• Haberler
  • Gündem
  • 'İsraf ekonomisine son verilmeli' – Kocatepe Gazetesi

'İsraf ekonomisine son verilmeli' – Kocatepe Gazetesi

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, gündemi değerlendirdi.'ÇOCUKLARIN KALBİNE KONULAN ÖNEMLİ'Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle tüm öğretmen ve öğrencilere başarı dileyen SP İl Başkanı Adnan Şenel, bir cevher olan gençliği işleyecek olanın eğitim sistemi olduğunu belirtti. Şenel, 'Ancak bu cevher bir türlü rayına oturmayan eğitim politikaları nedeni ile işlenememiştir. On altı yılda 7 [&hellip]

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, gündemi değerlendirdi.
“ÇOCUKLARIN KALBİNE KONULAN ÖNEMLİ”
Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle tüm öğretmen ve öğrencilere başarı dileyen SP İl Başkanı Adnan Şenel, bir cevher olan gençliği işleyecek olanın eğitim sistemi olduğunu belirtti. Şenel, “Ancak bu cevher bir türlü rayına oturmayan eğitim politikaları nedeni ile işlenememiştir. On altı yılda 7 kere bakan, 8 kere sistem değiştirildi. Peki, sonuç ne? OECD ülkeleri içinde son sıradayız. Demek ki asıl değişmesi gereken eğitimin ruhu, mayası, özüdür. Önemli olan çocukları kaç kez sınava soktuğumuz değil, kalplerine ne koyduğumuzdur.” dedi.
“KEŞKE UYARILARA KULAK VERSELERDİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İsraf ekonomisine değil, üretim ekonomisine geçiyoruz. İhalesi yapılmış ama başlamamış olan yatırımları bir kenara koyuyoruz. Şu anki durum bunu gerektiriyor” sözlerini hatırlatan Şenel, “Keşke daha önce bizi Saadet Partisini dinleseydiniz keşke Genel Başkanımızın açıklamaları dikkate alınsaydı diyorum. Ekonominin kriz sinyal verdiği yönünde çok önceden uyarılarda bulunduk ancak iktidar buna kulağını tıkadı. Keşke daha önceden sözlerimize kulak verselerdi.” diye konuştu.
“ERDOĞAN’IN SÖZLERİ OLUMLU”
“Bu cümleyi kullanmak istemiyorum ama biz demiştik” diyen Şenel, “Aylardır, israf ekonomisine son verilmesi ve üretime dönük olmayan bütün yatırımların durdurulması çağırısında bulunuyoruz. Gönül isterdi ki bizim bu uyarılarımız içinde bulunduğumuz kriz ortamına girmeden önce dinlense ve anlaşılsaydı. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun ‘Üretime dönük olmayan bütün yatırımları durduracağız’ sözünden trene, yola, köprüye, tünele karşı olduğumuz gibi komik sonuçlar çıkarılmasaydı. Ancak tüm bunlara rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini olumlu buluyoruz. Bunun lafta değil ciddi ve samimi bir irade ile hayata geçirilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“HEDİYE UÇAK NEREDEN ÇIKTI?”
Beş yüz milyon dolarlık hediye uçağın nereden çıktığını soran Şenel sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın israf ekonomisine son verip, üretim ekonomisine geçeğiz açıklaması ne kadar doğru ise. Adı ister hediye olsun, ister hibe, ister parasıyla olsun, ister bedava, Katar Emiri’nden alınan uçak da o kadar yanlıştır. Konu ile ilgili İslam tarihinin önemli isimlerinden Hz. Ebu Zer el-Gifari’nin, ‘Kendi paranızla aldıysanız israf, milletin parasıyla aldıysanız kul hakkıdır, günahtır’ sözlerini hatırlayarak; Bizim aldığımız ölçü budur. Ayrıca kanunlarımıza göre kamu görevi yapanlar asgari ücretin 10 katını geçen hediye alamazlar. Bugün ki asgari ücret ile hesaplarsak üst sınır 16 bin lira en fazla 20 bin lira eder. Peki, bu 500 milyon doları nereye sığdıracağız?”

Bakmadan Geçme