nun ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu D-8’i canlandırmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir” >> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme