• Haberler
  • Genel
  • İsrail'e karşı tüm Müslümanlar birlik olmalı

İsrail'e karşı tüm Müslümanlar birlik olmalı

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilicisi Nizamettin Şenol, İsrail'in Gazze'de yaptığı katilama karşı Müslüman dünyasının bir ve beraber olması gerektiğini söyledi Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İsrail'in Filistin'e saldırılarının durdurulmasını istedi. Şenol, 'İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekâtına ve yaşattığı vahşete seyirci kalınması, 'insanım' diyen hiç kimsenin kabullenemeyeceği bir suç ortaklığıdır. Dünya devletlerinin yaşanan vahşet karşısındaki sessizliği, [&hellip]

İsrail’e karşı tüm Müslümanlar birlik olmalı

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilicisi Nizamettin Şenol, İsrail’in Gazze’de yaptığı katilama karşı Müslüman dünyasının bir ve beraber olması gerektiğini söyledi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İsrail’in Filistin’e saldırılarının durdurulmasını istedi. Şenol, “İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekâtına ve yaşattığı vahşete seyirci kalınması, ‘insanım’ diyen hiç kimsenin kabullenemeyeceği bir suç ortaklığıdır. Dünya devletlerinin yaşanan vahşet karşısındaki sessizliği, bu katliamı destekledikleri anlamına mı gelmektedir? İsrail günlerdir çocuk, yaşlı, genç demeden, gözünü kırpmadan insanlık suçu işlemekte, dünya devletleri ise bu katliama gözlerini kapatmaktadır.
İsrail Devletinin silahsız, masum insanlara karşı kullandığı insanlık dışı yöntem ve zorbalık karşısında sessiz kalanlar, akan kanın da baş sorumlusudurlar” dedi.
ABD DE İSRAİL’İN TARAFINDA
Amerika Birleşik Devletleri’nin de İsrail’i desteklediğini söyleyen Şenol, “Özellikle ABD’nin adeta İsrail’in yaptığı bu soykırımı destekler nitelikteki açıklamaları, ülkemiz ve dünya kamuoyu tarafından iyi değerlendirilmeli, hâlâ ABD politikalarını destekleyenler durdukları yerin farkına varmalıdır. Mezhep çatışmalarının ve görüş ayrılıklarının pençesindeki İslam dünyasının da Filistin’deki dramla ilgilenecek hali kalmamıştır. İslam dünyası tek yürek, tek ses olmadığı sürece, dünyanın her köşesinde Müslüman kanının akmaya devam edeceği bilinmelidir.Büyük Ortadoğu Projesi ile İslâm coğrafyası kan gölüne döndürülmüş, kardeş kavgaları ile Müslüman ülkeler iç savaş ortamına çekilmiştir” ifadelerini kullandı.
ADALETSİZLİĞE KARŞI ÇIKILMALI
Mazlumların soykırımla karşı karşıya kaldığını aktaran Şenol, “İsrail’in Gazze’ye karşı uyguladığı bu soykırımın aslında büyük oyunun bir parçası olduğu gerçeğini unutmamak, büyük resmi göz ardı etmemek gerekmektedir.Bu bakımdan Filistin’in, Afganistan’ın, Doğu Türkistan’ın, Suriye’nin, Irak’ın, Mısır’ın, Libya’nın kısacası İslam coğrafyasının içinde bulunduğu açmaz, aynı kirli senaryonun ürünüdür. Müslümanlar birlik olmalı, iç çatışmalara bir son vermeli ve dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, adaletsizliğe karşı çıkmalıdır.
Türkmeneli’nde, Doğu Türkistan’da, Tuzhurmatu’da, Kerkük’te katliamlar yaşanırken seyirci kalanların Filistin’de akan kanı durdurmasının imkân ve ihtimali yoktur. Tüm Müslümanlar kardeştir ve tek bir vücut gibi birbirine bağlı olmak zorundadır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme