• Haberler
  • Genel
  • İspanya gezisi İGM’yi gerdi – Kocatepe Gazetesi

İspanya gezisi İGM’yi gerdi – Kocatepe Gazetesi

İspanya’nın Endülüs bölgesine düzenlenmesi planlanan gezi konusunda mecliste gerginlik yaşandı. Meclis Başkan Vekili Selçuk Çirkin’e çıkışan divan katibi Ömer Tunçay, partisinin üyeleriyle fikir ayrılığına düştü. Endülüs’e gezi kararı kısa sürelide olsa meclis üyelerini gerdi İl Genel Meclisi (İGM) Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin, başkanlık yetkisini kullanarak İspanya gezisi ile ilgili komisyon raporunun Kasım ayı toplantısında [&hellip]

İspanya gezisi İGM'yi gerdi

İspanya’nın Endülüs bölgesine düzenlenmesi planlanan gezi konusunda mecliste gerginlik yaşandı. Meclis Başkan Vekili Selçuk Çirkin’e çıkışan divan katibi Ömer Tunçay, partisinin üyeleriyle fikir ayrılığına düştü. Endülüs’e gezi kararı kısa sürelide olsa meclis üyelerini gerdi

İl Genel Meclisi (İGM) Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin, başkanlık yetkisini kullanarak İspanya gezisi ile ilgili komisyon raporunun Kasım ayı toplantısında görüşülmek üzere ertelemek istediğini, ancak engelleyen isminde kendisi olmak istemediğini belirterek, ertelenip ertelenmemesi hususunda oylama yaptı. Oy çokluğu ile konunun ertelenmeden Ekim ayının son toplantısında görüşülüp karara bağlanmasına karar verildi.
MASRAFLAR 2012 YILI
BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK
Komisyonların raporunda; İGM üyelerinin bilgi, görgü ve tecrübelerinin arttırılıp daha koordineli çalışma ortamının oluşturulup, kaynaşmanın sağlanması için Aralık ayı içerisinde İspanya’nın Endülüs bölgesine tüm masrafları 2012 yılı bütçesinde bulunan kalemden karşılanmak üzere gezi düzenlenme isteği belirtildi. Komisyonun yaptığı incelemede; Şehrin yerel ve genel yöneticilerinin yanı sıra özel sektörün lokomotif olarak gördüğü termal başkent olma çalışmalarının yapıldığı, yeraltı kaynaklarının verimli, etkin ve farklı işlerde kullanılmasının İl Özel İdaresi çalışma alanı içerisinde olduğunun bilindiği kaydedildi.
İSPANYA TERMALDE BAŞI ÇEKİYOR
Raporda; Dünya’daki termal kaynakların etkin kullanılması, İspanya’nın diğer ülkelere nazaran farklı olduğunun kamuoyunca bilindiği, Türkiye’de tekno sera çalışma merkezinin Afyonkarahisar olduğuna değinildi. Tekno seraların kurulup, geliştirilmesi, Avrupa ülkelerinden Hollanda’nın yanı sıra İspanya’nın başı çektiği; Sandıklı, Çobanlar ve merkez ilçelerde kurulan seralara İspanya’dan ekiplerin geldiğinin yapılan araştırmalarda tespit edildiği bildirildi. Turizm açısından sürekli gelişen Afyonkarahisar’ın 5 yıldızlı otel sayısında Türkiye’de ilk beşe girdiğinin bilindiği, dünyada turizm gelirlerinde önemli bir yere sahip olan İspanya’da turizm yatırımlarının çeşitlilik ve verimliliğiyle ilk sıraya girdiğine dikkat çekildi.
ÇİRKİN’İN RET OYU VAR
Avrupa’da çeşitli kültürleri canlı tutma gayretinde ve İspanya’nın Ortaçağ’da Müslümanlar’ın kültür başkenti olarak gördüğü Endülüs medeniyetinin turizm gelirlerinde önemli bir gelir elde ettiği kaynaklarınında öğrenildiği belirtildi. Avrupa kentlerinde termalle ilgili yapılan çalışmaları yerinde görmek, Afyonkarahisar’ın her bölgesinde çıkan sıcak su ile tarım ürünlerinin çeşitliliğini araştırmak, termal turizm yatırımlarını görme, turizm çeşitliliğini artırma, Endülüs medeniyetini yerinde görüp inceleme gibi tüm bu gerçeklerin yanında İGM üyelerinin bilgilerinin arttırılıp, tecrübelerinin arttırılması için İspanya’ya gezinin faydalı olacağını uygun gördüğü belirtilen ARGE komisyonu, Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler komisyonu ile Plan Bütçe komisyon Başkanı Selçuk Çirkin’in ret oyuna karşılık oy çokluğu ile alınan komisyon kararı meclis üyelerine okundu.
AVTUĞ: HAZIRLIK VE
RANDEVULAR EKSİK
Komisyon raporlarının okunmasının ardından ilk sözü Sandıklı İGM üyesi Hakan Avtuğ aldı. Komisyon raporlarında gezi nedenlerinin detaylarıyla açıklandığını belirten Avtuğ; “Açıklamaların tümünü not alamadım. Ama termal kaynakların, tarımsal ürünlerin incelenip, tarihi kültürel unsurların inceleneceği anlatılıyor. Bu gezinin yapılabilmesi için kamu ve özel birimler olmak üzere ilgili yerlerden randevuların alınması gerekir. Komisyon raporları okundu. Ancak bunlara ilişkin randevular var mı? İspanya’da hiçbir işletme İGM üyeleri geldi haydi buyurun bizim tesislerimizi inceleyin diye sizleri kabul etmezler. Hazırlık çalışmaları yapılmadan bu komisyon raporunun kabulü doğru değildir. Ben raporların ret edilmesini talep ediyorum.” dedi.
ÇİRKİN: 52 KİLOMETRE YOL DURURKEN
YURT DIŞINA ÇIKMAK MANTIKLI DEĞİL
Sandıklı MHP İGM üyesi Murat Çandır, kendisinin tekno seralarla ilgilendiğini, ilçesinde yapılan seraların İspanya menşeyli olduğunu gerekli temasları kurabileceğini ifade etti. İGM Birinci Başkan Vekili Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin, seraların incelenip, bilgi, görgünün arttırılmasının insanlara mutlaka birşeyler katabileceğini söyledi. Ancak İGM’de sera yapacak üye olup olmadığı konusunda bilgisi olmadığını kaydeden Çirkin şöyle konuştu: “Sera yapabilecek arkadaşın İspanya’ya rahatlıkla gidebileceği kanaatindeyim. Oradaki tarihi yerlerin gezilip görülmesi elbette gereklidir. Ancak bizim bu sene aldığımız 200 kilometre yol yapımı kararımızdan 52 kilometresi yapılamamışken belli bir paranın harcanarak yurt dışına çıkılması bana çok mantıklı gelmiyor. Onun içinde komisyondaki raporda izah net olarak verilmiştir.”
ÇİRKİN: “MÜSAADE ETTE BEN
İDARE EDEYİM ÖMER BEY”
Çirkin’in sözünü kesen divan katibi Şuhut AK Parti üyesi Ömer Tunçay, konunun yanlış yerlere çekildiğini söyledi. “Arkadaşlar ben konuşurken lütfen konuşmayalım. Söz isteyen var mı diye sordum. İsteniyorsa söz vereyim konuşun.” diyen Çirkin’e Tunçay’dan karşılık gecikmedi. Ömer Tunçay; “Ya öyle bir idare şeklin varki yani ben herşeyi yaparım gibi.” sözü üzerine Selçuk Çirkin; “Müsaade ette ben idare edeyim Ömer bey.” cevabını verdi. Tunçay; “Olur mu ya, burda kimse bu işi yapmaz falan ne demek yapmaz ya. Herkes burada herşeyi yapabilir. Arkadaş bu mecliste herkes herşeyi yapabilir. Kalkmış Hakan beyde ilkokul çocuklarına soru sorar gibi soruyor, ‘İspanya’da bir tane turizm şeyinin şeyini söyleyin’ diyor. Sen idare ediyorsan bende başkanlık divan üyesiyim, söz hakkım vardır burada.” ifadelerini kullandı. Komisyon raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamada; Ahmet Kocakulak, Mehmet Beşkardeş, Hakan Avtuğ, Hasan Coşar, Selçuk Çirkin, Ahmet Yıldırım ret oyu kullandılar. Dinar İGM MHP Üyesi İbrahim Acar toplantı kapanışında söz olarak: “Selçuk Çirkin gibi bir arkadaşımızın İl Genel Meclisi’ndeki arkadaşlarımıza o şekildeki hitabını kendisine yakıştıramadım.” ifadelerini kullandı.
Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme