İsrafın önüne geçilecek kalite artacak

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, yeni sistemle birlikte ilçe hastanelerinin ihtiyaçlarının daha kolay karşılanacağını belirtti. Erenoğlu, satınalma biriminin Afyonkarahisar merkezinde olacağını belirterek israfın önüne geçileceğini vuguladı Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde yürütmeye koyduğu Kamu Hastaneleri Birlikleri, Afyonkarahisar’da da kuruldu. Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne atanan Dr. Ayhan Erenoğlu, yeni [&hellip]

İsrafın önüne geçilecek; kalite artacak

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, yeni sistemle birlikte ilçe hastanelerinin ihtiyaçlarının daha kolay karşılanacağını belirtti. Erenoğlu, satınalma biriminin Afyonkarahisar merkezinde olacağını belirterek israfın önüne geçileceğini vuguladı

Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde yürütmeye koyduğu Kamu Hastaneleri Birlikleri, Afyonkarahisar’da da kuruldu. Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne atanan Dr. Ayhan Erenoğlu, yeni sistemle birlikte sağlıkta kalitenin artacağını, aynı zamanda personelin performansının da üst seviyeye çıkacağını belirtti. Erenoğlu, “Yeni teşkilatlanma, Tıbbi, İdari ve Mali Daire Başkanı olarak 3 bölüme ayrılıyor. En üstte Genel Sekreterlik var. Bakanlığımız neden böyle bir teşkilatlanmaya gitti? Örneğin bir ilçe hastanesine bir doktor, kadrolu olarak atanıyor. Mecburi hizmetten geliyor. Aynı kadroya, başka bir kişi başka bir nedenden, mesela eş durumundan geliyor. Bir başka kişi de yine başka bir nedenden geliyor. Orada 3 tane kadro dolmuş oluyor. İhtiyaçtan fazla kadro bir yere gitmiş oluyor. Bu kadrodaki sağlık çalışanını başka bir ilçeye vermekte zorlanıyoruz. Bununla ilgili yazışmalar olacak, gerekçesi olacak. Genel Sekreterlik’te merkezi bir hastane ve diğerlerini semt polikliniği gibi algılayın. Bütün sağlık çalışanlarını, ihtiyaca göre, hızlı ve objektif bir şekilde dağıtmak amacıyla böyle bir sekreterlik kuruldu. Bir çeşit, eski devlet memurluğu mantığı ile değil de daha hızlı karar alabilecek, mekanizmayı yerleştirebilecek bir yönetim kadrosu oluşturuluyor” dedi.
İLÇELER
ZİYARET EDİLDİ
Afyonkarahisar’da göreve fiilen başladığı günden itibaren çeşitli ilçeleri ziyaret ettiğini hatırlatan Erenoğlu, bu ilçelerde edindiği gözlemlerin de kendisi ve sağlık kurumları için yararlı olacağını kaydetti. Erenoğlu, “Ben Dinar’a, Sandıklı’ya, Sinanpaşa’ya, Çay’a, Bolvadin’e gittim. Burada bir ilçede kullanılan örneğin ilaç stokunun yoğun olduğunu, başka bir ilçede ise ihtiyaç olmasına rağmen elinde bulunmadığını gözlemledik. Bütün bunların satın alınması ve dağıtımı hastanemizde merkezi bir şekilde yapılacak. Satınalma bölümü bize ait olacak, dağıtım da yine merkezi olacak. İsrafın önüne geçilecek” diye konuştu.
GÖREV, HALKA HİZMET
İlçelerdeki devlet hastanelerinin ihtiyaçları ve stoklarına ilişkin verilerin güncel tutulacağına dikkat çeken Erenoğlu, “İlçelerin tüm ihtiyaçlarını ya da ihtiyaçtan fazlalıklarını biz bileceğiz, bilgiler sürekli güncel tutulacak. Böylece, her yerin ihtiyacını karşılayabileceğiz. Adilane olacak, kimseyi rahatsız etmeyecek. İnsanların çalışma düzeyine bakacağız, insanların çalışma şevkine, arzusuna, niyetine bakacağız. Sevgi topluluğu oluşacak. Biz halkımıza hizmet için geldik” ifadelerini kullandı.
“HASTANIN DERDİ İLE DERTLENECEĞİZ”
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak Afyonkarahisar merkez ve ilçelerdeki tüm hastanelerin sorumluluğunu taşıdığını kaydeden Dr. Ayhan Erenoğlu, “Dinar’da vatandaşın birisi sağlık alanında eziyet çekiyorsa, bunun sorumlusu başta benim. Aynı sıkıntıyı ve eziyeti benim de duymam gerekir. Dinar’da bir sağlık çalışanının sıkıntısı varsa bunun da sorumluluğunu taşımaya hazırım. Hasta geldi, hasta küçükse kardeşiniz ve çocuğunuz gibi, büyükse anne ve babanız gibi kabul edeceksiniz. Hastayı bir misafir olarak kabul edeceğiz. Onun dertleriyle dertleneceğiz. Birbirinden farklı. Hepsinin ayrı görevi var. Bize ait olan 11 hastanenin sorumluluğuna sahibiz. En önemli şey, kalitenin artması ve hızlı çözüm bulmaktır” dedi.

“24 SAAT TELEFONUMUZ AÇIK”

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, çalışma arkadaşlarına da güvendiğini kaydetti. Erenoğlu, “Biz Bakanlık’tan sadece Mali Müdürümüzü çalışma arkadaşımız olarak getirdim. Diğer arkadaşlarımız Afyonkarahisar’da çalışan birbirinden yetenekli değerli insanlar. Biz hastane ile etle tırnak gibiyiz. İlçelerde de hemen hemen benzer teşkilatlanmalar yapılıyor. Başhekim, aynı zamanda yönetici oldu. Onlardan da sorunları ile ilgili brifing isteyeceğim. Yeni sistemde irtibat yollarımız da açık. Bizim 24 saat telefonumuz açık. Bir yerde sorun var denildiği takdirde arkadaşlarımız hemen oraya ulaşmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

MESAİ MEFHUMU YOK

Erenoğlu, mesai ile ilgili olarak şunu söyledi:
“Siyasi olarak söylemiyorum: Sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanımızın gece gündüz çalışıp uyumadığı bir yerde bize mesai mefhumu olamaz. Bunu kalben söylüyorum. Arkadaşlarıma da bu konuda kefilim.”

YENİ KADRO

Kamu Hastaneleri Birliği’nin teşkilatlanması şu isimlerden oluştu:
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, İdari Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Temel, Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Uzman Dr. Hüseyin Atlı, Mali Hizmetler Daire Başkanı Hüseyin Karasuleymanoğlu, Hastane Yöneticisi Hasan Arslan, Başhekim Dr. Mehmet Duran

DURAN’A ÖVGÜ

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran’dan övgüyle bahsetti. Erenoğlu, Duran’ın Afyonkarahisar’da sevilen bir kişi olduğunu, bu çerçevede birikimlerinden yararlanılacağını vurguladı.

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme