• Haberler
  • Genel
  • 'İsrail, Müslümanlar için tehdit' – Kocatepe Gazetesi

'İsrail, Müslümanlar için tehdit' – Kocatepe Gazetesi

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, İsrail'in Türkiye ve bütün Müslüman alemi için bir tehdit olduğunu söyledi Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına karşı 'dur' denilmesi gerektiğini belirtti. Üyümez, 'İsrail'in özelde Filistin topraklarında ve genelde İslam coğrafyasının tamamında estirdiği terör her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan'da da [&hellip]

“İsrail, Müslümanlar için tehdit”

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, İsrail’in Türkiye ve bütün Müslüman alemi için bir tehdit olduğunu söyledi

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, İsrail’in Filistin’deki saldırılarına karşı “dur” denilmesi gerektiğini belirtti. Üyümez, “İsrail’in özelde Filistin topraklarında ve genelde İslam coğrafyasının tamamında estirdiği terör her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da şiddetini artırmıştır. Özellikle Ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmek Siyonizm düşüncesinin karakteristiğidir. Bir terör devleti olan İsrail’in bayrağındaki iki mavi çizgi Fırat ve Nil nehirleri arasındaki toprakları simgelemektedir. Vadedilmiş topraklar anlamına gelen Arz-ı Mev’ud tabiri üzerinde Müslümanların yaşadığı başta Filistin olmak üzere Lübnan, Suriye, Irak, Kuveyt, Ürdün, Suudi Arabistan, İran, Mısır, Sudan ve Türkiye’ye ait topraklardır” dedi.
IRKÇILIKLA BİR
YERE VARILMAZ
İsrail’in saldırılarını “terörizm” olarak niteleyen Üyümez, “İsrail’in rutine bağladığı terör olaylarına karşı tepkisizlik, Irak ve Suriye’de yaşanılan parçalanma sürecine karşı duyarsızlık başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasını adım adım daha büyük bir felakete doğru götürmektedir. Efendimiz(sas)’in risaletiyle birlikte vahyin yeniden insanla buluşmaya başladığı bir zaman dilimi olan Ramazan ayında Müslümanlar yeninden İslam kardeşliğini kuşanmalıdır. Irkçılık ve mezhepçilik bu coğrafyayı bir arada tutamaz. Etnik yapıyı merkeze alan düşünceler insanlığa saadet getiremez. Irk, renk ve dil ayrımı yapmadan her insanın yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce özgürlüğünü teminat altına almayan siyasi anlayışlar insanlığa saadet getiremez” ifadelerini kullandı.
MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR
Üyümez, “Şunu herkes bilmeli ki Siyonizm tüm insanlığa yönetilmiş bir tehdittir. Müslümanlar Siyonizm’in ve Siyonist İsrail’in tuzaklarına düşmemelidir. Hangi renkten ve ırktan olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir. Hangi renk ve ırktan olursa olsun barış ortamında yaşayabilmek her insanın hakkıdır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme